Olya | Дата: Четвер, 14.05.2015, 11:56 | Повідомлення # 1 |
Богиня
Група: Дружим :)
Статус: Offline
| Це тема на майбутнє, бо в нас їх вже багато і вже вони плутаються. Є тема з фото: Там где горы, полонины... (о красоте Карпатского края.) Є тема більше про відпочинок: Отдых в Карпатах (у кого что по закромам) Є Галина тема про печеру Млинки
Десь окремо, напевно, є тема про Одесу, бо це ж - Правобережна Україна.
Я писала тільки короткий маршрут нашої минулої подорожі у темі з фото, але зараз хочу частково систематизувати, бо є міста, в які я ще б повернулася, і є що рекомендувати. Фото поки небагато, "для затравки" і далеко не всі мої, я так не змогла потоварищувати з жодною з трьох прграм для фото у новому смартфоні. У попередньому при гіршій камері фото в мене були набагато кращі.
Цього разу ми вирішили оглянути: Рівненська обл. Острог - фортеця, музеї та Острозька академія Тернопільська обл. Кременець - фортеця на горі Бона, ієзуітський колегіум Вишневець - палац-маєток, монастир кармелітів Збараж - замковий комплекс, бернардинський монастир _______________ Відступ. Щоб не плутатись, терміни в моєму трактуванні: фортеця - це чисто військовий комплекс, функція - оборона при веденні військових дій, як то фортеця в Хотині, в Меджибожі, залишки фортеці в Кременці. На фото - Кременецька фортеця ще фото палац (я часто пишу маєток-палац) - це резиденція, часто - одна з багатьох, князів Вишневецьких, Потоцьких, Радзивіллів та інших. Я не пишу палац, тому що часто-густо - це двоповерховий маєток класичних форм, набагато більш скромний, ніж Маріїнський палац в Києві. Приклад: палац у Вишневці або Шенборн між Свалявою та Мукачевим. ось Підгірці мені хочеться назвати палацом, бо він чітко асоціюється з Францією своїм поєднанням стилів бароко та ренесанс, але в Підгорецькому маєтку такі укріплення, які, до речі, планував де Боплан, що в моєму розумінні, то замок. Замок - то палац, захищений фортецею або бастіонними укріпленнями. Приклад: замки в Підгірцях, в Дубно, в Збаражі, в Мукачево. Збаразький замок - планування майже 100% ідентично Дубенському замку, дуже добре це виглядає на фото з повітря:
мої "напівфото"
---------------------------------- далі... Тернопіль Микулинці - костел, залишки фортеці, замок та пивзавод Костел мене дуже здивував, як і старе польське кладовище біля нього:
Теребовля - фортеця та , в принципі, місто з "Повісті минулих літ" (і як ми тепер знаємо - пристойний шиномонтаж) Бучач - залишки фортеці, монастир кармелітів, стара ратуша - дуже занедбана, але гарна Мої фото Бучача:
а ще біля Бучача є дуже гарне місце - травертинові скелі у с. Рукомиш
І ми поїхали ночувати в урочище , щоб подивитися на червоногородський водоспад вид дуже зверху - там також залишки замку його гарні фото та нормальний вид ось тут у Тані на форумі можна подивитися. Дуже дивне, дуже відлюдне місце розташевання палацу. Дуже дивно, що він був зруйнований, бо звідти навіть на цегли нікуди розтаскати будівлю. Ось так він виглядав в 1930 р. Я тільки що зрозуміла, що достатньо читати у Тані на форумі профільну тему Замки / дворцы / монастыри / костёлы ..., все дуже систематизовано. водоспад
Безумовне головне відкриття цієї подорожі - Чортків, місто від якого ми отримали набагато більше, ніж сподівалися. Як завжди, залишки фортеці, дуже дивно збудованої - під горою, а не на горі. І костел:
а ще їжа....ммм , але про їжу окремо. Борщів - найбільше щільність всіх печер України в Борщівському районі - Вертеба, Оптимістична (2-га по довжині в світі), Кришталева.+ Борщівська вишивка, Скала-Подільська - залишки замку Хмельницька обл. Сутківці - оборонна церква (діюча) Меджибіж - замок з музеєм - рекомендую. Житомирська обл. Бердичів - тут фортеця побудована не навколо маєтку, а навколо монастирю кармелітів, який зараз називається санктуарій Божої Матері. не моє фото Меджибіж з Уманню та Бердичівом є трьома містами-святими місцями для євреїв-хасидів. В принципі, це найбільші єврейські містечки України. В Бердичеві кількість євреїв сягала 70-75% від всього населення. Також до еврейських містечок з того, що ми проїзджали відносять Бучач, Чертків, Теребовлю та Городок.
Фото розберу, додам сюди, а ще розповім про їжу та про музеї. А поки що - вітрина в історичному центрі Тернополя, магазин льодяників
-------------------------------------------------- І копіюю сюди з розділу "Фотокартинки": Минулого серпня ми оглядали або проїзджали: Рівненська обл. фортеця у Дубно Львівська обл. замок у Підгірцях замок у Золочіві замок у Олесько Львів Самбір, Старий Самбір, Турка фортеця Тустань - Східниця Сколівські Бескиди, Кам'янецький водоспад- Сколе Закарпатська обл. Свалява - сан. Квітка Полонини - палац Шерборн Мукачеве, замок Паланок Селиська сироварня Солотвине, озера - Рахів - географічний центр Європи - щось там у Карпатах Чернівецька обл. Чернівці, Чернівецький університет фортеця у Хотині.
А ще були Подільські Товтри на велосипедах
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
Повідомлення відредагував Olya - Четвер, 14.05.2015, 13:12 |
|
| |
Alyonushka | Дата: П`ятниця, 15.05.2015, 11:52 | Повідомлення # 2 |
Всемогущая Нимфа
| Емоційні ресторани Львова
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Olya | Дата: П`ятниця, 15.05.2015, 22:27 | Повідомлення # 3 |
Богиня
| Alyonushka, більшість з них дуже спаскудилися у плані кухні/їжі останні декілька років, але з точки зору саме фішок - вони чудові.
Ми обідали в Тернополі в нереальному ресторані "Старий Млин" - він кращий (ІМХО) за ресторани FESТу. Ось сайт ресторану - http://samogon.org/stary_mlyn/ Ось гарні (не мої) фото - http://horoshiyblog.livejournal.com/745310.html
Ми з дитиною не могли зі сходів піти, розглядали фото та чавунні праски, в середині яких горять свічки, щоб освітлювати сходи. А їх дерев'яний посуд! Як вони його миють?
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
Повідомлення відредагував Olya - П`ятниця, 15.05.2015, 22:32 |
|
| |
Alyonushka | Дата: Понеділок, 18.05.2015, 08:27 | Повідомлення # 4 |
Всемогущая Нимфа
| Olya, виглядає чудово
Чудеса происходят :) Делай лучше, хуже получится само.
|
|
| |
Olya | Дата: Понеділок, 18.05.2015, 10:55 | Повідомлення # 5 |
Богиня
| А тепер Чортків: гарні фото костелу (1619 р)
Ратуша та торгівельні ряди на площі Ринок. багато старих будівель, стара синагога, дерев'яна церква + залишки замку чи фортеці Гольських Але їжа, яка там їжа!!! Кафе-бар Музей-їдальня "Пан Чартковський", чомусь воно ж піцерія Presto Смачно було всьому: і очам, і ротові, і шлунку. А я кі там деруни с грибами та м'ясом у горшику! Я готова повернутися тільки заради них. І дуже-дуже смачна піца - одна з найсмачніших, що я їла у своєму житті, включаючи те, що їла в Італії. Стіни не бутафорські, а реальні, - це підвальне приміщення поряд з костелом. І моя слабкість - столи з масиву дерева. Тут - дуже добре зроблені, і не з хвойних порід дерева, а з когось нормального - бук чи дуб, я не зрозуміла.
Ціни дуже невисокі: піца кватро стаджиони 50 см - біля 80 грн, ті самі деруни від шефа в горщику з пристойною кількістю м'яса - 32 грн, суп - до 15 грн, салати - 20-25 грн порція, тірамісу - 24 грн. Рекомендую! З.І. важка доля - вибирати, що з'їсти першим. Додано (18.05.2015, 11:55) --------------------------------------------- Окремо - не моє - де поїсти у Ловові - з ЖЖ, дуже свіжа інфа, травень 2015: Забава-Красава - туту потрібно читати коментарі під її запитанням^ там и про пиво, про отруєння в модній пивній, що входить до концерну ФЕСТ. Єдине, з чим я не погоджуся - це з піцерією Чілентано на пл.Ринок.: 1. вона зроблена під ресторан, і набагато краща за власне піцерії Чілентано; 2. там є дитяча кімната та підхід до дітей; 3. вона працює до опівночі. Фоштер (лісник русинською мовою) - русин, тому мова специфічна, допис Львів або Лємберґ. Посібник непрофесійного користувача.
Повідомлення відредагував Olya - Понеділок, 18.05.2015, 10:42 |
|
| |