Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Galchonok  
Выбор школы. Какая?
_УМ_Дата: Вівторок, 18.06.2013, 09:30 | Повідомлення # 151
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Нагороди: 18
Репутація: 42
Статус: Offline
Цитата (zhyuli)
насколько "может"? А то мы тут тоже "может", и ваше "может" может повлиять на наше "может"
Юля, у меня все очень просто: это единственный вариант, который МНЕ подходит для начальной школы (либо домашнее образование) на все 100%, поэтому вернувшись из отпуска, пойдем посмотреть и потестить, для того чтобы определиться к сентябрю 2014-го. Общалась я с админом - адекватный дядька, который предложил даже неполный "рабочий план", который мы с детьми сами для себя определим на "испытательный срок".
Цитата (ЛМ)
работа на результат
для меня единственный результат важен: желание и удовольствие от посещения школы детьми, мне не нужно чужое оценочное мнение о способностях моих детей в начальной школе однозначно...

http://sana-saldan.livejournal.com/

ЛМДата: Вівторок, 18.06.2013, 13:11 | Повідомлення # 152
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
Нагороди: 24
Репутація: 80
Цитата (_УМ_)
для меня единственный результат важен: желание и удовольствие от посещения школы детьми, мне не нужно чужое оценочное мнение о способностях моих детей в начальной школе однозначно...
cool
Вот и мне это было важно. Но Илья кое-что умеет, а в желания идти в школу у него нет - наелся. :(

Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.

DjiDДата: Вівторок, 18.06.2013, 14:35 | Повідомлення # 153
Кулинар романтичного настроения
Група: Дружим :)
Нагороди: 4
Репутація: 22
Цитата (_УМ_)
Юля, у меня все очень просто: это единственный вариант, который МНЕ подходит для начальной школы на все 100%

Так і для нас - це був єдиний варіант школи (саме школи, а не садочка), який підходить Іллі цього року (у садочку нам теж давно казали, що він готовий до школи, і на двох комісіях про залишання Іллі у садку казали те ж саме).
І взагалі з чоловіком симпатизуємо такому формату навчання. Ілля вже дуже хоче у школу, у "якій дітки самі вибирають, що вивчатимуть на уроках". Він знає, що таке заняття, і поки у нього є бажання вчитися, хочу його зберегти. Плюс, його нервовій системі буде корисна кількість дітей, більш спокійна обстановка.

День за днем у фото (проект 365)

zhyuliДата: Вівторок, 18.06.2013, 21:46 | Повідомлення # 154
Всемогущая Нимфа
Нагороди: 3
Репутація: 10
Цитата (ЛМ)
Юль, а ты сама как ощущаешь? Как он себя чувствует в коллективе? Насколько самостоятелен?
Ой, я никак не чувствую. Я пока "истеричка" на эту тему. В шоке больше чем ребенок. Вернее ребенок вообще не в шоке, сказал, что хочет в школу. 
В коллективе он чувствует себе нормально, насколько я могу судить. По знаниям многим оно ого-го. Но это ж не показатель на самом деле. К обычной совковской школе он точно не готов. Шило в попе, дисциплина и усидчивость - не наш конек. Но в парк-школе подход совсем другой ведь. Это и подкупает попробовать. 
Самостоятельность.... ну если есть желание и оденется, и помоется, и спать уложится и даже яичницу пожарит себе сам. 
В общем пока я вслух рассуждаю с умными людьми, я как бы вроде за. Но блин, ночами мне все равно не спится.

Добавлено (18.06.2013, 21:46)
---------------------------------------------

Цитата (ЛМ)
Но Илья кое-что умеет, а в желания идти в школу у него нет - наелся.
я просто боюсь, что если мы еще год просидим в нашем садике, прийдем к такому же результату.

NiaDiДата: Вівторок, 18.06.2013, 22:33 | Повідомлення # 155
Очаровательные глазки форума
Репутація: 1
solomija, ЦитатаПедсостав частично остался прежний. Директор вот новая. А кто классы набирает, узнавала?еще ничего не узнавала. Пока только собираю инфу о гимназии. Планирую в 7 в школу

http://niadia-p.livejournal.com/
"Довольствуйся тем, что имеешь, радуйся тому, что происходит с тобой. Когда поймешь, что ни в чем не нуждаешься, весь мир станет твоим”.
Лао Цзы

ЛМДата: Вівторок, 18.06.2013, 22:43 | Повідомлення # 156
Цитата (zhyuli)
прийдем к такому же результату
Мда.

Девочки, а как дети после этой школы адаптируются в "нормальной" или она средняя, а не начальная?

Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.

DjiDДата: Середа, 19.06.2013, 00:38 | Повідомлення # 157
Цитата (ЛМ)
Девочки, а как дети после этой школы адаптируются в "нормальной" или она средняя, а не начальная?

по словам їх адміністратора, то нормально (вони вміють вчитися, нормально почуваються у колективі).
У них зараз діти до 6-го класу є.

ЛМДата: Середа, 19.06.2013, 13:21 | Повідомлення # 158
Юля, спасибо.

OlyaДата: Понеділок, 10.02.2014, 19:48 | Повідомлення # 159
Богиня
Нагороди: 16
Репутація: 40
Сравнение результатов ВНО  за 2013 по крупным городам по школам по районам по предметам, удобная графика

Юли, у вас же дети уже полгода отходили в Парк-школу, расскажите свои впечатления.

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

DjiDДата: Понеділок, 10.02.2014, 21:51 | Повідомлення # 160
Olya, у двух словах - у плані знань та вмінь ця школа як початкова подобається, певні організаційні моменти не дуже - організація харчування (в результаті даю малому судочки з собою), на мою думку, забагато волі першокласникам (їм часом потрібно просто авторитарно казати що робити), змінились вчителі (хоча, якщо залишиться той, що зараз є, то він подобається), певні додаткові заняття лише декларуються, дитина для цієї школи має бути досить самостійною та знати і досягати поставлених цілей.
Але школа маленька, діти дружні, зараз вже Ілля гуляє, програму вже частково здав. Якщо буде викладач наступного року, то ще рік там побудемо.

Добавлено (10.02.2014, 20:51)
Оль, якщо тебе конкретно щось цікавить - питай.

OlyaДата: Понеділок, 10.02.2014, 21:55 | Повідомлення # 161
Богиня
DjiD, как эта школа координирует свои действия с дистанционной школой или школой экстернов?
Занятия - я так понимаю, у них много групповой работы и приобретения навыков, которые не дают в стандартной школе.
И снова про занятия - как они проходят обычную программу - математику, чтение, письмо?

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

DjiDДата: Вівторок, 11.02.2014, 00:02 | Повідомлення # 162
Оля, конкретно про навчання - у них є уроки. 4 уроки щодня. В класі у молодших 8 дітей, діти з 1 по 4 (чи 3, точно не скажу) класи, у кожного своя парта. У понеділок перший урок планування - вони планують якими уроками займатимуться кожного дня - складають розклад.
А потім кожен урок у кожного свій. І дитина сидить, в більшості сама займається. Якщо виникають питання - піднімає руку, викладач підходить та пояснює.
Розкажу про наш 1-й клас, ситуація на 10 лютого:
письмо - по зошитах - вчаться писати букви. З цим просто, якщо вчитель покаже як правильно писати (звідки починати). Спочатку не показували (Ілля писав як хотів), але потім ми почали звертати на це увагу і зараз пише (здається) всі літери правильно. На сьогодні Ілля вже здав письмо за 1-й клас.
математика - спочатку була по зошитах, зараз іде по книжці. З математикою було до нового року важко (я кажу про результат), адже часто Ілля не розв’язував логічно задачу, а просто вгадував відповідь. Зараз вже займається по книжці та розв’язування задач пише у зошиті в клітинку. З появою нового викладача логіка почала працювати краще, навчив його працювати з зошитом. Тут дійсно викладач зробив те, що потрібно (до нього цього не було і приклади у нас були "прімерамі", і у задачі був не розв’язок, а "рєшеніє"). Математику обидва зошити пройшов ще до Нового року, здав перше півріччя у грудні, друге буде здавати наступного разу.
читання - Ілля читав повільно, коли йшов у школу, тому з цим у нас питань не було, зараз читає значно швидше. Знаю, що у групі дошкільняток вчать читати, але не скажу як саме.
анг.мова - займаються з окремим викладачем. Про рівень нічого не скажу, але Ілля щось у зошиті робить (здається вже його закінчив), щось час від часу каже як називається.
основи здоров’я - по зошту пройшов за кілька тижнів, здав після НР.
природознавство - зараз вивчає по книжці (читає книжку).
музика - вивчає по книжці, хоча треба з ним сісти разом дома кілька разів послухати музику, окрім читання. Тут мінус по вивченню як для школи порівняно з моєю школою, де є музичний клас, окремий викладач музики, яка давала основи муз.грамоти, слухали пісні, вчили.
образотворче мистецтво - малював у більшості олівцями, недавно почав ліпити. Прошу, щоб брав підручник та по підручнику читав що робити і робив. Поки з ним над цим "працюємо".
Для себе - треба взяти підручники з музики та образ. м-ва додому, почитати разом з Іллею, подивитись що там і як.
Ще є підручник по труду, але там, здається, теж саме, що і в образотв. м-ві.
Екзамени Ілля здавав двічі у школі екстернів (ШЕ) - наш тато по дорозі на роботу його туда заводив, там він здавав викладачеві з ШЕ, а потім хтось з школи-парк відводив у школу (часто їх кілька одночасно здає). Певний страх перед чимось новим був, коли йшов на перший екзамен, другого разу все було спокійно. І зараз для нього екзамен - швидше буденність, а не щось екстраординарне. Координація дій з школами - якщо цим займається школа-парк, то вони домовляються про екзамени у школах, завозять/забирають дітей. Можуть батьки самі цим займатися (при бажанні).
Про навички - як для мене самий головний - діти вчаться вчитися, самим щось дізнаватися. Вчаться комунікації як з однолітками, так і зі старшими, розуміють що вчитель - друг, який хоче їм допомогти. І, до речі, вчителів тут звати Аня, Володя, Лєна. Ще тут часом діти допомагають одне одному, стають вчителями (закріплюють свої знання). Наприклад, старші можуть допомогти меншим.
Ще вчаться планувати свій час.
Я б не сказала, що у них багато групової роботи. Швидше навпаки, їм подобається проводити час разом, тому й виходять групові заняття. Але навчання у них не групове, а індивідуальне.

Чим мені зараз дуже до вподоби ця школа, що син на навчання витрачає стільки часу, скільки потрібно саме на навчання. Щодня у нього 3 уроки + 4-й урок прогулянка. З додаткових занять ходить на дзюдо, театр, настільні/логічні ігри. Сподіваюсь, коли буде тепліше, то на вулиці буде значно більше часу проводити (восени на вулиці були майже весь час після уроків).
Ще у них своєрідні свята - на свято осені влаштували урок сальси, урок ритміки для батьків, багато вільного спілкування батьків/вчителів. 1 вересня - ніякої лінійки, просто зібралися викладачі, батьки та діти обговорити плани на рік, солодкий стіл.

Добавлено (10.02.2014, 22:52)
Оль, здається, відповіла на твої питання. Якщо ні - уточни, будь-ласка.

Добавлено (10.02.2014, 23:02)
І ще помітила для нас плюс - якщо не хочеш іти у школу - просто у неї не ідеш (телефонуєш, що вас не буде). Так, ти платиш за пропущені дні також, але не потрібно ніяких довідок і т.п.

OlyaДата: Вівторок, 11.02.2014, 00:28 | Повідомлення # 163
Богиня
DjiD, дуже-дуже дякую!
Я б ще почитала трохи саме про те, як здають екзамени в школі екстернів. Бо читаючи про те, як дівчата описують навантаження перших класів, я все меньше хочу віддавати дитину до школи, але я не хочу гальмувати її інтерес до навчання. Зараз вона сама, поза дошкільною підготовкою по типу садочка, сидить та виписує прописи, сама починає читати російською та українською. А в школу я готова її відпустити лише в 2015 р. Думаю, може є сенс здати програму за перший клас у ШЕ?

DjiDДата: Вівторок, 11.02.2014, 00:46 | Повідомлення # 164
Olya, я точно не знаю, але по тому, що розповідає Ілля - просто спілкування з вчителем, розв’язування прикладів (для математики), написання диктанту (письмо), може якісь картинки дивляться. І ще у школі дивляться зошити, по яким Ілля займався. В ШЕ можна ходити і просто на консультації, якщо щось не зрозуміло.

GalchonokДата: Вівторок, 11.02.2014, 00:59 | Повідомлення # 165
Неповторимая уникальность
Нагороди: 8
Репутація: 10
Olya, у нас друзья сами дома учатся, числятся в ШЕ. В школе ребенок отставал т.к. ленился и отвлекался, очень часто говорил что это просто, решал в уме, а потом не мог решить задачи за положенное время на бумаге. В ШЕ сдает все потихоньку и родители не жалуются.

Если ребенок числится в ШЕ, то в садик он уже ходить не может...

Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей