Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Galchonok  
Выбор школы. Какая?
zhyuliДата: Вівторок, 11.02.2014, 12:04 | Повідомлення # 196
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Нагороди: 3
Репутація: 10
Статус: Offline
Ирен007, а где ваша школа территориально?

OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 12:05 | Повідомлення # 197
Богиня
Нагороди: 16
Репутація: 40
Ирен007, я уже рассматриваю начальную школу в Ирпене, государственную, но не совсем обычную. А так - рассматриваю и гос.школы, районы Академгородок/Святошино/Отрадный, но с каждым годом все страшнее.

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

Ирен007Дата: Вівторок, 11.02.2014, 12:10 | Повідомлення # 198
Всемогущая Нимфа
Група: Модерируем-развиваем :)
Нагороди: 7
Репутація: 28
Цитата zhyuli ()
Ирен007, а где ваша школа территориально?
Лукьяновка

GalchonokДата: Вівторок, 11.02.2014, 12:11 | Повідомлення # 199
Неповторимая уникальность
Нагороди: 8
виталия, ей в обычную не хочется отдавать т.к. она считает что обычная школа ей поломала старшего ребенка, который судя по всему - вероятный пример развития моего Егора. Он сейчас год на домашнем экстернате, с программой справляются, она говорит что все ок и легко учится,  но я же слышу как она на него орет когда заставляет писать/читать, а тот не хочет/отвлекается... Она боится что б со средним, который в принципе совсем другой по темпераменту, не получилось так же.

zhyuliДата: Вівторок, 11.02.2014, 12:13 | Повідомлення # 200
Всемогущая Нимфа
Нагороди: 3
Цитата Ирен007 ()
Лукьяновка

Жаль. Далеко :(

Ирен007Дата: Вівторок, 11.02.2014, 12:18 | Повідомлення # 201
Всемогущая Нимфа
Нагороди: 7
Репутація: 28
Цитата Olya ()
но с каждым годом все страшнее.
я тебя понимаю, сама, когда выбирала, только и делала, что ужасалась. Но мне легче, у меня в зоне досягаемости (10-15 минут) сразу несколько школ. За городом с этим сложнее, конечно, знаю по своим друзьям из Бучи. 
Со школой как со всем в жизни - не попробуешь, не узнаешь. Причем одна и та же школа, один и тот же учитель могут по-разному "пойти" разным детям. Вот мои соседи не могут меня понять, почему я вожу Ульяну в 70-ю. У них девочка там проучилась год и они перешли в 101. У меня пока поводов для бурного недовольства нет. Хотя материальная база после нашего дет. сада - еще то потрясение :D НО ... ребенок доволен, обучен, сыт, дружит с одноклассниками, торопится в школу на уроки... какого рожна еще надо, спрашивается? :D

GalchonokДата: Вівторок, 11.02.2014, 12:48 | Повідомлення # 202
Неповторимая уникальность
Нагороди: 8
В общем, почему мы вклинились, я в прошлом году серьезно думала о том что бы выложиться, пособирать и отдать малого в ДИКСИ.
Но отзывы знакомых которые туда ходили в средних классах настораживали. Но там ребенок уже не хотел учиться, а наш - свеженький, в целом ничего против учебы не имеет. Но школа которая гордится таким инструментом и на нем хочет учить детей заниматься музыкой...

https://www.facebook.com/photo.p....theater
https://www.facebook.com/photo.p....count=1
https://www.facebook.com/photo.p....count=1

Что же у них с другими предметами? Родители того ребенка что прогуливал и игрался в средних классах рассказывали что у них нет даже наглядных пособий. Дети большую часть времени играются на планшетах, телефонах. А потом дома - репетиторы, сложности со сдачей экстерната.Там ребенок в итоге ушел снова в обычную школу.

Но для себя я мнение на момент прошло года еще не сложила т.к. сама идея очень нравится, Если мягко свободой научить ребенка самодисциплине - это ОЧЕНЬ здорово!

Добавлено (11.02.2014, 11:48)
---------------------------------------------
виталия, кстати по поводу письма. Наш папа с тобой не согласен, как и со мной тоже, впрочем. Он считает что малому не обязательно писать и ДЗ делать не надо. Писать он сам уже наверное разучился т.к. не пишет много лет - все на компе, все в цифровом виде, так nxj мешает малому конспекты набирать мол? А ДЗ делать не надо и вообще что-то делать сейчас т.к. мы пошли в школу в 8 лет и до школы не писал как-то никто, так зачем нам ребенка заставлять в его 5.5? Мол пойдет в школу - научится, в школе ДЗ не задают почти, так что все "ОК" будет. Он у меня наивный и считает что современная школа такая же как в нашем детстве когда весь первый класс учились читать и по минимуму остального.

DjiDДата: Вівторок, 11.02.2014, 13:08 | Повідомлення # 203
Кулинар романтичного настроения
Нагороди: 4
Репутація: 22
Для мене школа-парк підходить лише у якості початкової школи. Мені теж не подобається їх старша школа, особливо не впевнена у результаті, коли діти йдуть туди зі звичайної школи (адже коли вони з початкових класів навчені самостійно вчитись та націлені на результат, вони і далі будуть це робити). І саме для Іллі, з його характером/темпераментом/нервовою системою це оптимальний варіант.

Якби я знала, що є вчитель, такий як у мене була перша вчителька у моїй школі, то я б із задоволенням би віддала дитину до нього.

Оля, а які ти школи у Ірпіні розглядаєш? Бо у нас є варіант з наступного року вже піти у Ірпінську чи Бучанську школи. Біля нас буде близько 3-тя.

День за днем у фото (проект 365)

КатюляДата: Вівторок, 11.02.2014, 13:11 | Повідомлення # 204
Многогранная Женщина
Нагороди: 1
Репутація: 6
Цитата виталиярисовать.. а так же лепить, клеить, резать ножничками
Особливо розмальовки, це теж гарно вчить контролювати рухи. І вирізати кружечки, це для зап"ястя корисно. Зараз є різні зошити для підготовки руки до письма, де не букви, а заштриховки/хвильки/з"єднання крапочок тощо. Моїй Юлі цікаво не було, але інших діток може зацікавити.
Цитата GalchonokС письмом туго, конечно
Всьому свій час. Юлін останній рік в садочку я теж переживала, що вона зовсім не хоче писати. Їм в садочку задавали писати по сторінці на тиждень. В кінці зими ми на це плюнули, нервів не вистачало ні в кого. А малювати, ліпити і вирізати - ще й як любила.
Зараз дитина в першому класі. Пише :) Так, у неї спочатку дуже погано виходило, гірше, ніж у багатьох в класі. Але вона старалася, вчора хвалилася, що написала два речення без помилок і помарок. І незважаючи на таке письмо, вчителька хвалить її, бо бачить старанність (не = акуратність). Так що нікуди це письмо не подінеться, як і пісяння в горщик.
Цитата GalchonokОн очень не усидчивый, слабый, мелкий, языкатый, задира еще тот, ничего не контролирует, даже одеваться будет так что весь шарф на распашку и горло открыто
У нас в класі таких повно :D Вчителька слідкує, щоб всі були вдягнуті, зав"язані, нагадує про речі, збирає, якщо забули.

Галя, Оля, а ви не хочете зводити дитину на співбесіду в школу, щоб психолог оцінила готовність? Ваша думка про своїх дітей може бути суб"єктивною. Як приклад, протилежний правда, сусідка минулого року хотіла віддати дитину в школу, їй на 1 вересня було б без 1,5 місяці 6 років, дівчинка розвинена розумово, пробивна, але на співбесіді їм сказали, що вона ще не готова до школи, приходьте через рік.

щось з цитатами не подружилася...

Summer moved on...

