Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Паску на Пасху печь будете?
Считаете, что каждая хозяйка должна испечь паску к Пасхе?
ЛучинкаДата: Понеділок, 05.04.2010, 14:15 | Повідомлення # 61
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Нагороди: 6
Репутація: 5
Статус: Offline
RedTata, прекрасный дебют! cool

Нормальные люди не бывают без странностей (с)
 
AlyonushkaДата: Вівторок, 06.04.2010, 15:32 | Повідомлення # 62
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
вот и мои... Нысильда ;)

это правда не все - часть тут уже съели и раздали :)

Прикріплення: 9223933.jpg (195.4 Kb) · 8469310.jpg (249.0 Kb)


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
RedTataДата: Вівторок, 06.04.2010, 15:48 | Повідомлення # 63
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Alyonushka, прям не паски, а грибочки cool
а на чем они (шапки) держались и не стекали?
Лучинка, пасиб bush я собой горжусь :D


Люблю Україну... :)
 
AlyonushkaДата: Вівторок, 06.04.2010, 17:59 | Повідомлення # 64
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
RedTata, пасиб! у тебя тож классные! :)
подправила вторую фотку, а то две одинаковых загрузилось случайно bush
держались сами по себе, у двоих крышу снесло - не удержались, а у этой удержалась, хотя реально раздулась круто :D


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
NysildaДата: Вівторок, 06.04.2010, 21:01 | Повідомлення # 65
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Нагороди: 9
Репутація: 12
Статус: Offline
bush bubble crazyfun kiss writing groupjump oops shine
Рада, що Вам сподобався рецепт.
та, з цукром ми скромні, тому, хто любить солодкі паски, треба класти цукру більше.
Смайлів Стю навставляв - любить він це діло.

Ось наша пасочка


Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв

Повідомлення відредагував Nysilda - Вівторок, 06.04.2010, 21:19
 
RedTataДата: Середа, 07.04.2010, 10:13 | Повідомлення # 66
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Nysilda, какая красивенькая!!!
а что за веточка сверху? bush


Люблю Україну... :)
 
NysildaДата: Середа, 07.04.2010, 10:36 | Повідомлення # 67
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Нагороди: 9
Репутація: 12
Статус: Offline
є традиція прикрашати кошики і пасочки гілочками мирту/самшиту

Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
 
ЛараДата: П`ятниця, 06.04.2012, 10:21 | Повідомлення # 68
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1714
Нагороди: 10
Репутація: 27
Статус: Offline
девушки, кто пользуется для выпечки пасок одноразовыми бумажными формами расскажите, сколько нужно в них теста ложить, чтобы и не попёрло через край и не было мало?

Добавлено (06.04.2012, 09:21)
---------------------------------------------
кто-то пёк пасочки по этому рецепту http://www.kuking.net/my/viewtopic.php?p=767420#767420 ?


Наконец-то научилась играть в похер и жизнь стала налаживаться!
 
_УМ_Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:03 | Повідомлення # 69
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Повідомлень: 6177
Нагороди: 18
Репутація: 42
Статус: Offline
Лара, а ты в ХП не делала ни разу?

http://sana-saldan.livejournal.com/
 
ЛараДата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:12 | Повідомлення # 70
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1714
Нагороди: 10
Репутація: 27
Статус: Offline
Quote (_УМ_)
Лара, а ты в ХП не делала ни разу?

нет. Я думала, но, честно, не хочу. Хочу позаморачиваться с ручным замесом :D

А ты пекла? По какому рецепту?


Наконец-то научилась играть в похер и жизнь стала налаживаться!
 
NiaDiДата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:20 | Повідомлення # 71
Очаровательные глазки форума
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2025
Нагороди: 4
Репутація: 1
Статус: Offline
Лара, а че с ручным заморачиваться? тесто на замес в ХП, а потом по формочкам и выпекать

http://niadia-p.livejournal.com/
"Довольствуйся тем, что имеешь, радуйся тому, что происходит с тобой. Когда поймешь, что ни в чем не нуждаешься, весь мир станет твоим”.
Лао Цзы
 
RedTataДата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:26 | Повідомлення # 72
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Лара, если ты собираешься впервые - очень советую рецепт Ныси.
у меня вышли паски с первого раза (до этого вообще дела не имела с дрожжевым тестом, тем более с опарой и живыми дрожжами.
Единственное - я делила рецепт пополам, потому что выходит как для меня - очень много (две паски из кастрюль диаметром 20 см).
Quote (Nysilda)
Ось рецепт маминої паски:

12 яєць (краще домашніх)
1-1, 200 кг борошна
1-1,5 склянки цукру (в залежності хто яку любить)
200 гр. масла
0,5 (максимум) можна і менше молока
100 гр. свіжих (мама любить Львівські) :) дріжджі
1-1,25 скл. родзинок
трохи олії, ціпка солі
цедра одного лимона.

Етап 1:
Дріжджі розчинити в 250 гр. теплого молока
Додати 2 стол. ложки цукру
і 3 столові ложки добре просіяного борошна

коли воно підніметься (в залежності від температури в приміщенні та якості дріжджів - від 20 хв. до 40)

Етап 2
В великому баняку (каструлі) просіяти 1 кг борошна - просіювати ретельнго, щоб добре збагатилось киснем.
Додати яйця. (Можна залишити яєць частинку на потім, щоб змащувати верх коли буде готуватись)
Масло розтопити, але не мусить бути гарячим - просто м"яким.
Додати чіпку солі,
молоко, котре залишилось (250 гр тепле- не гаряче). Цукор можна розтопити в тому ж молоці.

В це влити закваску, що піднялась і Довго Ретельно вимішувати, щоб почало відставати від рук.

Накрити рушником і поставити "рости" в тепле місце, але це не значить, що безпосередньо на щось тепле. Температура теплою та рівною повинна бути з усіх боків. Краще стерегтись протягів. Росте також десь 30-40 хв.
Накрити рушником.

Етап 3.
Вирощене тісло змішати з потертою цедрою одного класичного лимона(бажано такого цупкішого чи тонкошкірого) та родзинками.
Родзинки НЕ треба розмочувати в гарячій воді, а просто промити ретельно заздалегідь в воді кімнатної температури, або замочити в кімн. темп. воді на годинку. потім добре відтиснути. злегка просушити та перед висипанням в тісто посипати (обваляти злегка) борошном. якщо тісто "змокло" то добавити ще трохи борошна, домішати. Якщо думаєте, що замало жиру (масла), то на цьому етапі можна добавити 1-1,5 ложки олії. Ретельно домісити.

Етап 4.
Форми ретельно змастити маслом (Бажано на дно викласти пергамент теж змащений маслом). Викладати тіста на 1/3 форми. Форми НЕ повинні бути холодними, але і не гарячими.
Знов накриваєм і даємо Почати рости. до половини форми.

Ставимо в розігріту духовку, випікаєм. Температуру краще уточніть в якихось довідниках. У мами - "вона повинна бути "середньою". Відкривати духовку, особливо поки паски не виросли - не можна!


Люблю Україну... :)
 
ЛараДата: П`ятниця, 06.04.2012, 12:39 | Повідомлення # 73
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1714
Нагороди: 10
Репутація: 27
Статус: Offline
Quote (NiaDi)
Лара, а че с ручным заморачиваться? тесто на замес в ХП, а потом по формочкам и выпекать

хочу на опаре попробовать. Может потом и сделаю замес в ХП, чтобы не вымешивать руками. Посмотрим. Завтра хочу сделать пробную bush

RedTata, ничё себе 12 яиц!!!


Наконец-то научилась играть в похер и жизнь стала налаживаться!
 
RedTataДата: П`ятниця, 06.04.2012, 13:02 | Повідомлення # 74
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Quote (Лара)
ничё себе 12 яиц!!!

я ж грю - я делаю вполовтну и входит немало :)


Люблю Україну... :)
 
_УМ_Дата: П`ятниця, 06.04.2012, 13:26 | Повідомлення # 75
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
Повідомлень: 6177
Нагороди: 18
Репутація: 42
Статус: Offline
Quote (RedTata)
0,5 (максимум) можна і менше молока
поллитра?


http://sana-saldan.livejournal.com/
 
Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей