Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум Счастливая женщина » Девичник » Жизнь моя, ты так загадочна и прекрасна » гнездышко Галчонка :) ((временно в Техасе))
гнездышко Галчонка :)
GalchonokДата: Четвер, 11.02.2016, 07:51 | Повідомлення # 346
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
RedTata, цілі різні. В Україні ціль продажу Б/У речей, як правило, це засіб зекономити. Тут же частіше це прояв бажання не викидати річ. Речі або віддають на благодійність, або продають дуже дешево.

А я згадала що існує інстаграм. Тепер буду когось допитуватись, як зробити ак закритим, як зробити аватарку, як зробити репост і т.д.  Хотіла сюди викласти теж викласти фото, але як скопіювати з інстаграму - поки що теж не знаю...


 
GalchonokДата: Неділя, 06.03.2016, 18:57 | Повідомлення # 347
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
Я пишаюсь тим місцем де зараз живу. Бо тут це норма...

В штате Техас, США проходило строительство дороги и оказалось, что на
пути стоит 100-летний дуб. Никто из местных даже и не думал о том, чтоб
спилить это вековое дерево! В итоге власти городка наняли специалистов и
нагнали техники чтоб перетянуть на 450 м этот дуб, высота которого 17
м, а вес, вместе с землей составил 234 тонны!
оригінальна стаття з фото
http://m.chron.com/news....3036883


тут це норма.
Але коли в нас очинали  перебудовувати школу, то викопані таким самим чином
молоді дерева просто вбили, і ніхто їх не пересадив. Я була здивована,
бо вся знайомі казали що скоріш за все пересадять, бо коренева система
дозволяла це зробити. Але дерева висохли валяючись всю зиму.


 
ЛМДата: Неділя, 06.03.2016, 20:21 | Повідомлення # 348
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 18951
Нагороди: 24
Репутація: 80
Статус: Offline
Цитата Galchonok ()
Бо тут це норма...
Це дуже здорово, але, як на мене - рекламна показуха. Бо таке дерево з такою сильною обрізкою кореневої системи та ще й у період, коли воно все у листті, навряд чи приживеться. Крупноміри пересаджують у період абсолютного спокою, тоді, коли на них немає листя, що буде випаровувати вологу, яку пошкоджені корені не в змозі дати :(((( До того ж після пересаджування дерево піддається радикальному обрізанню крони, що ніколи не робиться у дерев з листям, тільки навесні (до початку вегетації), або пізно восени (що не дуже гарно, але що робити).
Ну і чим більше дерево, тим складніше воно приживається на новому місці(((((

Цитата Galchonok ()
то викопані таким самим чиноммолоді дерева просто вбили, і ніхто їх не пересадив
А оце вже якийсь мрак. Бо саме пригнати техніку з таким пристосуванням та викопати дерево - дуже дорого. І процедура викопування робиться тоді, коли вже для саме цього дерева готова посадкова яма (ось як наприкінці другого відео). Якщо не збирались пересаджувати, дешевше було просто спиляти. Можливо, їх не висадили біля школи, бо дерева з таким комом дуже пагано тримаються у землі - перші 2-3 рокі потрібно тримати їх на спец. розпорках, які раз на квартал перевіряються, і, якщо потрібно, підтягуються, регулюються. І при цьому немає гарантій, що при шквальному вітрі таке дерево не впаде.
Пересадка крупномірів - дуже складна і дорога операція, яка не завжди має успіх, але має тучу нюансів, які треба врахувати.


Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
 
GalchonokДата: Неділя, 06.03.2016, 21:33 | Повідомлення # 349
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
Цитата ЛМ ()
рекламна показуха
ні. там стаття з фото є як його пересаджували.
Зелене воно тому що це біля Остіну, там ще тепліше ніж в нас, більшість дерев вічнозелені, навіть взимку. Ну і в статті описане що з приживанням були проблеми, вони робили додатковий дренаж і воно таки прижилось.

Відносно того що біля нашої школи то їх не спиляли, бо саме в тому місці розширювали школу. Піньок там був би зайвим. Але що не пересадили - то для мене дивно, так. Бо дерева гарні, більшість взагалі не постраждала від викопування, з гарною кореневою системою...  Розпірки - то не проблема, бо дерева частіше за все саджають вже підрослими і вони багато тут де ще з розпірками по боках.  Можливо що їх не висадили тому що потім просто куплять нові, коли все добудують, а для цих нема передбаченого місця. Тут взагалі часто дуже неекономно відносяться до матеріалів під час будівництва, багато що можна зекономити, але компанія отримала гроші і економити не використанний матеріал ніхто не буде, бо офіційно воно ж не їх, а власника будинку... поки що це мені не зрозуміло взагалі. Знайома, що побудувала будинок - намагалась пояснити, але до мене не дійшло...


 
ЛМДата: Неділя, 06.03.2016, 23:44 | Повідомлення # 350
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 18951
Нагороди: 24
Репутація: 80
Статус: Offline
Цитата Galchonok ()
там стаття з фото є як його пересаджували.
Галя, я про те, що пересадити можна все, що завгодно за наявності техніки та грошей. Але яким буде результат? Якщо через рік сухий дуб зпиляють, то нафга ця возня з пересадкою? А скоріше за все, так і буде, бо порушені деякі умови пересаджування. (У такій ситуації навіть гормони та укорінювачі не завжди допомагать, тому, наприклад, у нас, якщо ти замовляеш крупномір, тобі дають гарантію на 2 роки на заміну дерева, якщо воно загине).

Цитата Galchonok ()
і воно таки прижилось
Це чудово! А скільки років пройшло з моменту пересадки? Бо 1-2 роки - ще не показник. Деколи про приживлення на новому місці можна говорити впевнено через 10 років.

Цитата Galchonok ()
Розпірки - то не проблема
Мабуть, проблема, бо не дай бог впаде, ти ж розумієш наслідки.

Цитата Galchonok ()
Можливо що їх не висадили тому що потім просто куплять нові, коли все добудують, а для цих нема передбаченого місця.
А може, як завжди, через безвідповідальність - викопати викопали, а посадити вже не змогли/не схотіли/забракувало коштів (вибери потрібне).

Цитата Galchonok ()
офіційно воно ж не їх, а власника будинку... поки що це мені не зрозуміло взагалі
Ось мене це вразило, коли ми будували фундамент. Після будівництва залишилось ну дуууууже багато арматури. Я почала шкандаль, мовляв, скільки грошей переплатили. На що прораб сказав - доставка коштує однаково, що за тонну, що за три, а арматура ще буде потрібна. І він був правий. Але крім цього вони залишили нам все, що не використали, бо це ж наші гроші за це сплачені. Кому казала - не вірили. А зараз нам трохи не вистачає арматури, щоб добутувати дім (бо багато пішло на фундамент бані, фундамент під забор, заливання перекриття між поверхами), то чешемо ріпу, бо і сама арматура дорогенька, а доставка зараз взагалі тягне на половину вартості потрібного нам металу  dontknow


Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
 
ЛМДата: Понеділок, 07.03.2016, 00:26 | Повідомлення # 351
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 18951
Нагороди: 24
Репутація: 80
Статус: Offline
ПС. Я про що. Це дуже здорово, коли зберігається навколишнє середовище, але іноді простіше трохи змістити вбік і дорогу, і будівництво. А іноді, коли треба ж таки дерево знищити, я б на заміну висадила 10.
Ось у Василькові стояли старі, усі в омелі, напівмертві дерева. Їх зрізали, а як звели дома, то висадили декоративні верби (бо там збирається вода), туї, навели таку красу, я кожен раз їду і не можу надивитися.


Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
 
GalchonokДата: Неділя, 13.03.2016, 17:07 | Повідомлення # 352
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
Цитата ЛМ ()
але іноді простіше трохи змістити вбік і дорогу, і будівництво.
подивись на перші фото в цьому треді. Тут такі дороги.... їх не простіше змістити. Тим паче, коли прокладають дороги, то думають на століття вперед. Дерева вже не буде, а дорога буде там само. Наскільки я бачу тут набагато більше ніж в нас прораховують доцільність дій.
Як правило, якщо тут пересаджують дерево, то роблять це по правилах, взагалі в них на все написані правила і алгоритми, яких треба дотримуватись.
Відносно того, що краще висадити молоді деревця, то таке роблять просто так по програмі утворення парків, озеленення доріг і т.д. Більшість парків виглядає як поле з купками молодих дерев і майданчиков посеред того поля.  А старі дерева - велика рідкість, бо ґрунт тут жахливий - глина, і великих дерев дійсно мало. То ж вони цінні. Це ж не дерево як ти описала
Цитата ЛМ ()
стояли старі, усі в омелі, напівмертві дерева.
тут таких нема взагалі. Бо за ними слідкують. Якщо дерево на приватній території, то слідкувати повинен власник, а інакше - держ служби. Я сама бачила як це робиться. А якщо власник не буде слідкувати - штраф. В комьюніті приватних будинків, штрафи накладають навіть за неприбраний сніг (там де буває сніг, в мене чоловік ходив з круглими очима, коли прочитав, що на якогось заммініста наклали штраф, бо той не розчистив доріжку біля будинку взимку), за зміну доріжок, або проїзду.

З будинками. Будівельна компанія отримує гроші на будівництво і все що не використали - то не їх, вони не мають права його забирати, та й недоречно, бо на наступний будинок знов буде повна сума і всі матеріали. А собі тягати по цеглинці... тут так не роблять.  А власникам будинків зазвичай воно не потрібно, то ж їм і не пропанують. В мене знайома що тут будувалась, спитала в робітників сусіднього будинку і по забирала для клумби декоративну цеглинку. Але лише в сусіднього будинку, бо в інших будинках вже не наважилась, щоб сусіди, що вже побудувались не бачили і не базікали з того приводу.

З нового.
В Єгора закінчуються канікули. Все, діти прийшли - тож я йду від компа.


 
RedTataДата: Неділя, 13.03.2016, 17:24 | Повідомлення # 353
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
ЛМ, о, я вспомнила, что хотела сказать на тему этого переноса дерева.
тут не реклама, не популизм и прочее - тут такой менталитет.
для них это в порядке вещей, норма - приложить усилия и затраты, чтоб перенести дерево, которое для местных является важной вещью.
Цитата Galchonok ()
Наскільки я бачу тут набагато більше ніж в нас прораховують доцільність дій.

і це друга важлива частина місцевого менталітету.


Люблю Україну... :)
 
GalchonokДата: Понеділок, 14.03.2016, 19:50 | Повідомлення # 354
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
З нового.
Я дивуюся тому, як тут все влаштовано.
На минулому тижні в Єгора були весняні канікули. Щоб займати дітей на канікулах в місцевих бібліотеках роблять заняття, кожному на смак. На минулому тижні ми були на поробці з зоологічною тематикою, на барабанному колі, в суботу наш тато був на занятті, що проводив Далласький Зоопарк. Все безкоштовне, в спец приміщення в бібліотеці для подібних заходів. В звичайні дні такого нема, але на канікулах щоб дітей цікавити роблять. Паралельно з тим, в музеї науки, де в нас абонемент, роблять теж спец актівіті, щоб більше людей прийшли на канікулах. Мемберів заохочують ще й додатковим часом, коли звичайні відвідувачи прийти не можуть, зазвичай, це пара додаткових годин з ранку, але 1 день на місять мембери можеть бути в музеї після часу звичайного закінчення роботи і до 9 годин вечора.  Тоді там дуже кльово, людей майже нема. Ми приїхали в музей на канікулах, і я була шокована натовпом, але всі чемно стояли в черзі, що спершу була прямо від вхідних дверей до хола, а в холі організована стрічками в дуже щільну чергу. В цей час вздовж черги ходила людина і роздавала людям ламіновані таблички з алгоритмом, як можна заплатити за квиток в інтернеті, щоб не стояти в черзі. Коли вона дійшла до нас, то виявилось що мемберам треба йти в окрему чергу, в якій було аж 2 родини... квитки перевіряють теж окремо: мемберам і всім іншим відвідувачам. В результаті, ту чергу, що в Україні треба вистояти більше ніж за годину я пройшла за 10 хм, а могла б і швидше якби знала. Вони привертають до себе людей так, всі. Після такого хочеться стати мембером і на наступний рік, мемберство коштує так само як відвідати музей двічі, а переваг безліч.

Відносно бібліотек
на наше містечко, або село, хто як його називає, є 4 бібліотеки, відповідні районам в яких знаходяться. Одна супернова  і кльова, одна занедбана, але все одно суперкльова відносно наших районних бібліотек, та пара старих відносно, але мене вони все одно вражають. В кожній бібліотеці регулярно відбуваються всіляки події. Їх розклад можна побачити на сайті: є регулярні події, в основному це для дуже маленьких дітей щось типу розвивашок, ігри, читання історій, один раз на тиждень перегляд мльтфільму, іиноді поробки якісь, це залежить від конкретної бібліотеки, та її спонсорування (скоріш за все). Але на канікулах всього набагато більше і цікавіше. Розклад можна побачити на сайті міста:
http://cityofirving.org/1054/Library

Вчора ми були на пікніку в парку, де я  втратила два повітряних змія через сильний вітер, та свою недалекоглядність. Один з них і досі, мабуть, так літає...
Фото викласти не можу, бо то займає забагато часу. Але пару нових фот завжди можна подивитись в інстаграмі
https://www.instagram.com/galchon_ok/
Взагалі я знов вражена як тут слідкують за порядком. За тим щоб людям було комфортно, за правилами... Біля нас відпочивала іспаномовна компанія (скоріш за все мексиканці) та сім'я афро. Хтось з них, ми так і я не дізналися хто викликав міліцію, бо в нас була підозріла активність   (suspicious activity), міліціонер, що до нас прийшов, так і сказав, що його викликали через нашу підозрілість. Поспілкувався з нами, подивися що нема алкоголю,  що ми адекватні і т.д. Побажав всього гарного і пішов. А викликали скоріш за все тому, що людина, що на наступному тижні переїжджає в інший штат працювати (нарешті все вирішилося!) зловивши відлітающий папір став з ним танцювати...
https://www.instagram.com/p/BC6bmNjp0iW/
а ще ми забагато сміялися і пили сік із пластикових стаканів... хз
Але було дивно, незвично та приємно, частково, що люди турбуються, та від поведінки поліцейського.


 
ЛМДата: Четвер, 17.03.2016, 15:26 | Повідомлення # 355
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 18951
Нагороди: 24
Репутація: 80
Статус: Offline
Galchonok, ну с такой точки зрения - да, я согласна, надо спасать каждое дерево в таких условиях.

Цитата RedTata ()
тут такой менталитет
Я верю, но изрядная доля скепсиса присутствует. Ну уж очень это сложно. А такой менталитет - это моя мечта.
Хотя каштан за домом хочу срубить. Потому как вряд ли у наших гор. служб есть деньги на пересадку и выхаживание взрослого дерева. Если получится, уже дала себе слово - где и сколько деревьев я посажу взамен)

Galchonok, читаю твои посты и сдается мне, что приедешь ты сюда и захочешь вернуться обратно в Штаты....


Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
 
GalchonokДата: Четвер, 17.03.2016, 21:38 | Повідомлення # 356
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
Цитата ЛМ ()
надо спасать каждое дерево в таких условиях.
не кожне, але кожне дійсно велике. Молоді дерева біля Єгорової школи знищили, але такі або майже такі можна купити без проблем.

Цитата ЛМ ()
приедешь ты сюда и захочешь вернуться обратно в Штаты....
все можливо, але це залежить, від того яка частина мене переборе іншу.
Справа в тому, що тут повинні працювати обидва члени родини, а поки що ми живемо чітко в нуль, майже в мінус. Перші пів року гарно в мінус виходили по грошам, рятувало те, що в Києві продали машину і те  що, видав фонд гарантування вкладів чоловіку, ми встигли перевести в долари. Зараз піднялась ціна на наш апартмент і мені потрібно шукати нове житло, бо за це платити наступного року ми вже не взмозі, а аппартмент поки що мені на зустріч в ціні не пішов. Мені без нормальної мови, та другої машини на родину важко дуже, бо я дурію від знаходження в квартирі, а як Єгора потрібно буде возити кудись... коли він підросте, то ж і йому потрібна буде машина, а вища освіта, що тут коштує нереальні гроші...
То ж залежить від того що переможе: нестача грошей, сум за домом та нестабільність, чи соціальні переваги, умови  життя, поведінка людей, місцева правильність... поки що ми тут ще на наступний рік, а там - далі видно буде.

Додам ще трішки спостережень:
На вихідних були в парку на пікніку. то я ніколи в житті не бачила стільки бігаючих людей, велосипедистів, просто гуляючих по доріжках. Набагато більше активних людей: бігаючих чи щось роблячих. Спортивна зала в нашему комплексі майже ніколи не буває порожньою. Для мене це незвично.

Сьогодні я вибралася покататись о 6 ранку, на вулиці було прохолодно, очікувався дощик, блискавки постійно. Але на вулиці набагато більше людей ніж просто вдень, і всі бігають, або роблять зарядку. 
Теж само, коли виходило покататись о 8 ранку. Більше народу лише в вечорі, коли індуси виходять посидіти на лавках.
Сьогоденній ранок, наше болотце до 7 ранку
https://www.instagram.com/p/BDDccXjDypf/?taken-by=galchon_ok

а це трішки інший район, канал біля бібліотеки о 8 ранку
https://www.instagram.com/p/BC-ZvI4jysQ/?taken-by=galchon_ok
Прикріплення: Galna-galchon_o.htm (17.7 Kb)


 
RedTataДата: Четвер, 17.03.2016, 22:30 | Повідомлення # 357
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Повідомлень: 20841
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Цитата ЛМ ()
Потому как вряд ли у наших гор. служб есть деньги на пересадку и выхаживание взрослого дерева. Если получится, уже дала себе слово - где и сколько деревьев я посажу взамен)

у нас система иная. у нас все решается вне системы. в Америке все решает система и своевольничать тут очень трудно. в этом есть и плюсы, и минусы.
Цитата Galchonok ()
від того яка частина мене переборе іншу.

Галь, невже ти вважаєш, що якщо ви вирішите залишитися у Штатах, ситуація буде завжди такою, як є зараз?
Цитата Galchonok ()
канал біля бібліотеки о 8 ранку

краса!..


Люблю Україну... :)
 
GalchonokДата: Четвер, 17.03.2016, 22:48 | Повідомлення # 358
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
Цитата RedTata ()
ситуація буде завжди такою, як є зараз?
я поки що не бачу перспектив зміни до кращого. ЗП чоловіка не збільшиться. А ось звільнити можуть, тоді буде паніка і пошук нової роботи, нового житла і т.д.


 
GalchonokДата: Четвер, 17.03.2016, 23:02 | Повідомлення # 359
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Повідомлень: 4049
Нагороди: 8
Репутація: 10
Статус: Offline
Цитата RedTata ()
в этом есть и плюсы, и минусы.
Вчора гуляли на великому майданчику.  Там гойдалки, звичайні на ланцюгу підвішані. Поки Лука катався поруч з Єгором, то вони штовхали один одного і т.д. Єгор пішов, Лука повернувся до гойдалок, але вперед-назад в нього розкочуватись ще не виходить, то він починає кататися вбік, збоку збирається кататися індус років 7-8 і тато поруч, тато зупиняє гойдалку свого сина, щоб та не перечепилась з гойдалкою Луки. Я підходжу до Луки, вибачаюсь перед індусом і розгойдую малого вперед-назад, але Лука хоче кататися сам і розгойдується вбік, виходить, що його траєкторія перетинається з траєкторією катання хлопчика, але в різний час і вони гарно катаються самі не зіштовхуючись. Але тато індуса все одно зупиняє свого сина і починає чекати. Я не розумію чому він так, бо мали б не вдарились, а якби й перетнулися з часом, то легко вирішили б це між собою.  Але знайомі з якими ми були на майданчику порадили контролювати Луку пильніше, щоб він  катався лише прямо вперед-назад, бо інакше індуси можуть написати скаргу, що ми недостатньо гарно виховуємо свого сина  і далі послідують розборки з ЮЮ.


 
АленьДата: П`ятниця, 18.03.2016, 09:23 | Повідомлення # 360
Богиня
Група: Дружим :)
Повідомлень: 3077
Нагороди: 6
Репутація: 16
Статус: Offline
Цитата Galchonok ()
тато індуса все одно зупиняє свого сина і починає чекати. Я не розумію чому він так, бо мали б не вдарились
Ничего удивительно и непонятного.
Галь, когда бы ударились (а это очень вероятно, т.к. дети не машины, которые движутся с одинаковой амплитудой), было бы поздно принимать другие решения. Я бы тоже спокойно не смотрела, как другой ребенок катается "в поперек жизни" рядом с моим. У мужа моей сестры брат инвалид наполовину парализованный - последствие удара такой качелькой. Тебе нравится в Америке потому, что там все по правилам и достаточно жестко регламентировано. В том числе и поведение людей. Это с одной стороны вроде бы как ущемляет "свободы" человека, а с другой стороны дает возможность окружающим более комфортно сосуществовать друг с другом.


Оставляю за собой право не соответствовать чужим ожиданиям
 
Форум Счастливая женщина » Девичник » Жизнь моя, ты так загадочна и прекрасна » гнездышко Галчонка :) ((временно в Техасе))
Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей