Кухня и все о ней
|
|
DjiD | Дата: Вівторок, 13.05.2014, 14:06 | Повідомлення # 571 |
Кулинар романтичного настроения
Група: Дружим :)
Статус: Offline
| Цитата Ursula ( ) Юль, а трубу куди виводити будете? По тій стіні йде окрема витяжка для котла. Тому котел або буде в кутку, або просто по стіні, щоб ближче до витяжки. Основна моя ціль зараз - прояснити де буде стояти посудомийка+пральна машина, холодильник та дрібна побут.техніка, щоб спланувати розетки. Коли вже буду вибирати та планувати самі меблі (з детальною міліметровою точністю), то тоді вже буде враховуватися і місце для газової поверхні. Зараз (у варіантах, коли поверхня біля лоджиї чи мийка) виходить, що посудомийка та пральна машинка будуть утворювати робочу поверхню та якщо духовку піднімати, то вона гарно "стає" лише у кутку. Отже приблизно виясняється, де робити розетки. Плюсом з цього спілкування - питання до забудовника + до нього ж про знесення однієї з перегородок. Тому всім поки дякую за увагу. Оль, а до тебе б не відмовилася заїхати подивитись на труби У сб. буду у Бучі.
День за днем у фото (проект 365)
|
|
| |
ЛМ | Дата: Вівторок, 13.05.2014, 20:54 | Повідомлення # 572 |
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
| Цитата Ursula ( ) у сусідів в шафі У хозяина тоже типа в шкафу. На самом деле - большая ниша, там же бойлер. Но ты права - он сначала общался с газконторой, потом уже все устанавливал,
Цитата zhyuli ( ) А мне это как раз понравилось Сколько людей, столько вкусов на фломастеры Как выясняется.
Цитата DjiD ( ) Його думаю просто на стіні зліва від входу повісити (якмога вище). А выхлоп куда? У нас в хозяйском доме был на улицу. И в нашем будущем заложено отверстие для вывода на улицу.
Цитата Ursula ( ) всі наші "хочу" розбиваються об сувору правду газ-контори А еще водопровод. У нас самый больной вопрос был с этими трубами - то мойка не становится, то стиралка, то посудомойка...
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
DjiD | Дата: Вівторок, 13.05.2014, 21:11 | Повідомлення # 573 |
| Цитата ЛМ ( ) А выхлоп куда? У нас в хозяйском доме был на улицу. И в нашем будущем заложено отверстие для вывода на улицу. писала у пості вище: Цитата DjiD ( ) По тій стіні йде окрема витяжка для котла. Тому котел або буде в кутку, або просто по стіні, щоб ближче до витяжки. Цитата ЛМ ( ) А еще водопровод. У нас самый больной вопрос был с этими трубами - то мойка не становится, то стиралка, то посудомойка... Ань, а чому саме? У чому проблема з трубами - не вистачало довжини труби з водою чи зливна була б задовга? У чому саме там проблема?
|
|
| |
ЛМ | Дата: Вівторок, 13.05.2014, 21:33 | Повідомлення # 574 |
| Юля, у нас стояковые трубы находятся в 30 см от угла. И вот фактически в угол надо было пристроить сразу три устройства - мойку, стиралку и посудомойку. И так, чтобы и пользоваться было удобно, и чтобы к счетчикам можно было подлезть. Длины сливного шланга стиралки хватило еле-еле, хотя сантехник сказал, что в Эпицентре продаются более длинные (это в допуске). А вот посудомойку надо ставить на определенном расстоянии. Подозреваю, что это связано с помпой... Хотя, опять же, как выяснилось позже - у нас первый этаж, давление в трубах сумасшедшее, по факту было не принципиально...
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
Ursula | Дата: Середа, 14.05.2014, 16:08 | Повідомлення # 575 |
Настоящая Женщина
Група: .Дружим:)
| Цитата ЛМ ( ) У нас самый больной вопрос был с этими трубами - то мойка не становится, то стиралка, то посудомойка... да...все эти официальные правила и постановы сильно усложняют жизнь нам, простым доморощеным деЗигнерам это как у моей мамы "хочу вот так и все" Цитата ЛМ ( ) И вот фактически в угол надо было пристроить сразу три устройства - мойку, стиралку и посудомойку. И так, чтобы и пользоваться было удобно, и чтобы к счетчикам можно было подлезть. экая задачка на минимизацию....тут и голову сломать можно шоб решить Цитата ЛМ ( ) по факту было не принципиально... как обычно а ты поставила посудомойку? тихо за тебя радуюсь
Любя побеждай!
|
|
| |
Anna | Дата: Середа, 14.05.2014, 16:49 | Повідомлення # 576 |
Всемогущая Нимфа
| Как же проще с электроплитой.
Артем 9.06.2005, Арсений 2.06.2007 Каждая женщина по сути ангел, но когда ей обламывают крылья, приходится летать на метле...
|
|
| |
ЛМ | Дата: Середа, 14.05.2014, 17:40 | Повідомлення # 577 |
| Цитата Ursula ( ) все эти официальные правила и постановы сильно усложняют жизнь нам, простым доморощеным деЗигнерам Оля, это все от косорукости архитекторов. Я сколько живу в своей квартире, задаюсь только одним вопросом: "Ну кто так строит". Например - газ заведен в квартиру с одной стороны, вытяжка - на противоположной стене. Водопроводные трубы по проекту вобще были в кладовке. В стене кладовки была дыра, из которой торчал слив - к нему и подключалась мойка. В конце концов это безобразие-кладовку родители сломали.... И таких приколов масса (типа 8-метрового балкона шириной 80 см, комнаты 7 м.кв.). У сестры вообще на балконе оказался газовый вентиль. Они балкон застеклили, а теперь заставляют расстеклять, ибо - не имеют права. А рядом - пустая стена. Там вентиль нельзя было поставить?
Цитата Ursula ( ) а ты поставила посудомойку? Нет. В "дыре" для нее сейчас стоит мультя и соковыжималка. А в дыре для духовки у нас бар :))))))
|
|
| |
zhyuli | Дата: Середа, 14.05.2014, 22:24 | Повідомлення # 578 |
Всемогущая Нимфа
| Цитата ЛМ ( ) А в дыре для духовки у нас бар :)))))) Да что там готовить. Легко. Наливай, да пей
|
|
| |
Olya | Дата: Четвер, 15.05.2014, 10:16 | Повідомлення # 579 |
Богиня
| Цитата Ursula ( ) так як рано чи пізно все одно будуть перевірки квартир з автономним опаленням - то отримувати штрафи (а там вони не маленькі) В Ірпіні по факту у моїх багатьох сусідів котли в шафах, мені батько не дозволив, бо це заборонено. Що ім сказала перевірка - я не знаю. Ми вішали котел не за правилами. Коли приходила приймаюча комісія він висів так як їм потрібно було - збоку від його "дірок" у стіні, потім ми повісили прямо від верхнім отвором і таким чином закрили котлом той отвір, що для чистки димоходу. Не пам'ятаю як, але конденсат, що утворюється в тій трубі вивели прямо в зливну трубу. При перевірці через 2 роки був присутній лише чоловік - ми отримали тільки попередження - на цей закртитй отвір та за те, що рукав від витяжки повністю закриває отвір для витяжки, бо в квартирах з котлом, там повинно бути інакше. Коротче кажучи, по нормальному котел повинен висіти в окремому спеціальному приміщенні. Хочу ще додати - ми, та всі наші сусіди, хто пов`язаний з будівництвом, робили собі додаткову примусову вентиляцію. З вулиці через лоджію та по низу по стіні кухні проклали трубу і вивели її на столешню рівно під котел. Тобто в столешні є дірка під решіткою прямо під котлом, звідки поступає повітря.
І ще - з обов`язкових обмежень приміщень з котлом: двері повинні відчинятися лише від себе, якщо виходиш з такого приміщення. Скло повинно становити чи то не меньше 70%, чи то не меньше 80% таких дверей. Ну, і ми тримаємо на кухні вогнегасник.Цитата Ursula ( ) імхо - спочатку документи і обладнання - потім вже кухня Тут я згодна. Спочатку хай все приме газ-контора, опломбує лічильник, дасть добно на розташування котла, а потім - малюй яку хочеш кухню.
Цитата DjiD ( ) Ще знаю про витяжки у кімнатах там, де стоїть котел. За рахунок тієї додаткової вентиляції, що я тобі написала, у нас практично постійно працює витяжка одночасно з котлом. Бо в нас дешеві внутрішні вікна, а чоловік в мене палить, багато палить, і кожного разу, коли він іде палити на балкон, ми включаємо витяжку. Але в котел іде повітря з вулиці через цю додаткову примусову вентиляцію, тому можно не боятися зворотньої тяги.
Додано (15.05.2014, 10:09) --------------------------------------------- DjiD, я в п`ятницю їду на дачу, у бабусі закінчився газ в балоні - треба замінити. Але вдома залишається чоловік. Можемо зідзвонитися, і він тобі все покаже-розкаже.Додано (15.05.2014, 10:16) ---------------------------------------------
Цитата Anna ( ) Как же проще с электроплитой. Особенно зимой, когда несколько суток нет электричества. Вспоминайте, Святошино, Академгородок и, кусок области - зима 2007-2008.
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
Повідомлення відредагував Olya - Четвер, 15.05.2014, 10:11 |
|
| |
DjiD | Дата: Четвер, 15.05.2014, 10:54 | Повідомлення # 580 |
| Цитата Olya ( ) Але вдома залишається чоловік. Можемо зідзвонитися, і він тобі все покаже-розкаже. вже тоді іншим разом. Цитата Olya ( ) Коротче кажучи, по нормальному котел повинен висіти в окремому спеціальному приміщенні. На мою думку, добре, коли у будинку є міні-котельня, яка постачає гарячу воду та опаленя виключно на будинок чи під’їзд. Це і дешевше людям, ніч індивідуальне опалення і безпечніше.
|
|
| |
Anna | Дата: Четвер, 15.05.2014, 11:30 | Повідомлення # 581 |
Всемогущая Нимфа
| Цитата Olya ( ) Особенно зимой, когда несколько суток нет электричества Когда нет электричества - то да сильно не разгонишися, но в Киеве такое не часто. В частном доме - такая плита не выход, но сейчас без электричества газовый котел может не работать. Так что печка рулит.)))
Артем 9.06.2005, Арсений 2.06.2007 Каждая женщина по сути ангел, но когда ей обламывают крылья, приходится летать на метле...
|
|
| |
Olya | Дата: Четвер, 15.05.2014, 11:47 | Повідомлення # 582 |
Богиня
| Цитата Anna ( ) но сейчас без электричества газовый котел может не работать УПС И аккумулятор легко решают этот вопрос на 12-24 часа в зависимости от емкости аккумулятора и температуры за бортом. И Киев - не вся Украина. Кстати, в Киеве зимой на Соломенке у нас электричество вырубалось по 3-4 раза в неделю по вечерам, сети не выдерживали нагрузки. В среднем, по 12-15 раз за зиму.
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
|
|
| |
Ursula | Дата: Четвер, 15.05.2014, 16:57 | Повідомлення # 583 |
Настоящая Женщина
| Цитата DjiD ( ) є міні-котельня, яка постачає гарячу воду та опаленя виключно на будинок чи під’їзд. Це і дешевше людям, ніч індивідуальне опалення і безпечніше. Юль, не факт...у мене як раз таке...в ідеалі так і було перший рік поки народ ремонтувався....платили по 100 грн в міс за опалення (але то 2008 рік), через рік вже 5 квартир зробили собі автономки - не знаю хто давав на це дозволи... через 3 роки вже було 50% квартир з автономками!!! тобто ми платили по факту і за себе і за своїх сусідів, бо вони не платили навіть за загальне опалення підїзду, хоча рахунки їм намагались виставити....в моїй епопеї я 5 років добивалась дозволу на автономку, тому коли його отримала і все поставила швидко за тиждень - була реально щаслива, ще й 2 друзів на це підбила....на разі я плачу 120-200 грн в міс за опалення, тоді як мої сусіди, хто не схотів поставити автономку (хоча я чесно всіх обійшла і сказала що ми отримали дозвіл і вони теж можуть офіційно і без хабарів) - цієї зими платили вже по 800 грн (це за 2-кімнатну в 55 кв.м.тільки за опалення! без гарячої води - там взагалі 1 куб води коштував 35 грн!) скільки буде наступної зими даже думати страшно.... тому зараз трошки моторошно міняти мою квартиру на більшу ала без опалення і без можливості його туди поставити,....ЗУ вже діє...на разі тільки в часний дім - але то вже мені на разі не по кишені...навіть за містом...єх....
Любя побеждай!
|
|
| |
Ursula | Дата: Четвер, 15.05.2014, 17:14 | Повідомлення # 584 |
Настоящая Женщина
| от это я понимаю - и плита, и вытяжка, и рабочие поверхности, и разделочная доска
Любя побеждай!
|
|
| |
ЛМ | Дата: Четвер, 15.05.2014, 18:34 | Повідомлення # 585 |
| Цитата zhyuli ( ) Да что там готовить. Легко. Наливай, да пей Юля, это капец. Я хочу духовку!!! Потому что к нам теперь раз в неделю кто-то приходит пить. То соседка с пирожками забежит (но с ней проще - мы много не пьем, по рюмашке, за жизнь, и разбежались), то сосед (тот все норовит запасы рома опустошить), то кумовья - а вот с ними мало пить не получается Ну и мы с мужем любим посидеть. С декабря месяца уже ушло 3 литра водки (покупали 5-литровую бутыль на заводе плюс литр дали сверху), про вино и прочие напитки промолчу, меня не поймут.
Цитата DjiD ( ) На мою думку, добре, коли у будинку є міні-котельня, яка постачає гарячу воду та опаленя виключно на будинок чи під’їзд. Це і дешевше людям, ніч індивідуальне опалення і безпечніше. Как тебе сказать. У нас в Эстонии несколько домов были на автономном отоплении. Регулярно рвало трубы. Конечно, сейчас наверняка автоматика за всем следит, а не пьяный котельщик, но все-таки. В Штабе в Киеве у нас тоже была своя котельная - капец, как топили. В кабинете было, как в сауне.
Цитата Anna ( ) Когда нет электричества - то да сильно не разгонишися, но в Киеве такое не часто. Бывает достаточно. Но на этот случай можно, например, купить походную газовую плитки с маленьким баллончиком.
Цитата Ursula ( ) от это я понимаю - и плита, и вытяжка, и рабочие поверхности, и разделочная доска А я нет. У тебя ж не много мини-приют семейного типа. Зачем две плиты?
|
|
| |