Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Galchonok  
Выбор школы. Какая?
OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 01:05 | Повідомлення # 166
Богиня
Група: Дружим :)
Нагороди: 16
Репутація: 40
Статус: Offline
DjiD, так они пишут письменными уже в первой половине первого класса?
Galchonok, спасибо за инфу.

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

DjiDДата: Вівторок, 11.02.2014, 01:10 | Повідомлення # 167
Кулинар романтичного настроения
Нагороди: 4
Репутація: 22
Olya, 2 зошити для письма розраховані на 1 рік. До кінця першого класу мають вміти.
Просто Ілля здає це швидше, щоб потім більше займатися більш улюбленими предметами, коли все здасть.

Добавлено (11.02.2014, 00:09)
---------------------------------------------
Або взагалі гуляти :)

Добавлено (11.02.2014, 00:10)

Цитата Galchonok ()
Если ребенок числится в ШЕ, то в садик он уже ходить не может...
Галь, звичайно, адже це ШКОЛА. І дитина не може і школу і садок одночасно відвідувати.

День за днем у фото (проект 365)

zhyuliДата: Вівторок, 11.02.2014, 01:15 | Повідомлення # 168
Всемогущая Нимфа
Нагороди: 3
Репутація: 10
Цитата Olya ()
Зараз вона сама, поза дошкільною підготовкою по типу садочка, сидить та виписує прописи, сама починає читати російською та українською. А в школу я готова її відпустити лише в 2015 р. Думаю, може є сенс здати програму за перший клас у ШЕ?

Якщо сама пише, то є сенс спробувати.
В нас абсолютно протилежний досвід. Даня не ходить не те що на додаткові заняття, а й на обов'язкові не з'являється. І ніхто ніяк на це не реагує. Навіть на наші прохання заставляти щось робити. Тому з програмою ми дуже відстаємо. Англійську здав за 1-ше піріччя, просто тому що він її вже знає на рівні першого класу. Можна було б і за рік здавати, але для цього повинен бути повністю прописаний зашит самостійної роботи. Там для нього нічого нового і складного (закарлючкі, вибрати, дописати). Але саме проблема прописати.
І в мене формується образа: я начеб-то плачу за задекларовані французьку, німецьку, англійську, дзюдо, театр, а по факту нічого з цього моя дитина не відвідує.
З харчуванням теж велика біда. Їсть тільки солодке, яке дуже легко виманює в інших.Через це ми через півроку опинилися на крок від лікарні. Їжа яку привозять у школу смачна і добра. Але якби ж хтось хоча б відкрив йому судочки. Він іх так і приносив повністю запломбованими. А іноді і не приносив, бо ввечері все віддавали сусідським котам, і у Дані не вистачало самостійності проконтролювати, щоб його порцію залишили. Наші ж прохання залишились без уваги. Тому відмовились від шкільного харчування, і стала давати своє. Але і своє не з'їдається, але вже хоч додому повертається. І ми вечеряємо тим, що повернулося.
Зате малий дуже багато проводить часу надворі. Як діналися, зовсім на дворі. Він виходив за межі території школу прям на вулицю, де хоч і не міський рух, але машини їздять. На наші прохання замикати територію, поки діти там, теж ніяк не відреагували.
Основний аргумент на ігнор наших прохань - а інших батьків влаштовує.
Інших батьків влаштовує факт, що 5-річний хлопчик ходить по школі з перочинним ножем. Батькі мені самі сказали, що вони довіряють синові і впевнені, що він вміє користуватися ножем. Так а чи впевнені вони за інших дітей, у чий доступ цей ніж потрапив?! Даня, наприклад, теж додумався взяти на кухні ножа і показати який він ніндзя. Нажаль одна з двічинок підійшла до ніндзі заблизько. Результат - поріз на руці дівчини. Даню покарали 30 хвилинами мовчання, в які він просто заснув. На тому й все.
В мене є підозра, що в школі банально крадуть речі. По перше Даня за перші півроку і сам зносив просто купи іграшок і речей, що йому приглянулися. Постійно доводилося контролювати, що не наше, і повертати. Є правило, що якщо річ не на своєму місці, то її може будь-хто забрати до кінця тижня. Але проблема в тому, що через тиждень дізнатися, хто забрав і чому не повертає вже немає можливості. В нас пропали багато дуже гарних дрібничок, пару кофт. Останню пропажу рюкзак і судочки (які дорого коштують) я вже вибивала. Бо це просто неподобство. Але чоловік десь тижні два відслідковува, хто кому передавав, ловив наступного хозяїна і т.д.
Ой, мене так понесло, що це мені мабуть у "пихтєлкі".
Так що ми серйозно думаємо над зміною школи.
Хоча сам малий до школи іде з величезним задоволенням. В цілому мене влаштовує, що він не "корчиться" з уроками з ранку до ночі (поки ми собі можемо це дозволити, ще є друга спроба на наступний рік завершити 1-й клас). Багато гуляє, тому з распіраторними набагато краще. За невеличкі кашлі, якими ми час від часу мучаємося через алергію, нас ніхто не відправляє сидіти вдома. В школі досить спартанські температури, наскільки я зрозуміла з того, як одягнені діти на викладених фото. Ну і уроки життя. Даня зрозумів, що він не пуп землі. І таки сила і вік щось значать, і якщо ти хитруєш, то може знайтись хтось, хто ще хитріший, або сильніший.
От мені б якщо ще з харчуванням якось все владнати, то на рік-другий ми б ще посиділи. Навчання я поки не дуже ставлю в пріорітет.

