Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Переезд в Квебек :)
RedTataДата: Субота, 17.10.2015, 04:20 | Повідомлення # 1381
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Нагороди: 28
Репутація: 47
Статус: Offline
Полнота картины невозможна без водоема :)

река

и озеро

с утками, куда ж без них? ))

с проточной водой

ляпота. в общем :)

там еще есть школа

но даже на улицах сейчас просто красиво :) потому что - осень :)

Люблю Україну... :)

mila_kanariДата: Субота, 17.10.2015, 12:27 | Повідомлення # 1382
Милая стерва
Група: Дружим :)
Нагороди: 1
Репутація: 3
Цитата RedTata ()
в Киеве на Русановке шикарная осень
в Киеве есть места где ярко выраженная осень, но все равно она у нас не настолько красочная, как в Канаде.

Наташа, спасибо за очередную порцию осенней красоты.
Белки такие массивные, совсем другие нежели у нас.
Яркость красок непередаваема словами... только лицезреть и наслаждаться....
Мне очень понравилось фото с лавочкой и лист на воде....

Щаслива матуся двійняток

Мой сладкий мир

виталияДата: Субота, 17.10.2015, 12:37 | Повідомлення # 1383
Вдохновительница совершенства
Група: Самоизучаемся:)
Нагороди: 17
Репутація: 26
это очень, очень красиво.. и вообще, сложно подобрать слова к этой живописности..
жаль, что в этом году даже приблизительно такого у нас не наблюдается..
спасибо, Наташ, что поделилась.. ((какая-то щемящая грусть от того, что смотрю, но не могу это увидеть воочию.. :)) как будто всплывают воспоминания из прошлой жизни..))

влюбленная в жизнь..

RedTataДата: Субота, 17.10.2015, 20:32 | Повідомлення # 1384
Цитата mila_kanari ()
спасибо за очередную порцию осенней красоты.

не уходи далеко, я вчерашние фотки еще готовлю )))))))
Цитата mila_kanari ()
но все равно она у нас не настолько красочная, как в Канаде.

это да. тут погоду делают разные сорта кленов.
спасибо, Люд! :)
виталия, и тебе спасибо :)
читала как-то на днях одну интересную теорию на тему прошлых жизней ))) ... так что. все вохзможно, все :)

НикольДата: Субота, 17.10.2015, 21:18 | Повідомлення # 1385
Всемогущая Нимфа
Група: .Дружим:)
Нагороди: 2
Репутація: 14
RedTata, аааа! Сколько осенней красоты! :-)
Я уже готова паковать чемоданы и топать в аеропорт - так сильно нравится твоя канадская осень love

Мой блог

RedTataДата: Неділя, 18.10.2015, 00:04 | Повідомлення # 1386
Цитата Николь ()
так сильно нравится твоя канадская осень

эх, мы в этом году никуда за город не съездили, а жаль.
горы в этих осенних красках вообще невероятны!

valenykaДата: Неділя, 18.10.2015, 21:20 | Повідомлення # 1387
Богиня
Нагороди: 1
Репутація: 12
Классно! красиво love
Кстати, не только на Русановке осень красива! Оля, 2 года назад осень и в нашем городе была просто шикарна love а еще я очень люблю осенние пейзажи у родителей и по дороге к ним. Хотя эта осень не такая золотая, но очень теплая /вечер +12 день до +20 было/ и очень сухая.
А твой фотик качественный передает все богатство красок cool

Радуйтесь тому, что уже имеете, и не жалейте о том, чего нету...

AlyonushkaДата: Понеділок, 19.10.2015, 09:06 | Повідомлення # 1388
Всемогущая Нимфа
Нагороди: 6
Репутація: 6
RedTata, очень красиво, потрясающе! cool
белочки такие смешные:) особенно бельчонок:)

Чудеса происходят :)
Делай лучше, хуже получится само.

OlyaДата: Четвер, 22.10.2015, 14:39 | Повідомлення # 1389
Богиня
Нагороди: 16
Репутація: 40
Люба моя Тато, вибач surprise , але сьогодні я розповім казочку про Канаду у твоєму щоденнику.
Довго вагалася, засунути її сюди, або в тему про Майдан, або в тему про  історію України, але... "доктор сказав в морг, значить - в морг..." :)
Преамбула:
казочка, як завжди, народилася з моєї надмірної цікавості. :) В даному випадку я цікавилася виборами в Канаді, т.к. їх результати впливатимуть на політику Канади щодо України.  А також цікавилася одним з улюблених міфів поборників держаної двомовності "а ось в Канаді 2 офіційних мови".
Дано:
попередні 10 років Прем'єр-міністром Канади був представник Консервативної партії, який був з провінції Альберта, де 10% населення - українці. :)
На останніх виборах цього тижня виграла Ліберальна партія, лідер якої став новим Прем'єр-міністром. Він з Квебеку - оплоту всього французького в Канаді , в. т.ч ліберального устрою. 
Але найбільш цікаве в новому Прем'єр-міністрі не те, що він ліберал, а те, що він:
1. син одного з  колишніх прем'єр-міністрів Канади, якого вважають настільки ж важливим, як турки Ататюрка для Турції - саме він (батько) домігся  реальної незалежності Канади від Великої Британії, він переніс законодавчу владу з Лондону до Отави. А це багато важить.
2. сказав, що після 10 років забуття Канада поверне собі статус одного з важливіх гравців на міжнароднійй арені (цитата не дослівна, але за змістом).
А тепер казочка:
Дійові особи:
Канада та громади Канади
П'єр Трюдо - вже покійний, колишній прем'єр Канади, який домігся незалежності Канади, але було і багато негативного в його діяльності, член Ліберальної партії. Народився в Монреалі, Квебек, де офіційна мова зараз - французька.
Стівен Харпер - прем'єр-міністр Канади з 2006 по 2015 р, член Консервативної партії, до якої вступив після того, як не дійшов згоди з П'єром Трюдо щодо енергетичної політики в країні. Народився та жив в Онтаріо та Альберті, де офіційна мова - англійська.
Джастін Трюдо - прем'єр-міністр Канади з 20 жовтня 2015 р, член Ліберальної партії, первісток П'єра Трюдо. Має плани по зміні еміграційної політики Канади та по відновленню важливості країни у світовій політиці.
Сюжет:
буржуа та юрист П'єр Трюдо був затятим лібералом (тобто "ліві" політичні погляди") . Свого часу він  навіть відвідав СРСР. Був міністром юстиції та ген.прокурором. Завжди відстоював інтереси ріднох провінції - Квебеку. А треба зауважити, що Квебек в Канаді, це як Техас в США - країна в країні.
Дуже символічно, що наші форумські дівчата зі всього багатствав варіантів поселення в США та Канаді, вибрали ті, де існували/існують проблеми, схожі на ті, що зараз обговорюються в Україні - про автономію та федералізацію, правда?
Так-от, в 1968 П'єр Трюдо став Прем'єр-міністром Канади.  Це був час протистояння англійської та французької громад Канади, тобто Квебеку проти всіх інших провінцій. На той момент Канада була домініоном Великої Британії і єдиною  державною та федеральною мовою на всій території Канади була виключно англійська
Також діяв Радикальний фронт звільнення Квебеку (радикальні "ліві" погляди"), який займався терактами, викраданням та вбивствами! відомих людей, наприклад,  міністрів Канади! Метою фронту було утворення незалежної Квебекської республіки.
Нічого не нагадує???
Для вирішення цієї ситуації Трюдо в 1970 р. спочатку залучив Збройні сили Канади, потім ввів щось на кшталт воєнного стану, схоже на наше АТО, на території Квебеку, потім цей найдзвичайний стан якось переназвали, але він зберігався більше року.
А в 1977 р. , лише в 1977 р.!!!, Квебек отримав право на квебексько-французький діалект французької мови як на єдину державну мову цієї провінції.
В 1980 р. квебекці провели референдум про відокремення від Канади, але він провалився.
Повертаючись до П'єра Трюдо: як ліберал, він ліквідував смерту кару, легалізував аборті та гомосексуалізм, і. т.д, і т.п.  Але канадцями він визнаний за те, що в 1982 р Канада отримала незалежність від британського парламенту та свій власний парламент, тобто іншими словами  - Канада отримала суверенітет.
Так він став батьком Канади. :)
І аеропорт Монреалю переназвали на його честь.
Але з іншого боку він загострив конфліст між Альбертою (канадський англомовний Донбас, де видобувають нафту, яка дійсно "кормила" Східну Канаду) та Квебеком (франкомовним).
А Стівен Харпер, за добу правління якого Канада стала такою лояльною до України, дійсно був дуже проти програми П'єра Трюдо в енергетиці, яка призвела до протистояння Альберти (Західної Канади) та Квебека (Східної Канади), бо ситуація доходила до того, що керівники Західної Канади погрожували (і мали на це правао, у них там федерація) повністю припинити постачання нафти в Східну Канаду. Також західні канадці наклеювали на авто наліпки про те, що вони не проти, щоб східні канадці замерзли в темряві.
Правда ж в історії немає нічого нового? :)
В результаті для канадців все закінчилося добре.

Але мене цікавить, як буде вести себе Джастін Трюдо: чи розуміє він помилки свого батька? Чи буде він брати до уваги думку українських канадійців? І чи буде він вести політику, орієнтовану на всю, таку різну, Канаду або буде орієнтуватися лище на свій рідний, такий автономний Квебек? І як все це вплине на світову політику та на українську ситуацію?
Поживемо-побачимо (і вгамуємо мою ціквість).

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

RedTataДата: Четвер, 22.10.2015, 16:48 | Повідомлення # 1390
дякую, Оль. деяких речей я не знала.
про Трюдо и Харпера тут дві різні точки зору )) Оскільки я ще не маю права голосувати, то лише читаю чужі думки.
в країні очікують курс на соціалізацію, збільшення федерального податку на 2% (зараз він 5), його программа іміграційна про воз"єднання сім"ї багатьох лякає збільшенням напливу саме мусульман. він антисеміт.
Харпер насолив дуже 51 луа, за яким виникло "другосортне громадянство" і антитерористичню політикою активною, яка викликає і зворотню реакцію у вигляді зростання терористичної загрози.
плюс те, що лібералів тепер в парламенті більшість, "опозиції лише будуть виплачувати зп, реально вони сили не матимуть", що теж не дуже добре.
Харпер ще нефтяникам на мозолі понаступав....
побачимо, що з того вийде.
Трюдо-молодший - хлопчик-мажорчик, але це не означає, що він не матиме влади до змін. краще вони були б на краще :)
я його на гей-параді фоткала ) він себе позиціонує дуже "народним" :) після свого голосування він пішов у метро і всіх там вітав, моя подруга зафоткала момент, коли її чоловік Трюдо вітє за руку з перемогою :) я б сказала, що такий "доступ до тіла" для українських політиків недосяжний.

OlyaДата: Четвер, 22.10.2015, 17:16 | Повідомлення # 1391
Богиня
Цитата RedTata ()
51 луа
що воно таке?
Цитата RedTata ()
Харпер ще нефтяникам на мозолі понаступав....

Чим? Він же, навпаки, покинув ліберальну партію через те, що не був згоден з Трюдо-ст. та його енергетичною програмою, яка змушувала ту ж Альберту продавати нафту за цінами, нижчими за ринкові. Я так зрозуміла, що після глобализації умов гри на нафторинку, канадці позбавилися цієї програми.
Так, Трюдо- мол. симпатизує мусульманам, що, наприклад, для мене - тривожний дзвіночок. Я не бачу позитивних моментів від неітегрованих в культуру Старого Світу мусульман в Європі. А Канада, де замість президента до цього часу - Єлизавета II,  це однозначно, культурно та ментально, Старий Світ.
Ну і загалом, ти розумієш, я вважаю, передову позицію Канади відносно України важливою для нас.
А ще - традиційний представник поважного благородного сімества - антисеміт, як мінімум, дивно.

З.І. а чого з того, що я написала, ти не знала?

Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/

RedTataДата: Четвер, 22.10.2015, 21:52 | Повідомлення # 1392
Цитата Olya ()
а чого з того, що я написала, ти не знала?

про те, як розгортався конфлікт з Квебеком.
loi 51 - це про громадянство Канади, за яким є 2 рівні громадянства (2 сорти, як це формулюють у народі). Отримане по факту народження у Канаді і набуте. Другого позбутися легше :))))
Цитата Olya ()
Чим?

він закрив багато нафтових виробництв в Альберті.

OlyaДата: Четвер, 22.10.2015, 23:26 | Повідомлення # 1393
Богиня
RedTata,  а тепер знаєш, що живеш у бунтівній, достатньо радикальній, провінції, яка офіційно говорить французькою лише останні 38 років. :)
Про нафту - мені здається, що це загально світова тенденція, і дарма канадці бочку катять на Харпера. В усьому світі старі, вичерпані родовища нафти  та газу закриваються - і в РФ, і в Україні, і в Польщі, багато прикладів, бо вони стають нерентабельні і, як наслідок, дотаційні. Та й світ рухається в сторону відновлювальних джерел енергії.
Про громадянство - розповідай детальніше, бо гугл мовчить.

RedTataДата: П`ятниця, 23.10.2015, 01:32 | Повідомлення # 1394
Цитата Olya ()
а тепер знаєш, що живеш у бунтівній, достатньо радикальній, провінції

вона така :) і без знання про революції. квебекські патріоти вважаються найбільш радикальними в Канаді, є навіть національне свято квебекське, святкування дня Квебека за тиждень до дня Канади і більш помпезно, а також фраза "сьогодні ми святкуємо своє свято, а через тиждень Канада святкуватиме своє" теж багато про що говорить :)
навіть магазини загальнонаціональних мереж на день Канади працювали, на день Квебека - ні :)))))
про луа, вибач, сплутала цифри. 51 - це той, який антитеориристичний і який теж не пробачили Харперу.
а про громадянство - 24.
ось тут про проект, але він вже не проект, його ухвалили і він вступив в силу.
http://www.lawpoint.ru/citizenship-legislation-amendments-bill-c-24/

OlyaДата: П`ятниця, 23.10.2015, 08:09 | Повідомлення # 1395
Богиня
Почитала про bill 24. А мені все подобається. Можливо, для краіни, що існує завдяки мігоаційному руху, це і не достатньо адекватний закон, але для Староі Європи - саме те, що треба. Ясно, що це я з позиціі противника ісламізаціі Європи говорю. А, як не крути, статистика та спостереження говорять про те, що релігія мігрантів впливає на культуру аборигенів та створює загрозу іх культурному прошарку. Моя тітка, що вже років 20 у Франціі, говорить, що зараз вона б нізащо не вибрала цю краіну для постійного проживання.
По громадянству: друзі моіх друзів, завдяки можливості непостіцного перебування в Ірландіі для отримання громадянства, такі отримали це бажане ірландське громадянство і звреєстрували там бізнес. Але фактично вони живуть в будинку на Осокорках, а бізнес - в офісному центрі на Либідській (як завжди, програмування). Так що логіка уряду Харпера мені зрозуміла. А канадцям вона або не зрозуміла, або не підходить.

Додано (23.10.2015, 09:09)
---------------------------------------------
Почитала себе - при всіх моіх ліберальних поглядах в економіці, канадського ліберала з мене не вийде.)))

Пошук:

Наше Чадо. Сайт о беременности, развитии и воспитании детей