Повідомлення відредагував Катюля - Вівторок, 11.02.2014, 13:12

DjiDДата: Вівторок, 11.02.2014, 13:14 | Повідомлення # 205
Кулинар романтичного настроения
Нагороди: 4
Репутація: 22
Цитата Катюля ()
Як приклад, протилежний правда, сусідка минулого року хотіла віддати дитину в школу, їй на 1 вересня було б без 1,5 місяці 6 років, дівчинка розвинена розумово, пробивна, але на співбесіді їм сказали, що вона ще не готова до школи, приходьте через рік.
Це як і у нас, я думала, що Ілля не готовий до школи, хоча мені всі психологи казали, що готовий. А один знайомий пішов у перший клас, а потім таки перейшов у підготовчу групу. Наступного року піде у перший. До школи потрібно більше бути готовим психологічно, а не розумово.

День за днем у фото (проект 365)

КатюляДата: Вівторок, 11.02.2014, 13:20 | Повідомлення # 206
Многогранная Женщина
Цитата DjiD ()
До школи потрібно більше бути готовим психологічно, а не розумово
100%
Перша в списку критеріїв такої готовності - мотивація, бажання йти в школу.

Summer moved on...

OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 13:28 | Повідомлення # 207
Богиня
Нагороди: 16
Репутація: 40
DjiD, в НВО Освита - Школа здорової дитини, їх ШРРД "Джерельце" Аня зараз і відвідує. І перший клас знаходиться разом з дит.садком в одному приміщенні. А сама школа - за півтора км від садка, біля "Фуршету", тобто з вашої (а не нашої) сторони Ірпіня.

Катюля, я вже припускаю, що мені в "Джерельці" скажуть в квітні, що вони готові взяти її до першого класу, але я не готова и не вважаю за потрібне віддавати в 5,11 дитину в школу.

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

Повідомлення відредагував Olya - Вівторок, 11.02.2014, 13:49

КатюляДата: Вівторок, 11.02.2014, 13:40 | Повідомлення # 208
Многогранная Женщина
Цитата Olya ()
5,11 дитину в школу
А, їй ще не буде 6. Я ж не знала точного віку.
Нам на зборах в школі перед першим класом казали про дітей, яким не буде повних 6 років, що це на вибір батьків вести чи ні, навіть якщо на співбесіді все було добре.

Summer moved on...

valenykaДата: Вівторок, 11.02.2014, 16:22 | Повідомлення # 209
Богиня
Репутація: 12
Цитата Катюля ()
Цитата DjiD ()До школи потрібно більше бути готовим психологічно, а не розумово
100%
Перша в списку критеріїв такої готовності - мотивація, бажання йти в школу.
да уж, мои знакомые водили сына к психологу из-за стойкого не желания ходить...во 2-й класс, где море самостоятельных, конрольных, диктантов и т.д. а он пошел в 6 лет и типичный гуманитарий отдан в класс по программе Росток.

Радуйтесь тому, что уже имеете, и не жалейте о том, чего нету...

виталияДата: Вівторок, 11.02.2014, 16:33 | Повідомлення # 210
Вдохновительница совершенства
Група: Самоизучаемся:)
Нагороди: 17
Репутація: 26
мой старший сын пошел в школу в 5 и 10,5 если быть точным.. по всем параметрам был готов.. а это в первую очередь - не желание школы, а эмоциональная и физиологическая готовность.. ибо без них желания мало..

в школе со сном в первом классе, полноценными прогулками и питанием как положено - все было гуд.. хотя училка иногда орала.. но очень их любила.. такой себе феномен.. и они ее, кстати, тоже..
и, кстати, мой сын - один из самых младших в классе по сей день.. но - один из двух отличников.. другая - девочка..
а вот некоторые его детсадовские со-ученики были старше почти на год, но первый класс им дался ох как сложно.. как и другие..

имхо, если ребенок готов к школе (!! по всем параметрам) - не вижу смысла его передерживать целый год и терять зону ближайшего развития, которая уже сформирована.. лучше школу выбрать оптимальную..
и смотреть на ребенка через призму уникальности - все дети разные.. :)

влюбленная в жизнь..

Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей