Паску на Пасху печь будете?
|
|
|
|
Alyonushka | Дата: Вівторок, 30.03.2010, 19:55 | Повідомлення # 31 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| Nysilda, я не опробывала его ещё, так что точно сказать не могу да и формы по размеру у всех же разные...
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Nysilda | Дата: Середа, 31.03.2010, 00:51 | Повідомлення # 32 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| Ось рецепт маминої паски: 12 яєць (краще домашніх) 1-1, 200 кг борошна 1-1,5 склянки цукру (в залежності хто яку любить) 200 гр. масла 0,5 (максимум) можна і менше молока 100 гр. свіжих (мама любить Львівські) дріжджі 1-1,25 скл. родзинок трохи олії, ціпка солі цедра одного лимона. Етап 1: Дріжджі розчинити в 250 гр. теплого молока Додати 2 стол. ложки цукру і 3 столові ложки добре просіяного борошна коли воно підніметься (в залежності від температури в приміщенні та якості дріжджів - від 20 хв. до 40) Етап 2 В великому баняку (каструлі) просіяти 1 кг борошна - просіювати ретельнго, щоб добре збагатилось киснем. Додати яйця. (Можна залишити яєць частинку на потім, щоб змащувати верх коли буде готуватись) Масло розтопити, але не мусить бути гарячим - просто м"яким. Додати чіпку солі, молоко, котре залишилось (250 гр тепле- не гаряче). Цукор можна розтопити в тому ж молоці. В це влити закваску, що піднялась і Довго Ретельно вимішувати, щоб почало відставати від рук. Накрити рушником і поставити "рости" в тепле місце, але це не значить, що безпосередньо на щось тепле. Температура теплою та рівною повинна бути з усіх боків. Краще стерегтись протягів. Росте також десь 30-40 хв. Накрити рушником. Етап 3. Вирощене тісло змішати з потертою цедрою одного класичного лимона(бажано такого цупкішого чи тонкошкірого) та родзинками. Родзинки НЕ треба розмочувати в гарячій воді, а просто промити ретельно заздалегідь в воді кімнатної температури, або замочити в кімн. темп. воді на годинку. потім добре відтиснути. злегка просушити та перед висипанням в тісто посипати (обваляти злегка) борошном. якщо тісто "змокло" то добавити ще трохи борошна, домішати. Якщо думаєте, що замало жиру (масла), то на цьому етапі можна добавити 1-1,5 ложки олії. Ретельно домісити. Етап 4. Форми ретельно змастити маслом (Бажано на дно викласти пергамент теж змащений маслом). Викладати тіста на 1/3 форми. Форми НЕ повинні бути холодними, але і не гарячими. Знов накриваєм і даємо Почати рости. до половини форми. Ставимо в розігріту духовку, випікаєм. Температуру краще уточніть в якихось довідниках. У мами - "вона повинна бути "середньою". Відкривати духовку, особливо поки паски не виросли - не можна! Якщо є питання - то уточнюйте :), бо записано з пам"яті.
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
Повідомлення відредагував Nysilda - Середа, 31.03.2010, 00:59 |
|
| |
Лучинка | Дата: Середа, 31.03.2010, 09:44 | Повідомлення # 33 |
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Статус: Offline
| Nysilda, спасибо, тоже хороший рецепт. Вроде всё понятно Quote (Nysilda) Форми ретельно змастити маслом (Бажано на дно викласти пергамент теж змащений маслом). Я ещё и по кругу формы вкладываю пергамент, смазанный маслом и чтобы он выглядывал сантиметров на 5 из неё. Тогда совсем просто доставать пасочки и они повыше получаются (особенно актуально если формы маленькие и низкие).
Нормальные люди не бывают без странностей (с)
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 31.03.2010, 12:08 | Повідомлення # 34 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Nysilda, питання є де беруться свіжі дріжжі? і який вихід готових пасок? що буде, якщо рецепт урізати вчетверо?
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:15 | Повідомлення # 35 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| Nysilda, спасибо за рецептик! чем-то похож немного на мой... всё же поищу сейчас и выложу RedTata, дрожжи свежие купила на рынке, Львовские, вот сегодня утром моталась
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:20 | Повідомлення # 36 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| а как вы думаете, в кастрюле печь паску получится? Alyonushka, спасибо, буду в пятницу метаться по рынку на харьковской явно в поисках сего чуда
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:23 | Повідомлення # 37 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| RedTata, я когда-то пекла в кастрюле... ниче так только придётся долго печь, если кастрюля большая - пока пропечётся
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:24 | Повідомлення # 38 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Alyonushka, у меня есть две небольшие, диаметром где-то 20-22 см (точно не помню).
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:32 | Повідомлення # 39 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| вот мой рецепт: 2 л молока, 25 яиц, 2,5 пачки маргарина, 0,5 кг слив.масла, 5 ст.сахара, немного водки, ваниль, подсолн.масло, соль, 0,5 л сметаны, 250 г дрожжей, мука, изюм Дрожжи и молоко поставить побродить. Потом добавить муки, как на оладьи и дать подойти. Яйца взбить, маргарин и масло растопить, влить всё в опару кроме муки, муку в последнюю очередь, сколько войдёт. Потом добавить изюм. Один раз я сделала на 2 л молока - получается ну оооочень много... я и пирожки крутила из этого теста, куда только не девала На литр - более менее оптимально, и то достаточно много, а вот на поллитра - как раз самое оно - пару-тройку пасочек...
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:37 | Повідомлення # 40 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| RedTata, так это у тебя будут типа пирожка или тортика плоские такие?
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:39 | Повідомлення # 41 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| Alyonushka, почему плоские? не поняла
Люблю Україну... :)
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:41 | Повідомлення # 42 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Статус: Offline
| пошла перемряла кастрюли - 16 см в диаметре
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Середа, 31.03.2010, 13:54 | Повідомлення # 43 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| RedTata, ну я подумала, что если ты на дно выложишь тесто и оно растечется - будет плоско:) а так по идее нормально будет!
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Nysilda | Дата: Середа, 31.03.2010, 14:57 | Повідомлення # 44 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| Писала, але моє повідомлення кудись зникло. Вихід з цього рецепта - 1 велика паска см.18, 2 середні по 12-14 см, 3 маленькі - розміру металевих кружок. _________ Переглянула старе фото і на ньому видно 6 достатньо величеньких пасок... От тепер і не знаю...
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
Повідомлення відредагував Nysilda - Середа, 31.03.2010, 17:45 |
|
| |
Лучинка | Дата: Четвер, 01.04.2010, 18:03 | Повідомлення # 45 |
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Статус: Offline
| Испекла уже пасочки по рецепту Nysilda. Теста получилось достаточно много, я не ожидала. Муки ушло почти 2 кг. Сливочного масла мне показалось мало, по ходу долила ещё ложки 3-4 кукурузного. Чтобы были жёлтенькие, добавила куркуму. Первый раз пекла на свежих дрожжах - ух они и сильные! Отойти нельзя от теста - сразу вылазит Ну, у меня ещё самая большая кастрюля на 5 (или 6?) литров, теста в ней было больше половины когда намешала. Поэтому оно постоянно вылазило. Получилось 10 пасочек: 4 средних и 6 маленьких. Когда украшу покажу фотку
Нормальные люди не бывают без странностей (с)
|
|
| |