Паску на Пасху печь будете?
|
|
|
|
Айрис | Дата: Середа, 17.03.2010, 18:47 | Повідомлення # 16 |
Кулинар романтичного настроения
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1840
Статус: Offline
| Quote (Alyonushka) очень молодое тесто, Во, первый раз такое слышу. Это как - молодое тесто?
|
|
| |
Nysilda | Дата: Середа, 17.03.2010, 19:03 | Повідомлення # 17 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| Дуже хороші в експлуатації глиняні форми! А що таке молоде тісто? Ну і ганьба! тим, хто в опитуванні знов написав "куліч"
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Середа, 17.03.2010, 19:16 | Повідомлення # 18 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| молодое - ну как объяснить - слишком сильно подходит в духовке, мягко-пористое очень Nysilda, не кричи, щас исправлю
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Лучинка | Дата: Середа, 17.03.2010, 19:54 | Повідомлення # 19 |
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Статус: Offline
| Nysilda, ну я вот сегодня весь день лазила по инету, читала много всего о Пасхе и везде кулич - это изделие из дрожжевого теста, а паска - творожная
Нормальные люди не бывают без странностей (с)
|
|
| |
Enn_Nadia | Дата: Середа, 17.03.2010, 20:02 | Повідомлення # 20 |
Лисичка со скакалочкой
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2896
Статус: Offline
| Nysilda, слухай, а як правильно сирні паски українською називати? Теж паски чи є окреме слово?
Денис 19.05 1998 Артем 27.10 2000 Демьян 26.06 2010 Делай что хочешь - и будь что будет Заходите, гостями будете
|
|
| |
Nysilda | Дата: Середа, 17.03.2010, 20:33 | Повідомлення # 21 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| Лучинка, ех, інтернет же також не так давно виник... Якщо ви мені повірите і до цієї Паски будете вживати слово Паска, даю урочисту обіцянку знайти першоджерела знову. Але, щось мені підказує, що десь на Азбуці в минулому чи позаминулому роках були вже аналогічні теми. Enn_Nadia, Розпитаю у спеціалістів, а ми все життя називали це просто сирником, і робили його просто з сиру - без тіста, або дно з тіста, а зверху сир. На захді України сирники печуть не високі, а сантиметрів на 5-8, зате в ронделях (протвенях) на всю піч.
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
Повідомлення відредагував Nysilda - Середа, 17.03.2010, 20:41 |
|
| |
Enn_Nadia | Дата: Середа, 17.03.2010, 21:29 | Повідомлення # 22 |
Лисичка со скакалочкой
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2896
Статус: Offline
| Nysilda, моя мама - спец по тих сирних пасках, але вона їх не пече зовсім, а змішує протертий сир з яйцями, сметаною, маслом, цукром, ну ще там родзинок-горіхів-ванілі додає, потім у дерев`яну форму на 2-3 дні. Воно відціджується у формі, юшка солоденька стікає, стає таке... тверденьке трохи. Пару разів мама пробувала варити то все, але воно тоді надто тверде, якесь гумове виходить, як на наш смак.
Денис 19.05 1998 Артем 27.10 2000 Демьян 26.06 2010 Делай что хочешь - и будь что будет Заходите, гостями будете
|
|
| |
Enn_Nadia | Дата: Середа, 17.03.2010, 21:32 | Повідомлення # 23 |
Лисичка со скакалочкой
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2896
Статус: Offline
| Ось ще знайшла Quote “Чи взаємозамінні іменники пасха, паска, Великдень?” Ці три лексеми в розумінні “назва релігійного свята Воскресіння Христового” є стилістичними синонімами. Слово пасха (за походженням давньоєврейське) — церковнокнижне. На нього натрапляємо в українських перекладах Біблії: “Надходила юдейська пасха”. Використовується згаданий іменник у різних стилях нашої мови. Слово паска — фонетичний варіант пасхи. “У пробоїнах бійниць стирчали горлаті жерла гармат, з котрих і у великі свята, як от на різдво чи на паску, стріляли” (Панас Мирний). У художній літературі, фольклорі воно в цьому значенні є широковживаним. Проте основна назва Воскресіння Христового — Великдень (Великий день), яка засвідчується ще в текстах ХІ ст., зокрема в Остромировому євангелії. То буквальний переклад відповідного грецького найменування. “Тіснота як у церкві на Великдень! І протовпитися не можна” (Іван Нечуй-Левицький), “Вечір за вечором просиджували вони з Гафійкою у прибраній, як на Великдень, хаті” (Михайло Коцюбинський). Від Великдень утворено прикметник великодній. Великодні дзвони, великодні крашанки. Додамо, що паскою в українській мові називають і здобний високий хліб циліндричної форми, який випікають за православним звичаєм до Великодня. http://mova.kreschatic.kiev.ua/12.php
Денис 19.05 1998 Артем 27.10 2000 Демьян 26.06 2010 Делай что хочешь - и будь что будет Заходите, гостями будете
|
|
| |
ZoRRo | Дата: Середа, 17.03.2010, 21:55 | Повідомлення # 24 |
Владычица сердец
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1416
Статус: Offline
| Интересно а насколько принципиально печь паску именно из "правильного" теста?
Раз,два,три,четыре,пять - больше бегать,меньше жрать!
|
|
| |
Лучинка | Дата: Середа, 17.03.2010, 22:59 | Повідомлення # 25 |
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Статус: Offline
| ZoRRo, а какое тесто считать правильным?
Нормальные люди не бывают без странностей (с)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: П`ятниця, 26.03.2010, 17:43 | Повідомлення # 26 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| девочки, а где же рецептики? Пасха на носу...
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Alyonushka | Дата: П`ятниця, 26.03.2010, 18:13 | Повідомлення # 27 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| я уже даже формочки прикупила вообщем выложу один рецептик из журнальчика, который я присмотрела Куличи "Столичные" 4 яйца 500 мл молока 200 г сливочного масла 100 г свежих дрожжей 400 г сахара 1,5 кг муки 1 ч.л. соли ванильный сахар миндаль изюм курага сахарная пудра Дрожжи развести в стакане теплого молока с 3 ст.л. сахара. Оставить, пока дрожжи не дадут пенистую "шапочку". Добавить в дрожжи остатки молока, растопленное слив.масло, растертые с солью и сахаром желтки (полжелтка оставить), взбитые в пену белки, ваниль. Перемешать до однородности. Постепенно всыпать около 300 г муки, хорошо вымесить тесто. Накрыть ёмкость с тестом полотенцем и поставить в теплое место (тесто должно увеличиться в объеме в 2 раза). На стол высыпать оставшуюся муку, выложить на неё тесто, обмять, добавить изюм и порезанную курагу, вымесить. Поделить тесто на части (по числу формочек). Формочки смазать маслом и выложить в них тесто, чтобы но заполняло посуду на половину. Снова дать подойти. Смазать куличи желтком, украсить миндалём и выпекать в разогретой до средней температуры духовке около часа (время выпечки зависит от размеров куличей). Посыпать готовые куличи сах.пудрой.
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Лучинка | Дата: Вівторок, 30.03.2010, 18:01 | Повідомлення # 28 |
Снежная волшебница
Група: Администрируем
Повідомлень: 1550
Статус: Offline
| Alyonushka, какой симпатичный рецептик! По нему и испеку Интересно, а если больше яиц положить - будет лучше или хуже?
Нормальные люди не бывают без странностей (с)
|
|
| |
Alyonushka | Дата: Вівторок, 30.03.2010, 19:34 | Повідомлення # 29 |
Всемогущая Нимфа
Група: Дружим :)
Повідомлень: 2865
Статус: Offline
| Лучинка, думаю, если на пару штук больше положить - хуже точно не будет
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Nysilda | Дата: Вівторок, 30.03.2010, 19:48 | Повідомлення # 30 |
Вдохновительница мудрости
Група: Дружим :)
Повідомлень: 1139
Статус: Offline
| Як на таку кількість борошна - так яєць здається замало. А я кий "Вихід" з цього рецепта - скільки пасочок виходить?
Щастя, як здоров'я: коли його не помічаєш, значить воно є. І. Тургенєв
|
|
| |