Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум Счастливая женщина » Блюдо от шеф-повара » Закуски и Выпечка » Паску на Пасху печь будете? (заодно делимся проверенными рецептами)
Паску на Пасху печь будете?
Считаете, что каждая хозяйка должна испечь паску к Пасхе?
AlyonushkaДата: Вівторок, 30.03.2010, 19:55 | Повідомлення # 31
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
Nysilda, я не опробывала его ещё, так что точно сказать не могу
да и формы по размеру у всех же разные...


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
NysildaДата: Середа, 31.03.2010, 00:51 | Повідомлення # 32
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Нагороди: 9
Репутація: 12
Статус: Offline
Ось рецепт маминої паски:

12 яєць (краще домашніх)
1-1, 200 кг борошна
1-1,5 склянки цукру (в залежності хто яку любить)
200 гр. масла
0,5 (максимум) можна і менше молока
100 гр. свіжих (мама любить Львівські) :) дріжджі
1-1,25 скл. родзинок
трохи олії, ціпка солі
цедра одного лимона.

Етап 1:
Дріжджі розчинити в 250 гр. теплого молока
Додати 2 стол. ложки цукру
і 3 столові ложки добре просіяного борошна

коли воно підніметься (в залежності від температури в приміщенні та якості дріжджів - від 20 хв. до 40)

Етап 2
В великому баняку (каструлі) просіяти 1 кг борошна - просіювати ретельнго, щоб добре збагатилось киснем.
Додати яйця. (Можна залишити яєць частинку на потім, щоб змащувати верх коли буде готуватись)
Масло розтопити, але не мусить бути гарячим - просто м"яким.
Додати чіпку солі,
молоко, котре залишилось (250 гр тепле- не гаряче). Цукор можна розтопити в тому ж молоці.

В це влити закваску, що піднялась і Довго Ретельно вимішувати, щоб почало відставати від рук.

Накрити рушником і поставити "рости" в тепле місце, але це не значить, що безпосередньо на щось тепле. Температура теплою та рівною повинна бути з усіх боків. Краще стерегтись протягів. Росте також десь 30-40 хв.
Накрити рушником.

Етап 3.
Вирощене тісло змішати з потертою цедрою одного класичного лимона(бажано такого цупкішого чи тонкошкірого) та родзинками.
Родзинки НЕ треба розмочувати в гарячій воді, а просто промити ретельно заздалегідь в воді кімнатної температури, або замочити в кімн. темп. воді на годинку. потім добре відтиснути. злегка просушити та перед висипанням в тісто посипати (обваляти злегка) борошном. якщо тісто "змокло" то добавити ще трохи борошна, домішати. Якщо думаєте, що замало жиру (масла), то на цьому етапі можна добавити 1-1,5 ложки олії. Ретельно домісити.

Етап 4.
Форми ретельно змастити маслом (Бажано на дно викласти пергамент теж змащений маслом). Викладати тіста на 1/3 форми. Форми НЕ повинні бути холодними, але і не гарячими.
Знов накриваєм і даємо Почати рости. до половини форми.

Ставимо в розігріту духовку, випікаєм. Температуру краще уточніть в якихось довідниках. У мами - "вона повинна бути "середньою". Відкривати духовку, особливо поки паски не виросли - не можна!

Якщо є питання - то уточнюйте :), бо записано з пам"яті.


Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв

Повідомлення відредагував Nysilda - Середа, 31.03.2010, 00:59
 
ЛучинкаДата: Середа, 31.03.2010, 09:44 | Повідомлення # 33
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Нагороди: 6
Репутація: 5
Статус: Offline
Nysilda, спасибо, тоже хороший рецепт. Вроде всё понятно :)
Quote (Nysilda)
Форми ретельно змастити маслом (Бажано на дно викласти пергамент теж змащений маслом).

Я ещё и по кругу формы вкладываю пергамент, смазанный маслом и чтобы он выглядывал сантиметров на 5 из неё. Тогда совсем просто доставать пасочки и они повыше получаются (особенно актуально если формы маленькие и низкие).


Нормальные люди не бывают без странностей (с)
 
RedTataДата: Середа, 31.03.2010, 12:08 | Повідомлення # 34
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Nysilda, питання є :D
де беруться свіжі дріжжі? bush
і який вихід готових пасок?
що буде, якщо рецепт урізати вчетверо?


Люблю Україну... :)
 
AlyonushkaДата: Середа, 31.03.2010, 13:15 | Повідомлення # 35
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
Nysilda, спасибо за рецептик! чем-то похож немного на мой... всё же поищу сейчас и выложу
RedTata, дрожжи свежие купила на рынке, Львовские, вот сегодня утром моталась


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
RedTataДата: Середа, 31.03.2010, 13:20 | Повідомлення # 36
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
а как вы думаете, в кастрюле печь паску получится? bush
Alyonushka, спасибо, буду в пятницу метаться по рынку на харьковской явно в поисках сего чуда :D


Люблю Україну... :)
 
AlyonushkaДата: Середа, 31.03.2010, 13:23 | Повідомлення # 37
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
RedTata, я когда-то пекла в кастрюле... ниче так
только придётся долго печь, если кастрюля большая - пока пропечётся confused


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
RedTataДата: Середа, 31.03.2010, 13:24 | Повідомлення # 38
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Alyonushka, у меня есть две небольшие, диаметром где-то 20-22 см (точно не помню).

Люблю Україну... :)
 
AlyonushkaДата: Середа, 31.03.2010, 13:32 | Повідомлення # 39
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
вот мой рецепт:
2 л молока, 25 яиц, 2,5 пачки маргарина, 0,5 кг слив.масла, 5 ст.сахара, немного водки, ваниль, подсолн.масло, соль, 0,5 л сметаны, 250 г дрожжей, мука, изюм
Дрожжи и молоко поставить побродить. Потом добавить муки, как на оладьи и дать подойти. Яйца взбить, маргарин и масло растопить, влить всё в опару кроме муки, муку в последнюю очередь, сколько войдёт. Потом добавить изюм.
Один раз я сделала на 2 л молока - получается ну оооочень много... я и пирожки крутила из этого теста, куда только не девала confused На литр - более менее оптимально, и то достаточно много, а вот на поллитра - как раз самое оно - пару-тройку пасочек...


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
AlyonushkaДата: Середа, 31.03.2010, 13:37 | Повідомлення # 40
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
RedTata, так это у тебя будут типа пирожка или тортика плоские такие?

Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
RedTataДата: Середа, 31.03.2010, 13:39 | Повідомлення # 41
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Alyonushka, почему плоские? не поняла bush

Люблю Україну... :)
 
RedTataДата: Середа, 31.03.2010, 13:41 | Повідомлення # 42
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
пошла перемряла кастрюли - 16 см в диаметре :)

Люблю Україну... :)
 
AlyonushkaДата: Середа, 31.03.2010, 13:54 | Повідомлення # 43
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Нагороди: 6
Репутація: 6
Статус: Offline
RedTata, ну я подумала, что если ты на дно выложишь тесто и оно растечется - будет плоско:)
а так по идее нормально будет!


Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.
 
NysildaДата: Середа, 31.03.2010, 14:57 | Повідомлення # 44
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Нагороди: 9
Репутація: 12
Статус: Offline
Писала, але моє повідомлення кудись зникло.
Вихід з цього рецепта - 1 велика паска см.18, 2 середні по 12-14 см, 3 маленькі - розміру металевих кружок.

_________
Переглянула старе фото і на ньому видно 6 достатньо величеньких пасок... От тепер і не знаю...


Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв

Повідомлення відредагував Nysilda - Середа, 31.03.2010, 17:45
 
ЛучинкаДата: Четвер, 01.04.2010, 18:03 | Повідомлення # 45
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Нагороди: 6
Репутація: 5
Статус: Offline
Испекла уже пасочки по рецепту Nysilda. Теста получилось достаточно много, я не ожидала. Муки ушло почти 2 кг. Сливочного масла мне показалось мало, по ходу долила ещё ложки 3-4 кукурузного. Чтобы были жёлтенькие, добавила куркуму.
Первый раз пекла на свежих дрожжах - ух они и сильные! Отойти нельзя от теста - сразу вылазит blink Ну, у меня ещё самая большая кастрюля на 5 (или 6?) литров, теста в ней было больше половины когда намешала. Поэтому оно постоянно вылазило. Получилось 10 пасочек: 4 средних и 6 маленьких. Когда украшу покажу фотку :)


Нормальные люди не бывают без странностей (с)
 
Форум Счастливая женщина » Блюдо от шеф-повара » Закуски и Выпечка » Паску на Пасху печь будете? (заодно делимся проверенными рецептами)
Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей