Кухня и все о ней
|
|
Ursula | Дата: Вівторок, 22.04.2014, 10:11 | Повідомлення # 541 |
Настоящая Женщина
Група: .Дружим:)
Статус: Offline
| очень нра такое единственное - сделала бы расстояние от стола до плиты раза в 2 больше
Любя побеждай!
|
|
| |
DjiD | Дата: Неділя, 11.05.2014, 12:41 | Повідомлення # 542 |
Кулинар романтичного настроения
Група: Дружим :)
| Планую кухню. Поки лише розстановку меблів та побут. техніки. Мийку хочу зробити у кутку, але нема відповідної моделі. Тому поки так помістила. Над газовою плитою буде котел (але поки точно не знаю чи це можливо через техніку безпеки). На лоджиї просто шафа з одного боку та холодильник типу Side by side з іншого. Чекаю зауважень. Вигляд з дверей: Вигляд зверху: Вигляд зі сторони стола: Додано (11.05.2014, 12:41) --------------------------------------------- По кольорам - планується у оранжевому кольорі. Або жовтий + салатовий. Все ще відкритим залишається питання яку стелити підлогу. Думаю лінолеум... Плитку не хочеться через шум, та все, що падає б’ється, не впевнена чи добре буде паркетна дошка, адже це кухня і жирні плями на підлозі ніхто не відміняв.
День за днем у фото (проект 365)
|
|
| |
phasol | Дата: Неділя, 11.05.2014, 13:00 | Повідомлення # 543 |
Богиня
Група: Модерируем-развиваем :)
| Я бы поменяла шкаф и холодильник местами, что бы не бегать так далеко. И угол при входе в кухню очень не люблю, честно сказать. Учитывая, что у вас 12 квадратов кухня, место под подоконником вообще не использовано, зато завешан верх ... ну я к тому, что можно отойти от стереотипов и зафигачить что-то интересное
В плане всяких идей:
http://phasol.livejournal.com
|
|
| |
ЛМ | Дата: Неділя, 11.05.2014, 13:14 | Повідомлення # 544 |
Вдохновительница плодородия
| Цитата DjiD ( ) але нема відповідної моделі Есть. Погугли Teka, Franke и т.д.
Цитата DjiD ( ) Плитку не хочеться через шум, та все, що падає б’ється Бьется, но не все. Насчет шума не поняла. Ты собираешься ходить дома на шпильке с металлической набойкой или какой шум? У нас на ножках табуретки и стола войлочные накладки, то можно на табуретках хоть ездить по кухне. А вот соседка сверху по ламинату тапками гоцает, как коза...
Юля, а ты не хочешь, например, на перемычку между лоджией и кухней положить столешню? Мне очень нравится такой вариант. И что планируется в шкафу в лоджии?
Кухня получилась симпатичная, но стандартная (ага, сказала одна, у которой крайне оригинальная кухня ). И мне она кажется какой-то очень маленькой. Даже на размеры не обратила внимание, думала - метров 8 максимум. Жалко, что клеточки сетки не соответствуют (метру/полметра) - мне с моим отсутствующим пространственным воображением трудно представить, например, размер стола...
phasol, мне кухня на первом фото не нра абсолютно, как ты говоришь - слишком много шкафчиков, хоть и расположены оригинально. Но как для такой маленькой кухни сама мебель + цвет давит.
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
zhyuli | Дата: Неділя, 11.05.2014, 13:30 | Повідомлення # 545 |
Всемогущая Нимфа
| Юля, а какая ширина лоджии? Полностью "столовую" часть, т.е. стол на лоджию поместить не получается? Ну типа зонировать: готовить на кухне, а есть на лоджии. Или ты так не хочешь? И вот эти перемычки с лоджией нельзя убрать? Как идея со стороны шкафа убрать по возможности перемычку и сделать столешницу длиннее. Может при этом как-то поиграться, чтобы духовку сделать вверху, чтоб не наклоняться. А под варочной поверхностью шкафчики для кастрюль.
|
|
| |
DjiD | Дата: Неділя, 11.05.2014, 16:36 | Повідомлення # 546 |
| Цитата phasol ( ) Я бы поменяла шкаф и холодильник местами, что бы не бегать так далеко. Спочатку так і зробила, але там, де стіл, там ніби ніша під вікно з невеликим простінком. Того простінку для ширини шафи замало і бік шафи виглядає, а так виглядає холодильник та зверху пусто (будуть вазони). Знаючи, любов старшої дитини до магнітів - йому сподобається там місце під магніти. Ось так виглядає з холодильником А ось так з шафою:
Цитата phasol ( ) И угол при входе в кухню очень не люблю, честно сказать. Там буде не куток, а півколо, щоб не набивати синяки. Цитата phasol ( ) Учитывая, что у вас 12 квадратов кухня, место под подоконником вообще не использовано Розміли лоджії приблизно 0,9 * 3,2. Це забагато, щоб повністю туди поставити тумбочки (як на фото 2). Цікава ідея 3. Але якщо ставити так на лоджию, то холодильник та шафу на до стелі вже не поставиш. Треба ще спробувати на лоджиї організувати робочу поверхню, а обідню зону у самій кухні.
А на підвіконні можна зробити невелику барну стійку для ранкового чаю та кави. Плюс там будуть вазончики Цитата ЛМ ( ) Есть. Погугли Teka, Franke и т.д. Це у програмі, якій я роблю нема. А так знаю, що є і хочу, просто не можу намалювати. Цитата ЛМ ( ) Юля, а ты не хочешь, например, на перемычку между лоджией и кухней положить столешню? Мне очень нравится такой вариант. И что планируется в шкафу в лоджии? Думала щось там зробити, та туди поставити мультиварку + хлібопічку. Але не впевнена, через її ширину (вона досить вузька). Скоро більш точно поміряю, та щось буду вирішувати. А столешня там не буде зайвою дизайнерськи?
Цитата zhyuli ( ) Юля, а какая ширина лоджии? Полностью "столовую" часть, т.е. стол на лоджию поместить не получается? Якщо там ставити, то всі дивитимуться у вікно. А мені подобається розмовляти та приймати їжу і бачити співрозмовників.
Цитата zhyuli ( ) И вот эти перемычки с лоджией нельзя убрать? Как идея со стороны шкафа убрать по возможности перемычку и сделать столешницу длиннее. Зараз подивилась і згадала, що там вікно, де шафа стоїть також. Так що шафи там не буде. І перемичку, напевне, таки знесемо і продовжимо столешню. Плюс, туди винесу мийку Зараз буду далі гратися.
Дякую всім за відгуки.Додано (11.05.2014, 15:00) ---------------------------------------------
Цитата zhyuli ( ) Может при этом как-то поиграться, чтобы духовку сделать вверху, чтоб не наклоняться. А под варочной поверхностью шкафчики для кастрюль. Варіант, коли шафа аж до верху (може бачила у Олі Єгоркової дома у Києві) не вписується - сильно багато простору "забирає". Варіант, коли варочна поверхня трохі піднята та утворюється більша за висотою тумбочка мені не дуже подобається, більш до душі, коли одна рівна робоча поверхня. Цитата ЛМ ( ) Кухня получилась симпатичная, но стандартная (ага, сказала одна, у которой крайне оригинальная кухня ). И мне она кажется какой-то очень маленькой Я не і претендую на супероригінальну кухню . Мені її не на стендах виставляти, а зробити так, щоб було приємно готувати їжу та приймати. Площа кухні 8,3, лоджиї - 3. У шафі на лоджиї думала тримати закатку/овочі/сушки і т.п. Щоб зменшити навантаження навісних шаф планую зробити всі їх зі скляними дверцятами.Додано (11.05.2014, 16:36) --------------------------------------------- Варіанти без однієї перегородки: вигляд зверху вигляд з дверей вигляд зі столу вигляд з вікна
|
|
| |
phasol | Дата: Неділя, 11.05.2014, 17:10 | Повідомлення # 547 |
Богиня
| ЛМ, я ж написала - для идей.
zhyuli, ох, духовку поднять - мечта!
DjiD, у нас на кухне паркет. ЧТо бы понимать, на современном паркете от 16ти слоев лака. Жирные пятна вытираются так же, как и с плитки. Хотя мне линолиум очень нравится, современные вообще зашибительны и поменять -вопрос дня.
О, вот без перегородки сразу круче вышло! И раковина у окна - обалдено! Стекло в шкафы дело такое ... надо не прозрачное. Даже учитывая что все крупы у меня в баночках и стекло декорировано, все равно "мелькает". Потому много стекол - будет очень наляписто.
|
|
| |
DjiD | Дата: Неділя, 11.05.2014, 17:34 | Повідомлення # 548 |
| Про раковину біля вікна ще думаю, десь через 4 метри таке ж сусіднє вікно, хоча якщо дивитись навскоса, то краєвид не поганий виходить. Я хочу не прозоре скло, а матове. Щоб тільки очерки того, що там є видно було. І у навісних шафах, що над робочою поверхнею.
|
|
| |
zhyuli | Дата: Неділя, 11.05.2014, 18:43 | Повідомлення # 549 |
Всемогущая Нимфа
| DjiD, осатнній варіант - класс! Мені от саме такої відстані, що в тебе за перегородкою не вистачало, щоб вписати кухню мрії. А тут і духовка вгорі, і робоча поверхня ідеально розподілена. А біля раковини, то посудомийка? Не далеко вона від зливу у каналізацію? Я вже не пам'ятаю точну відстань, але там є певні обмеження здається.
|
|
| |
chuchundra | Дата: Неділя, 11.05.2014, 18:57 | Повідомлення # 550 |
Богиня
| У нас чем-то похоже. Объединили с лоджией. Но у нас окно на кухне выше обычных - поэтому решили делать там столовую зону + на стенке телек))) Относительно стёкол - с матовыми - супер. Мне очень нравится такая идея. Тоже хо частично. Заранее про слив уточни, т.к. он должен идти под небольшим наклоном, поэтому нужно с сантехником согласовать (или кто там у тебя будет тянуть трубы).
Когда вы видите у меня грустные статусы - значит ... дома нет конфет!!! )))
|
|
| |
DjiD | Дата: Неділя, 11.05.2014, 19:14 | Повідомлення # 551 |
| На кухні планую в порядку від вікна - раковину, посудомийку та пральну машинку (щоб звільнити місце для другого унітазу). Додано (11.05.2014, 19:14) --------------------------------------------- Злив у каналізацію йде у стіні, яка біля дверей. Відстань буде біля 3м. Ще у мене буде котел на тій стіні. Тільки не знаю ні його розмірів ні точного розташування. Хоча, може він і у кутку буде, не знаю, треба все це питати.
|
|
| |
zhyuli | Дата: Неділя, 11.05.2014, 21:36 | Повідомлення # 552 |
Всемогущая Нимфа
| Цитата DjiD ( ) Відстань буде біля 3м. Не багато? В мене мабуть вся кухня у довжину до 3-х. Так от нам не радили посудомийку біля вікна ставити.
|
|
| |
phasol | Дата: Неділя, 11.05.2014, 22:30 | Повідомлення # 553 |
Богиня
| Вроде как современные посудомойки позволяют 3-4 метра. Раньше 2 метра и нужен допнасос (то ли он в самой ПМ, то ли не знаю) и сальники его летят со скоростью света. Но надо поговорить со спецом. Главное рядом с раковиной и шкафами с посудой.
|
|
| |
Olya | Дата: Неділя, 11.05.2014, 23:33 | Повідомлення # 554 |
Богиня
| Цитата DjiD ( ) але поки точно не знаю чи це можливо через техніку безпеки) абсолютно точно - ні! 1. в висоту над плитою - 80 см нічого не повинно бути, а для котла є інші обмеження, що Вам не дозволять повісити його так високо над плитою; І не забувайте, що, якщо у Вас лие 3 дірки в стіні для котла та витяжки, то ви не маєте права закривати отвір над плитою витяжкою повністю. Ви повинні залишити отвір якогось встановленного достатньо великого розміру. Це, не враховуючи, що під котел у Вас є окремий отвір для продуктів горіння та отвір для конденсату. 2. Відстань до будь-чого від котла вправо та вліво повинна становити 10 см. 3. Відстань від котла до будь-чого вгору не повинна бути меньшою за 70 см.
Додано (11.05.2014, 23:33) --------------------------------------------- DjiD, лоджії майже такі, як у нас в домі. У нас багато хто теж виніс стіну и розташував холодильник на лоджії. Але так як,в основному, час і проводять на кухні, то багато хто з сусідів, зняли батареї зі стіни та зробили на кухні теплу водяну підлогу. ОДночасто и стіна між кухнею та лоджією прибирається по максимуму. Але вже у двох сусідів, у кого кухні виходили вікнами на південь, холодильники на лоджіях зламалися.
И злив у мене так само, як і в тебе. Й поки що, я не уявляю, як мають виглядати твої труби, щоб нормально функціонували мийка, посудомийна машинка, та ще й стиральна машинка на такій відстані від зливу. А ще треба додати труби з водою, що будуть йти до та від котла. Запрошую до себе подивитися, скільки місця у тубмочках займають труби, коли я просто протянула їх на 1 м від зливу. А ще - з малюнка не зрозуміло, де знаходиться газова труба та де буде знаходитися газовий лічильник - там теж є купа обмежень. Але можу припустити, що за технікою безпеки, загальна вертикальна газова труба розташована у тому кутку, в якому ти хочеш розташувати мийку - не пам`ятаю точно, але 85% зі 100% - це заборонено.
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
Повідомлення відредагував Olya - Неділя, 11.05.2014, 23:34 |
|
| |
DjiD | Дата: Понеділок, 12.05.2014, 08:19 | Повідомлення # 555 |
| Цитата Olya ( ) Але вже у двох сусідів, у кого кухні виходили вікнами на південь, холодильники на лоджіях зламалися. У нас вікна виходять на північ. Найбільше вікно у кухні - північний схід, маленьке (яке біля раковини) - північний захід. Цитата Olya ( ) А ще - з малюнка не зрозуміло, де знаходиться газова труба та де буде знаходитися газовий лічильник - там теж є купа обмежень. На жаль, цього поки не знаю. Буду дізнаватись.
Про труби до мийки та техніки більш менш зрозуміло і про газові труби. Буду щось далі думати.
Зараз у квартирі кладуть цеглу, скоро будуть робити електропроводку. Хочу до цього часу визначитись з приблизним розташуванням меблів, щоб знати, де робити розетки та скільки.
|
|
| |