_УМ_Дата: Вівторок, 11.02.2014, 09:10 | Повідомлення # 169
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Нагороди: 18
Репутація: 42
Цитата zhyuli ()
Наші ж прохання залишились без уваги.
confused
Цитата zhyuli ()
Зате малий дуже багато проводить часу надворі.
за такие деньги "гулять" можно и с гувернанткой
Цитата zhyuli ()
інших батьків влаштовує.
sceptic
Цитата zhyuli ()
ми серйозно думаємо над зміною школи.
я бы уже давно его в суворовское отдала)))  :D
Цитата zhyuli ()
поки ми собі можемо це дозволити, ще є друга спроба на наступний рік завершити 1-й клас)
Юля, Даня в курсе такой возможности? мне кажется у него слишком расплывчатые понятия дозволенного.
Цитата
Даня зрозумів, що він не пуп землі. І таки сила і вік щось значать, і якщо ти хитруєш, то може знайтись хтось, хто ще хитріший, або сильніший.
а можно подробнее? разве в семье он этого не понимал?
Цитата zhyuli ()
Навчання я поки не дуже ставлю в пріорітет.
но дисциплина - не твой конек, поэтому кто-то должен помочь тебе в этом, имхо.

http://sana-saldan.livejournal.com/

GalchonokДата: Вівторок, 11.02.2014, 09:31 | Повідомлення # 170
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Нагороди: 8
zhyuli, а что у вас за школа?
может ты и писала раньше, да я не видела.

Мы пока планируем попробовать малого отдать в школу-сад, что б первый класс прошел в садиковской атмосфере, со сном, отдыхом и играми. Но со школой садом свои проблемы, там в группу из 25 человек класса 20 приходит из садиковской частиэтого же учереждения, так что попасть в оставшиеся 5, особенно учитывая что эта школа от нас не очень близко, не так просто как хотелось бы.

OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 10:13 | Повідомлення # 171
Богиня
Galchonok, по-моему,  обе Юли возят мальчиков в парк-школу.

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

zhyuliДата: Вівторок, 11.02.2014, 10:13 | Повідомлення # 172
Всемогущая Нимфа
Цитата _УМ_ ()
я бы уже давно его в суворовское отдала))) 

Не мне тебе рассказывать, что такое психосоматика. Даня прекрасно знает как бороться против сильного давления. И такими методами, что и не поспоришь уже.
Цитата Galchonok ()

Та же, что и у Юли DjiD.

OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 10:15 | Повідомлення # 173
Богиня
Galchonok, а ты планируешь, что Егор в этом году пойдет в первый класс?

zhyuliДата: Вівторок, 11.02.2014, 10:20 | Повідомлення # 174
Всемогущая Нимфа
Цитата _УМ_ ()
я бы уже давно его в суворовское отдала))) 

Не мне тебе рассказывать, что такое психосоматика. Даня прекрасно знает как бороться против сильного давления. И такими методами, что и не поспоришь уже.
Цитата Galchonok ()

Та же, что и у Юли DjiD.

Добавлено (11.02.2014, 09:20)

Цитата _УМ_ ()
а можно подробнее? разве в семье он этого не понимал?

Вряд ли в таком объеме. Т.к. темные мы ему не устраивали, вчетвером одного не били и в туалете не запирали.
А эти методы наказаний ему уже пришлось пережить в школе. Первые два - это самовольное решение старшеклассников показать Дане, что их планшеты ныкать нельзя. Ну а третий метод - официальное наказание за определенные нарушения принятых правил..

Ирен007Дата: Вівторок, 11.02.2014, 10:24 | Повідомлення # 175
Всемогущая Нимфа
Нагороди: 7
Репутація: 28
Цитата zhyuli ()
І в мене формується образа: я начеб-то плачу за задекларовані французьку, німецьку, англійську, дзюдо, театр, а по факту нічого з цього моя дитина не відвідує.
confused
Цитата zhyuli ()
Їжа яку привозять у школу смачна і добра. Але якби ж хтось хоча б відкрив йому судочки. Він іх так і приносив повністю запломбованими. А іноді і не приносив, бо ввечері все віддавали сусідським котам, і у Дані не вистачало самостійності проконтролювати, щоб його порцію залишили. Наші ж прохання залишились без уваги.
blink
Цитата zhyuli ()
На наші прохання замикати територію, поки діти там, теж ніяк не відреагували.

Цитата zhyuli ()
Інших батьків влаштовує факт, що 5-річний хлопчик ходить по школі з перочинним ножем.

Прошу пардону за мою французьку, але це повний пи**ець!
От за що не люблю платні/приватні школи, так це за те, що порядок встановлюється по мірі того, як його сприймають платники, тобто батьки, які є різні й дуже різні. 

Тобто, з твоїх слів, дитина у школі:
1) не навчається - її не мотивують педагоги (а якого кляпа вони там роблять, питається?),
2) не їсть - вчитель не слідкує за організацією харчування, що є нормальним у такому віці,
3) під час прогулянки може вийти за межі території, бо вона незамкнена - це раз, і знову ж таки педагоги не контролюють ситуацію, раз таке стається... 
у школі дітям дозволяють носити при собі небезпечні предмети...
тобто безпека теж не гарантована...

І в тебе образа тільки формується? Ти висловлюєшь прохання? Ти янгол!!! Тільки ще одне питання... а за що ти там платиш? Якщо там не забезпечується навіть той мінімум, який має бути забезпечений у будь-якій простій школі? Бо я собі навіть не уявляю, щоб наша вчителька не проконтролювала, як діти їдять - це ритуал, вони викладають серветки, судочки, їдять, вона дає їм чай, потім миють руки... це дітям вже по 7 років... І кожна мама знає, як її дитина їсть у класі чи у їдальні. Про навчання мовчу, це не обговорюється. В нас мами жаліються, що не можуть примусити щось робити вдома, але завдання вчительки виконуються і крапка. Бо вона професіонал, вона знає, як примусити їх вчитися, а ми - ні. 

Про прогулянки дитини за межами території школи теж промовчу - це підсудна справа, ніж у школі - я навіть уявити собі таке не можу, в нас іграшкова зброя заборонена, аби не розбурхувати уяву і не спонукати до агресії....

Я плачу 200 грн у місяць внеску до класного фонду. В нас немає французької, німецької і дзю-до (яким, до речі, не можна займатися дітям до 10 років) але є нормальна вчителька, вихователь у групі подовженого дня, додаткові заняття з хореографії і живопису, організоване харчування і впевненість, що моя дитина не гулятиме сама навіть по території школи, не те, що за межами.
Боже, яка в мене чудова школа! 1

zhyuliДата: Вівторок, 11.02.2014, 10:50 | Повідомлення # 176
Всемогущая Нимфа
Ирен007, все вірно. Але..директор і не приховув на співбесіді, все те, що ми сприймаємо за недоліки. Він наголошував на повній свободі і їх стратегію невтручання. Школа декларує абсолютно інший підхід до навчання і виховання. Який з державними нормами ох як не співпадає. Тому і немає державної акредитації.
І якщо мені чи моїй дитині система не підходить, я вільна у своєму виборі. Ніхто мене тримати не буде. Групи заповнені. Попит є.
Ну і як позитивний досвід, досвід Іллі. Дитина і їсть, і навчається, і ножами не розмахує.

виталияДата: Вівторок, 11.02.2014, 11:11 | Повідомлення # 177
Вдохновительница совершенства
Група: Самоизучаемся:)
Нагороди: 17
Репутація: 26
zhyuli, вначале подумала, что я что-то неправильно читаю.. :)
Юль, ну это реально трындец..
это же по сути - не школа..

у нас была такого типа (Вальдорфская..) после нее дети были полностью не приспособлены ни какому учебному процессу (один из сыновей моей знакомой и до 28 лет после этой школы ни к чему не приспособлен.. :( хороший парень, но, похоже, именно дисциплины ему не хватило.. dontknow )

касательно платных школ..
они разные - выбирать нужно грамотно :).. как и государственные.. :)
в нашей школе правила не просто установлены-прописаны, но и директор ни с кем не церемонится.. ни с золотыми детьми, ни с попроще, типа нас..
и если есть правило не пользоваться мобильными телефонами до 18:00 - время пребывания детей в школе, то телефоны просто забираются учителем (а то и к директору носили.. :D )
дети не имеют право выйти за территорию (она закрытая и охранник, который их всех в лицо знает).. если нужно - это целое дело с заявлением родителей, подписью учителя и завуча! или спецсписком за подписью директора и только начиная с 5 класса!! до этого только родители забирают дитятко домой.. или организованная развозка..

кушают дети в столовой.. какие судочки?? меню каждое утро вывешиватся в двух вариантах - диетическое и обыкновенное.. в диетическом нет жареного (типа битков) и подобного.. все пожелания - в медпункт и учителю.. все учитывается..
(а как ребзь может не кушать в школе???? как это??? ребенок получает нагрузку на нервную систему, он - вне дома, он находится в переходном возрасте - физиологический кризис.. если что-то нарушить или не дай бог - усугубить в здоровье - это же на всю жизнь практически.. blink )

уроки домой не задают никаких вообще, но дети работают в школе - есть уроки самоорганизации.. много читают - обязательный поход в библиотеку еженедельно и специальное занятие.. есть самооценка (но нет оценок и не будет еще и во 2 классе тоже)..

и учитель - это в нач школе, по-моему, основное.. школа уже вторична даже..
я для своих пацанов еще и дисциплину - как второй базовый фактор - ставлю во внимание.. традиции школы в этом вопросе для меня не менее важны, чем учебный процесс..

вощем, девы.. всем удачных выборов и оправдывающихся надежд..
мы уже про институт думаем и дальнейшее обучение..

Добавлено (11.02.2014, 10:11)

Цитата zhyuli ()
Школа декларує абсолютно інший підхід до навчання і виховання.

аа, ну да..
все есть выбор.. в данном случае родителей..

влюбленная в жизнь..

OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 11:17 | Повідомлення # 178
Богиня
виталия, ты же понимаешь, что такой школы, как у Вас в Одессе, в Киеве нет. Особенно, с адекватной суммой оплаты. В Киеве навалом очень дорогих и не очень частных школ, но это совсем не означает бережного отношения к индивидуальности ребенка.

Повідомлення відредагував Olya - Вівторок, 11.02.2014, 11:18

GalchonokДата: Вівторок, 11.02.2014, 11:26 | Повідомлення # 179
Неповторимая уникальность
Нагороди: 8
zhyuliblink

Ну то есть я изначально читая про эту школу понимала что она не для всех детей, но теперь ты расставила все точки над І. У меня Егор очень похож по описанию на Даню. Он безалаберный, не усидчивый, если ему дать выбор писать или не писать, то он выберет "не писАть" однозначно.
Ему нужен не цербер, но педагог который все проконтролирует и заинтересует. Иначе никак нельзя...

Olya, это мой больной вопрос. По знаниям он готов, но совершенно не готов физически и эмоционально.
Малой читает (достаточно хорошо), пытается пересказывать прочитанное (абзацы среднего размера), считает очень хорошо, складывает, вычитает, умножает по чуть-чуть, знает понятия положительных и отрицательных чисел, и умеет сравнивать учитывая знак числа. С письмом туго, конечно, просто потому что устно мы занимаемся в играх, а вот писать его надо заставлять. А заставлять адекватно я не умею, он когда волынит то я или забиваю или начинаю орать когда выхожу из себя.  Он очень не усидчивый, слабый, мелкий, языкатый, задира еще тот, ничего не контролирует, даже одеваться будет так что весь шарф на распашку и горло открыто, ну и т.д.

виталияДата: Вівторок, 11.02.2014, 11:31 | Повідомлення # 180
Вдохновительница совершенства
Група: Самоизучаемся:)
Нагороди: 17
Репутація: 26
Olya, не знаю про адекватность стоимости (в Киеве, да, с адекватом стоимости по одесским меркам - напряг.. :)))) ..
у подруги дети учились в какой-то французской школе.. они были в восторге.. и после этой школы наши одесские - никакие..
но там тоже была начальная школа - и речь шла в первую очередь об уникальном учителе..

да, я вот кста, подумала, что я своим товарищам скорее прикручивала бы гайки, чем раскручивала.. пацаны все-таки.. слишком самостоятельные итак.. :D
пока вреда от дисциплины не вижу.. :))

влюбленная в жизнь..

Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей