Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: phasol  
Самоубийство - сила или слабость?
NysildaДата: Вівторок, 25.10.2011, 22:33 | Повідомлення # 46
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Нагороди: 9
Репутація: 12
Статус: Offline
Quote (RedTata)
тогда что самоубийство? недоделанные дела, незаконченные циклы так?

Див. моє повідомлення вище.
Може навпаки - це знак, що якийсь етап закінчився і треба почати нове життя, але в межах свого (цьогоземного і цьогоразного) життя. Закінчився один спектакль, відігрався, встав неактуальним = можна приступити до постановки нового спектаклю. запросити нових акторів, постановників, а то і режисера.

Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв

MollyДата: Вівторок, 25.10.2011, 22:46 | Повідомлення # 47
Вдохновительница красоты
Нагороди: 3
Репутація: 4
у меня отец застрелился 6 лет назад. поссорился со своей 2-й женой, ушел в другую комнату и... накипело. он остался один со своими проблемами.
муж считает, что он поступил... по-мужски
сам "баловался" по молодости... да и сама тож на грани была... canterhyou

у меня ща малой выдает, когда на что-то обижен... "сейчас пойду и выпрыгну в окно"... confused привлекает внимание, конечно, такими заявами. кто не думал "вот умру, пожалеете!"
как в том фильме: "умру, соседку позову на похороны, а тебя, гадину-нет!"

а чего подняли эту тему? поговорить не о чем? dontknow

Счастливы сегодня дети - мама снова в Интернете!
Кушать суп не заставляет и нотаций не читает!
Не ругает, не ворчит, а спокойненько сидит!

RedTataДата: Вівторок, 25.10.2011, 23:01 | Повідомлення # 48
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Нагороди: 28
Репутація: 47
Nysilda, то есть ты рассматриваешь самоубийство как обычную смерть, конец чего-то, без последствий. правильно я понимаю?
Quote (Molly)
у меня отец застрелился 6 лет назад

грустно :(
Quote (Molly)
его подняли эту тему? поговорить не о чем?

да вчера как-то у меня с двух источников пришли новости о самоубийствах.
а еще раньше просто нашла статью про то, как тело разлагается от разных способов самоубийства.

Люблю Україну... :)

NysildaДата: Середа, 26.10.2011, 00:12 | Повідомлення # 49
Ната,
1)ти в назві задала питання: сила чи слабість самогубство, а не інакше.
2) я не можу змусити себе вірити в реінкарнацію,
тому розглядаю с-во трохи під іншим кутом.

RedTataДата: Середа, 26.10.2011, 00:18 | Повідомлення # 50
Nysilda,
Quote (Nysilda)
сила чи слабість самогубство, а не інакше.

аа, просто тема старая, а поднялась тема уже в другом ракурсе, потому я стала уточнять.
Quote (Nysilda)
тому розглядаю с-во трохи під іншим кутом.

а как?

NysildaДата: Середа, 26.10.2011, 01:20 | Повідомлення # 51
як психо-емоційну самотність, розчарування, падіння самооцінки (навіть просто раптові).

RedTataДата: Середа, 26.10.2011, 01:32 | Повідомлення # 52
Nysilda, это понятно, ты это уже писала. я с тобой согласна с точки зрения психологической.
я имею в виду. что самоубийстов за собой влечет? просто конец и все?
я знаю, православные самоубийц не хоронят на церковных кладбищах или не отмаливают, потому что поступок не богоугоден. католики ж тоже не особо поддерживают идею такой кончины? то есть тоже ж раньше срока уход самовольный?

КатюляДата: Середа, 26.10.2011, 09:58 | Повідомлення # 53
Многогранная Женщина
Нагороди: 1
Репутація: 6
Як на мене самогубство - це і слабкість, і сила. Слабкість знайти сили і бажання щось змінити, вирішити, а сила - у самій дії. Якби не потрібні були сила і рішучість, самогубців було б набагато більше.
"Те, що нас не вбиває, робить сильнішими"
Навіть те, що здається поганим/нестерпним/невідворотнім, може у майбутньому повернути життя на краще. Я це ніби й знала, але один знайомий відкрив очі мені на це, зробив більш очевидним на такому прикладі. Я розповіла про свою колишню подругу, з якою посварилася назавжди через, мені думається, неї. А він сказав, що може саме через сварку я ближче зійшлася з тоді ще хлопцем, і у нас тепер є сім"я. Отже, щоб так сталося, треба було пожертвувати дружбою. Або Надіна історія, трагедія, відчай. А пройшов час, зустріла іншого чоловіка, має трьох синів. Може хтось іх них зробить винахід, який змінить життя людей, чи стане президентом і по-справжньому поведе у світле майбутнє :D
Людина не має права забирати у себе життя, це егоїстично і безвідповідально. По відношенню до тих, хто біля тебе і тебе любить, і до тих, кому ти можеш зробити добро.

Summer moved on...

DjiDДата: Середа, 26.10.2011, 10:29 | Повідомлення # 54
Кулинар романтичного настроения
Нагороди: 4
Репутація: 22
Quote (Molly)
у меня отец застрелился 6 лет назад. поссорился со своей 2-й женой, ушел в другую комнату и... накипело. он остался один со своими проблемами.
муж считает, что он поступил... по-мужски

А як ти вважаєш він поступив?
Quote (Катюля)
Людина не має права забирати у себе життя, це егоїстично і безвідповідально. По відношенню до тих, хто біля тебе і тебе любить, і до тих, кому ти можеш зробити добро.

Не згодна абсолютно.
ІМХО, Людина у віці понад 25 років (підліткове самогубство для мене "інша парафія") у 95% випадків усвідомлює наслідки свого самогубства. І роблячи це, вона вважає, що навколишнім стане краще, а не тому що їй легше відійти від проблем.
Знаю людину, яка покінчила з життям, адже вважала, що так зробить краще своїм дітям (дорослим) та не залишиться обузою. Це дійсно дало їм поштовх краще вчитися/працювати. На момент після трагедії, це не дуже усвідомлюється але через роки люди помічають закономірності.

в это все входят и "положенные нам" страдания. и вот только пережив все страдания до их логического завершения, то есть "пережить их". самоуйбийство в этом случае - это обманчивая попытка пережить страдания, укоротив срок самому объекту. но страдания никуда не уходят, они остаются на седующий этап, но к ним добавляется и то, что от них пытались убежать, а значит они могут стать длительнее и жестче.

Свого роду самогубство може виявитись альтруїзмом, коли ти збільшуючи свої страждання зменшуєш їх іншим.

День за днем у фото (проект 365)

VanIllaДата: Середа, 26.10.2011, 11:28 | Повідомлення # 55
Милая стерва
Репутація: 7
Quote (Катюля)
"Те, що нас не вбиває, робить сильнішими"

Девочки, просветите в этом вопросе, если чел скажем остался лежать в коме, как это его сделает сильнее? Или его парализовало? Я не говорю о калеках, тут действительно много случаев, когда люди становятся сильнее.

"Видно, сдох у жены интернет!", - сказал муж, чуя запах котлет!

КатюляДата: Середа, 26.10.2011, 11:31 | Повідомлення # 56
Многогранная Женщина
Репутація: 6
Quote (DjiD)
підліткове самогубство

Я якраз більше про це.
Quote (DjiD)
Знаю людину, яка покінчила з життям, адже вважала, що так зробить краще своїм дітям (дорослим) та не залишиться обузою.

Не спорю, можуть бути й такі випадки. Напевно людина була хвора? Тоді невиліковно хворих давай теж виділимо в окрему парафію.
А я знаю випадок, коли жінка, вже у віці, повісилася, тому що думала, що у неї рак. А раку-то й не було.

Summer moved on...

ЛМДата: Середа, 26.10.2011, 11:58 | Повідомлення # 57
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
Нагороди: 24
Репутація: 80
RedTata, ну где-то так, да (давно ловлю себя на мысли, что пишу что-то, пытаясь изложить свою мысль, ты мне отвечаешь, и я понимаю, что таки да - это то же, только под другим углом). :)

Quote (Nysilda)
А буває ще і моральне самогубство, коли люди ставлять хрест на собі. і живуть з цим... не намагаючись щось змінити, не стараючись стати щасливими. Деколи не знаю, що чесніше????!!!!

Ни то, ни другое не честнее.

Quote (Molly)
а чего подняли эту тему? поговорить не о чем?

:) Наверное, да

Quote (Катюля)

И не только. Жизнь нам дается свыше. Никто не имеет права обрывать жизнь (ни свою, ни чужую) по своему разумению. ИМХО. Для меня с некоторых пор самоубийство, это как упрек Богу: вот ты такой-сякой, сделал мою жизнь невыносимой, на тебе - не буду жить, забирай свой Дар обратно. Вот так как-то...

Quote (DjiD)
Свого роду самогубство може виявитись альтруїзмом, коли ти збільшуючи свої страждання зменшуєш їх іншим.

Юля, у моего бывшего бойфренда тетя выбросилась в окно, когда узнала, что у нее рак груди предпоследней стадии. Она свела счеты с жизнью, чтобы не быть обузой семье. Дочери уже совершеннолетние были, у мужа, предположительно, была другая женщина. Я могу ее понять. Но! А может ее дочерям-эгоисткам было предназначено пройти этот путь: ухода за тяжелобольной матерью, научиться состраданию? Может этой женщине нужно было пройти через боль, пережить предательство мужа, простить его и потом уйти? Кто может ТОЧНО сказать - что лучше?

Добавлено (26.10.2011, 11:58)
---------------------------------------------

Quote (VanIlla)
Я не говорю о калеках,

VanIlla, у меня племянник - инвалид. И поверь, хоть и живется ему несладко, но желание жить у него в разы сильнее нашего.

Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.

VanIllaДата: Середа, 26.10.2011, 12:04 | Повідомлення # 58
Милая стерва
ЛМ,
Дык, я ж пишу, что не об этом - тут всё понимаю и вижу))))

_УМ_Дата: Середа, 26.10.2011, 12:07 | Повідомлення # 59
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Нагороди: 18
Репутація: 42
у меня по этой теме сумбур и... в свете недавних событий о смерти вообще пересмотрела свои взгляды: нет ни рая , ни ада... ни на Земле, ни в Небе...

http://sana-saldan.livejournal.com/

VanIllaДата: Середа, 26.10.2011, 12:31 | Повідомлення # 60
Милая стерва
Quote (_УМ_)
у меня по этой теме сумбур

аналогично...

Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей