Паску на Пасху печь будете?
|
|
|
|
Лучинка | Дата: Понеділок, 05.04.2010, 14:15 | Повідомлення # 61 |
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Статус: Offline
| RedTata, прекрасный дебют!
Нормальные люди не бывают без странностей (с)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Вівторок, 06.04.2010, 15:32 | Повідомлення # 62 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| вот и мои... Нысильда это правда не все - часть тут уже съели и раздали
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
RedTata | Дата: Вівторок, 06.04.2010, 15:48 | Повідомлення # 63 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Alyonushka, прям не паски, а грибочки а на чем они (шапки) держались и не стекали? Лучинка, пасиб я собой горжусь
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Вівторок, 06.04.2010, 17:59 | Повідомлення # 64 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| RedTata, пасиб! у тебя тож классные! подправила вторую фотку, а то две одинаковых загрузилось случайно держались сами по себе, у двоих крышу снесло - не удержались, а у этой удержалась, хотя реально раздулась круто
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Nysilda | Дата: Вівторок, 06.04.2010, 21:01 | Повідомлення # 65 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| Рада, що Вам сподобався рецепт. та, з цукром ми скромні, тому, хто любить солодкі паски, треба класти цукру більше. Смайлів Стю навставляв - любить він це діло. Ось наша пасочка
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
Повідомлення відредагував Nysilda - Вівторок, 06.04.2010, 21:19 |
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 07.04.2010, 10:13 | Повідомлення # 66 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Nysilda, какая красивенькая!!! а что за веточка сверху?
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Nysilda | Дата: Середа, 07.04.2010, 10:36 | Повідомлення # 67 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| є традиція прикрашати кошики і пасочки гілочками мирту/самшиту
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
|
|
| |
Лара | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 10:21 | Повідомлення # 68 |
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1714
Статус: Offline
| девушки, кто пользуется для выпечки пасок одноразовыми бумажными формами расскажите, сколько нужно в них теста ложить, чтобы и не попёрло через край и не было мало? Добавлено (06.04.2012, 09:21) --------------------------------------------- кто-то пёк пасочки по этому рецепту http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=767420#767420 ?
Наконец-то научилась играть в похер и жизнь стала налаживаться!
|
|
| |
_УМ_ | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:03 | Повідомлення # 69 |
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Повідомлень: 6177
Статус: Offline
| Лара, а ты в ХП не делала ни разу?
http://sana-saldan.livejournal.com/
|
|
| |
Лара | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:12 | Повідомлення # 70 |
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1714
Статус: Offline
| Quote (_УМ_) Лара, а ты в ХП не делала ни разу? нет. Я думала, но, честно, не хочу. Хочу позаморачиваться с ручным замесом
А ты пекла? По какому рецепту?
Наконец-то научилась играть в похер и жизнь стала налаживаться!
|
|
| |
NiaDi | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:20 | Повідомлення # 71 |
Очаровательные глазки форума
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2025
Статус: Offline
| Лара, а че с ручным заморачиваться? тесто на замес в ХП, а потом по формочкам и выпекать
http://niadia-p.livejournal.com/ "Довольствуйся тем, что имеешь, радуйся тому, что происходит с тобой. Когда поймешь, что ни в чем не нуждаешься, весь мир станет твоим”. Лао Цзы
|
|
| |
RedTata | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:26 | Повідомлення # 72 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Лара, если ты собираешься впервые - очень советую рецепт Ныси. у меня вышли паски с первого раза (до этого вообще дела не имела с дрожжевым тестом, тем более с опарой и живыми дрожжами. Единственное - я делила рецепт пополам, потому что выходит как для меня - очень много (две паски из кастрюль диаметром 20 см). Quote (Nysilda) Ось рецепт маминої паски: 12 яєць (краще домашніх) 1-1, 200 кг борошна 1-1,5 склянки цукру (в залежності хто яку любить) 200 гр. масла 0,5 (максимум) можна і менше молока 100 гр. свіжих (мама любить Львівські) дріжджі 1-1,25 скл. родзинок трохи олії, ціпка солі цедра одного лимона. Етап 1: Дріжджі розчинити в 250 гр. теплого молока Додати 2 стол. ложки цукру і 3 столові ложки добре просіяного борошна коли воно підніметься (в залежності від температури в приміщенні та якості дріжджів - від 20 хв. до 40) Етап 2 В великому баняку (каструлі) просіяти 1 кг борошна - просіювати ретельнго, щоб добре збагатилось киснем. Додати яйця. (Можна залишити яєць частинку на потім, щоб змащувати верх коли буде готуватись) Масло розтопити, але не мусить бути гарячим - просто м"яким. Додати чіпку солі, молоко, котре залишилось (250 гр тепле- не гаряче). Цукор можна розтопити в тому ж молоці. В це влити закваску, що піднялась і Довго Ретельно вимішувати, щоб почало відставати від рук. Накрити рушником і поставити "рости" в тепле місце, але це не значить, що безпосередньо на щось тепле. Температура теплою та рівною повинна бути з усіх боків. Краще стерегтись протягів. Росте також десь 30-40 хв. Накрити рушником. Етап 3. Вирощене тісло змішати з потертою цедрою одного класичного лимона(бажано такого цупкішого чи тонкошкірого) та родзинками. Родзинки НЕ треба розмочувати в гарячій воді, а просто промити ретельно заздалегідь в воді кімнатної температури, або замочити в кімн. темп. воді на годинку. потім добре відтиснути. злегка просушити та перед висипанням в тісто посипати (обваляти злегка) борошном. якщо тісто "змокло" то добавити ще трохи борошна, домішати. Якщо думаєте, що замало жиру (масла), то на цьому етапі можна добавити 1-1,5 ложки олії. Ретельно домісити. Етап 4. Форми ретельно змастити маслом (Бажано на дно викласти пергамент теж змащений маслом). Викладати тіста на 1/3 форми. Форми НЕ повинні бути холодними, але і не гарячими. Знов накриваєм і даємо Почати рости. до половини форми. Ставимо в розігріту духовку, випікаєм. Температуру краще уточніть в якихось довідниках. У мами - "вона повинна бути "середньою". Відкривати духовку, особливо поки паски не виросли - не можна!
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Лара | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:39 | Повідомлення # 73 |
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1714
Статус: Offline
| Quote (NiaDi) Лара, а че с ручным заморачиваться? тесто на замес в ХП, а потом по формочкам и выпекать хочу на опаре попробовать. Может потом и сделаю замес в ХП, чтобы не вымешивать руками. Посмотрим. Завтра хочу сделать пробную
RedTata, ничё себе 12 яиц!!!
Наконец-то научилась играть в похер и жизнь стала налаживаться!
|
|
| |
RedTata | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 13:02 | Повідомлення # 74 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Quote (Лара) ничё себе 12 яиц!!! я ж грю - я делаю вполовтну и входит немало
Люблю Україну... :)
|
|
| |
_УМ_ | Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 13:26 | Повідомлення # 75 |
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Повідомлень: 6177
Статус: Offline
| Quote (RedTata) 0,5 (максимум) можна і менше молока поллитра?
http://sana-saldan.livejournal.com/
|
|
| |