гнездышко Галчонка :)
|
|
Galchonok | Дата: П`ятниця, 18.03.2016, 17:21 | Повідомлення # 361 |
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
Статус: Offline
| Алень, там не та амплітуда. І не ті качелі щоб щось зробилося.
Цитата Алень ( ) Тебе нравится в Америке потому, я цього не казала. Я зосереджусь на позитивних моментах, інакше буду вити вголос і дуже-дуже голосно.
Alyonushka, дякую. Відносно житла і взагалі всього, то тут набагато складніше все. Ми живемо саме там де ми живемо не тому що мені сподобалось місце, а тому що в нас вибору майже не було. В цьому комплексі живуть співробітники чоловіка, та школа поруч з будинком. Враховуючи, що в нас машина одна і іншої в перспективі найближчого часу нема, то я обмежена у виборі. Зараз я забираю Єгора зі школи пішки, бо живемо поруч, в нас фактично нема потреби в другій машині. А коли мені треба кудись поїхати з малими, то співробітники чоловіка завезуть його на роботу, таким чином я не повністю замкнена в 4х стінах. Якщо кудись переїжджати, то треба не просто шукати дешевше житло, а дешевше житло біля не найгіршої школи, а це вже набагато важче. + сам переїзд, а ще фі при заселенні на 4х осіб, компенсація цьому аппартменту, де живемо - потягне вже на штуку баксів... То ж поміняти житло не так легко як хотілось би, а особливо мені шукати нове без знання мови...
з нового В шкільній програмі заплановано 2 позакласних захода. В 2 класі це відвідування зоопарку, та прогулянка десь. Школі потрібні волонтери, я домовилась з чоловіком, що він побуде з Лукою, а я піду з Єгоровим класом. Волонтером можна стати лише офіційно, для цього треба заповнити форми онлайн, пройти перевірку кримінальної історії, волонтерський інструктаж та заплатити за квитки в той зоопарк та парковку. Сьогодні був волонтерський інструктаж. З цікавого: торкатись дітей не можна, голосно розмовляти з ними - не можна, тайна особистості перш за все - то не можна навіть сфотографувати чужу дитину разом з твоєю на одному фото, діти їдуть автобусом шкільним, а батьки-волонтери на своїх машинах. 1 батько на 3-4 дітей, це гарно, але якщо 1 батько на 6 дітей, то буде важко, діти на екскурсії діляться на групки по 5-6 дітей. Мені одразу згадалось як наші діти їздять на екскурсії, по 30 дітей на 2 супроводжуючих... Якщо я не пройшла перевірку або інструктаж, то не маю права супроводжувати дитину будь-куди.
|
|
| |
ЛМ | Дата: П`ятниця, 18.03.2016, 21:31 | Повідомлення # 362 |
Вдохновительница плодородия
| Цитата Galchonok ( ) Набагато більше активних людей: бігаючих чи щось роблячих. Це тому, що у них дач немає В нас вже найзавзятіші городи копають, наче не встигнуть))))))
Цитата RedTata ( ) в Америке все решает система и своевольничать тут очень трудно Нашему народу нужен кнут без пряника. Ибо то, что происходит сейчас, просто ппц. Я начинаю тихо ненавидеть половину сидящих за рулем, ибо они считают, что им позволено все - и парковаться на газонах, и чуть ли не под вход школы подъезжать, и подпирать задницы идущих на работу, в дс/школу, так как по тротуару проехать короче... А была бы жесткая система штрафов, проблему можно было бы решить за неделю, а не как сейчас - я вызываю полицию, я должна стоять их караулить, я должна гавкаться с водителем и объяснять ему элементарные вещи. А потом приедет полиция и скажет ему "не паркуйтесь, пожалуйста, на газонах" И все такие дартаньяны, одна я - "гей")))
Цитата RedTata ( ) Галь, невже ти вважаєш, що якщо ви вирішите залишитися у Штатах, ситуація буде завжди такою, як є зараз? Ага, вот такая же мысль мелькнула. Собственно, и у нас тут многие семьи не могут себе позволить, чтобы кто-то один из родителей не работал. И высшее образование бесплатно - это почти уже миф.
Цитата Galchonok ( ) Але тато індуса все одно зупиняє свого сина і починає чекати. Вот здорово. Не тебя начинает воспитывать, а сам заботится о безопасности своего ребенка. Но я, Галь, не на твоей стороне. Когда-то была на тренинге у китайского тренера, так у него была тема о правилах, следовании/не следовании им и о том, каким образом это сказывается на свободе/несвободе человека и, как ни странно, на его безопасности. Он, выросший между Китаем и Гонконгом и привыкший жить по принципу "как хочу, так и живу, нас тут много, всем не угодишь", переехав жить в Канаду и работая по большей части в Штатах, очень быстро усвоил, что ему ВЫГОДНО жить по правилам, а вернувшись в Гонконг, он понял, что это еще и БЕЗОПАСНО. )))
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
ЛМ | Дата: П`ятниця, 18.03.2016, 21:35 | Повідомлення # 363 |
| Galchonok, добавлю - спасибо за фотки, нравится мне ваша осень-зима-весна Еще бы торнадо обходили стороной... И как, ты прошла на роль волонтера?
Цитата Galchonok ( ) Мені одразу згадалось як наші діти їздять на екскурсії, по 30 дітей на 2 супроводжуючих... А по одному не хочешь? Класс с учительницей...
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
Galchonok | Дата: П`ятниця, 18.03.2016, 23:39 | Повідомлення # 364 |
| Цитата ЛМ ( ) Но я, Галь, не на твоей стороне. та я ж нічого не кажу. Були б мої діти - вони б каталися б так разом, а так я тоді забрала малого - вмовивши його піти на гірку. Бо мені не посміхалось тоді щоб інша дитина не каталась через мою. Але такі не всі, в той же день, Єгора буквально зіштовхув з гойдалки афро, бо там була поруч вільна і хлопець хотів кататись із другом поруч, він спершу хотів зтягнути Єгора, а потім став кричати мені щоб я забрала його, бо мов він перший прийшов, але не встиг сісти (чи я не бачила!). І мені чомусь здається, що типовий американець би забрав свою дитину, аби не було конфлікту.
Цитата ЛМ ( ) И как, ты прошла на роль волонтера? то був не відбір. Їм не вистачає волонтерів, вчителька наша не проти, то й вони не проти. Але те волонтерство влетить мені в копієчку, дешевше було б самим сходити. Але так - корисніше.
Цитата ЛМ ( ) у нас тут многие семьи не могут себе позволить, чтобы кто-то один из родителей не работал вірно, але я була в іншій ситуації. Але в мене був вибір. Тут його вже нема.. Треба думати що робити, вчитись і починати працювати, щоб можна було більш-менш комфортно жити та до дому їздити.
Цитата ЛМ ( ) ВЫГОДНО жить по правилам саме так! А взагалі мені дуже імпонує позиція, що "моя свобода кінчається там, де починається свобода іншої людини".
|
|
| |
ЛМ | Дата: Субота, 19.03.2016, 00:40 | Повідомлення # 365 |
| Цитата Galchonok ( ) Але так - корисніше. Угу.
Цитата Galchonok ( ) вірно, але я була в іншій ситуації Так. Ось і мій чоловік каже, що хотів би емігрувати, але ж той заробіток, що він має тут, він не отримає там, бо конкуренція досить велика. Тут на нього працює його репутація та досвід, спрацьована команда, там усього ццього не буде, а йти різноробочим вже не той вік та здоров'я. Наша кума, яка заробляла тут більше 5к на місяц (у доларах) та отримала від компанії дві машини у подарунок, через декілька років придбала спочатку одну, потім другу квартиру, а згодом і дім під Києвом. Поїхала на стажування з англійської до Штатів, жила в сім'ї, де чоловік спочатку дуже вихвалявся перед нею, зо заробляє 5к баків на місяц. Згодом, поспілкувавшись на тему, що вони можуть собі дозволити за ці гроші, виявилось - майже нічого більше, ніж задоволення основних потреб, оплати послуг, та бюджетного відпочинку... І вона спочатку так туди рвалася, а потім вирішила, що поки вона може працювати, буде жити тут, а ось доживати свій вік на зароблене буде там ...
Цитата Galchonok ( ) моя свобода Взагалі досить абстрактний термін. Іноді свобода полягає не в тому, що "роблю, що заманеться", а чомусь трактується це саме так (((
|
|
| |
Galchonok | Дата: Четвер, 24.03.2016, 05:20 | Повідомлення # 366 |
| Цитата ЛМ ( ) що вони можуть собі дозволити за ці гроші Ну ось ми на ЗП чоловіка можемо дозволити аренду квартири, їжу, трішки одягу та іграшок з гаражсейлів. все. Весь жировий запас, що взяли з собою, проївся на машину (кредит), меблі (б\у) та велосипеди. В Україні в нас квитки з минулого року, а ось назад планую купити з перерахунку податків, принаймні на 2 квитка там повинно бути. А літо я тут не витримаю з двома малими не виходячи з квартири...
Сьогодні чудирнацька погода. В сусідньому містечку сандерсторм та град з жолудь завбільшки, пару тижнів тому теж було. В нас поки що вітрюган і блискавки.
такий захід сонця був!!! Не передати просто. Наді мною небо чисте, а попереду хмара чорна, і сонце її контурує. А в цій хмарі блискавки, особливо вражає коли ближче під'їжджаєш. А зараз я сиджу-друкую, чекаю, коли діти в кімнату позасинають, то на вулиці блискавки. https://www.instagram.com/p/BDUQytCjyr8/?taken-by=galchon_ok А на фото не видно, як контурується золотом сама хмара. Взагалі ракурс не найкращий
А зараз, а зараз... ось такий град падає в якихось 10 милях від нас https://scontent-dfw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos....788C915 а тут трішки відео: https://www.facebook.com/maksym.mikhalov/videos/1028180190587821/
А ось така взагалі природа зараз. Це вид на гольфклуб закритий, що поруч з роботою чоловіка https://www.instagram.com/p/BC8xo4tJ0mr/?taken-by=cyrillyun
а ще цікаво: https://www.facebook.com/CBSDFW/videos/1169354779754323/ це найвищий будинок в даунтауні Далласу. Зазвичай він має зелену акантовку, але зараз такого кольору в підтримку Бельгії. The Dallas skyline is aglow in a tricolor of black, yellow and red in tribute to our friends in Belgium.
Повідомлення відредагував Galchonok - Четвер, 24.03.2016, 06:28 |
|
| |
Алень | Дата: Четвер, 24.03.2016, 09:25 | Повідомлення # 367 |
Богиня
Група: Дружим :)
| Цитата Galchonok ( ) дуже імпонує позиція, що "моя свобода кінчається там, де починається свобода іншої людини". надо запомнить выражение. Очень хорошо сказано.
Оставляю за собой право не соответствовать чужим ожиданиям
|
|
| |
RedTata | Дата: П`ятниця, 25.03.2016, 02:28 | Повідомлення # 368 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
| Цитата ЛМ ( ) Нашему народу нужен кнут без пряника. увы, Ань. так везде. в Канаде огромная и налаженая система мотивации соблюдать правила. штрафы лишь малая часть денежных потерь за правонарушение. как верхушка айсберга. в США явно тоже.
Цитата Galchonok ( ) Сьогодні чудирнацька погода. у нас теж. почалося з хуртовини, перейшло у мокрий сніг при морозі (-7), потім знову сніг. завтра +8 і теж сніг ))))
Цитата ЛМ ( ) заробляє 5к баків на місяц для наших країн це не так і багато...
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Galchonok | Дата: П`ятниця, 25.03.2016, 15:11 | Повідомлення # 369 |
| Цитата RedTata ( ) в США явно тоже. абсолютно вірно.
Цитата RedTata ( ) для наших країн це не так і багато. я б сказала що це не мало, але не супербагато. Про ЗП чоловіка я краще буду мовчати, бо янакше мені хо плакати. хник Ми коли сюди їхали, то чоловік дивився, що за статистикою середній річний дохід родини 50к. доларів на рік. Я розмірковувала, що якщо це середній, то більшість людей живуть з нижчим доходом. Зараз я не розумію як можна вижвати з таким доходом, якщо в тебе нема власного будинку... Ні, можна. Нелегали імігранти живуть купами в дешевих зйомномних квартирах, але половина нашої групи (або більше - хз, це ті що щось розовідали) на курсах, вже мають свої будинки. А для цього 50к сумарно на родину явно недостатньо. І це враховуючи, що Техас - один з найдешевших штатів, дешевше лише Флоріда, мабуть.
Трішки вчорашнього дня. Поки я зілью фото з камери, та якось проявлю їх сплине не мало часу... Я сьогодні проспала зовсім, встала о сьомій, бо вчора малий кричав пару годин коли засинав (вчора находився і боліли коліна), то ж я спала сьогодні з ним і будильника в іншій кімнаті не почула. Але вже встигла тихенько від усіх потоптати цукерок зранку, чим і розбудила чоловіка, що виповз з ліжка зі словами "чим ти там шурудиш?!" Я теж хочу, мов :)) За вчора - очікуваних суперфото не вийшло, бо важко дивитись за незнайомими дітьми в натовпі дітей (прогулянка в зоопарк була не лише в нашій школі запланована, а ще як мінімум в декількох...), носити за ними торбу з їжею і одягом, допомогати виконувати завдання яке я сама зробити не можу. Але щось є, треба тепер це проявити з камери. :)) Але й на телефоні щось залишилось: наприклад ці карібські фламінго https://www.instagram.com/p/BDWZRgjDylN/?taken-by=galchon_ok або ця чудова зона для дитячих музичних витребеньок. https://www.instagram.com/p/BDW577IDymN/?taken-by=galchon_ok дівчата, просто замислитесь, це в америці, в зоопарку, що мегакрутий по нашим міркам, серед великої кількості сучасних забавлянок, тварин, бомбезних легоінсталяцій є такий куточок рукодільний... де можна подуріти по повній. Взагалі зоопарк - просто мрія.
А ось приклад лего інсталяції. Це павук метр завбільки в ширину, в довжину - всі півтора. Вперше бачу, щоб подібне вироблене з ЛЕГО висіло на дереві. :))) https://www.instagram.com/p/BDW5Y1Ujylf/
|
|
| |
Galchonok | Дата: П`ятниця, 25.03.2016, 15:23 | Повідомлення # 370 |
| Трішки додам ще позитиву. Знайома виклала в фейсбуці відео козенят https://www.facebook.com/realkraze/videos/751005088369484/
мені одразу згадался шматочок вчорашнього дня. Як Одна така, але дуже вагітна, кізонька вчора в зоопарку швиденько витягнула з торбинки папірець з завданнями і так само швидко зі'їла половину, поки ми з наглядачем за нею ганялися :))) А щ дуже цікаво на папірці, що мені видали були правила відвідування зоопарку, т отам було написано, що тварини мають своє власне приватне життя, то ж не треба до них лізти, особливо якщо вони не хочуть. В зоопарку була дитяча зона, в якій дитячий майжанчик зоологічної тематики, річечка, камінці, місце для міні забігів, а також стойла для конів і окрема будівля для кіз і баранів, то досить велика ділянка для кіз в середині поділена ланцюгом на дві зони, якщо коза хоче спілкуватись - то виходить до дітей, а якщо не хоче - то іде за той ланцюг, що просто вісить натягнутий між сторонами загону і все, її там ніхто чепати не буде. Бо там їх приватна зона, людям входити не можна. Отак... я була у захваті. Взагалі територія зоопарку менше за Київський, але компактніша і настільки продумана! Все щільно дуже, все поруч, але у звірів набагато більше місця і всі вони доглянуті.
Повідомлення відредагував Galchonok - Субота, 26.03.2016, 05:27 |
|
| |
ЛМ | Дата: П`ятниця, 25.03.2016, 16:09 | Повідомлення # 371 |
| Цитата RedTata ( ) так везде Ну вообще печаль, хотя я читала мнение, что "культура европейцев хорошо поддерживается высокими штрафами". Но не уверена. У нас вчера открылся сезон - кто-то в час ночи распевал пьяные песни. Вот реально у парня не голос, а голосище, слышала бы ты, как он песни Серова исполнял. Но, блин, в час ночи!
Цитата RedTata ( ) для наших країн це не так і багато... А я про що? З такими грошима кума себе почувала тут, як королева - придбала квартири, дім, зробила ремонти, ні в чому собі не відмовляла. Тобто порівняти її життя тут ("маю все найкраще, роблю, що хочу, їду відпочивати, коли хочу і куди хочу), і життя людей, у яких вона жила, в Штатах. У нас життя значно дешевше, а якщо заробіток в баксах, то взагалі - рай.
Galchonok, дякую за розповіді і фото - завжди заглядаю, чи оновлювалась тема. На відео виготовлення якоїсь квітки, козенят не побачила...
|
|
| |
RedTata | Дата: П`ятниця, 25.03.2016, 17:02 | Повідомлення # 372 |
| Galchonok, фламінго супер як і твої враження від зоопарку. ми тут ще не доїхали до жодного, міні-ферми до уваги не беру.
Цитата Galchonok ( ) А для цього 50к сумарно на родину явно недостатньо. наш середній дохід вважається 70-100 тис.на рік. це десь від 50 американський. на них вже можна жити і мати в іпотеці будинок. але у нас власне житло по грошам виходить дорожче в 1,5-2 рази в середньому, ніж арендоване.
Цитата Galchonok ( ) Зараз я не розумію як можна вижвати з таким доходом можливо вони отримують допомогу від держави. не тільки грошима, а й продуктами або купонами.
|
|
| |
Galchonok | Дата: Субота, 26.03.2016, 15:09 | Повідомлення # 373 |
| Цитата RedTata ( ) можливо вони отримують допомогу від держави. це залежить від багатьох факторів. Допомогу надають в основному темношкірим, так само як і всілякі держ. програми в основному для них. Тут взагалі дуже цікаво в цьому плані, в мене відчуття, що палка перегинається зараз в інший бік. Раніше ж було рабство, кольорове населення притісняли, особливо темношкірих. Зараз з цього роздули незнамо що, настільки що багато людей вважають, що якщо ти не чорний, то субсидій та допомог тобі не бачити. Я з цим не стикалася, але в розмові мені таке вже пару разів казали. А мексиканці апріорі не отримують допомогу. Бо більшість з них нелегали... Максимум на що вони можуть розраховувати - то на безкоштовний обід дитині в школі, щоб взагалі діти в школи ходили.
Цитата RedTata ( ) ми тут ще не доїхали до жодного ну й ми теж. Якби не шкільна програма з цим відвідуванням. Я взагалі вважаю, що тут дуже дорого по музеям-зоопаркам ходити, то ж цього року ми мембери в науковому музеї, а наступного року візьмемо абонемент в зоопарк або ботанічний сад, він тут по відгукам теж більше ніж чудовий.
А цей зоопарк... Я в Києві зоопарк дуже не любила, бо тварин жалію. Вони в нас в жахливому стані, а ті клітинки по 2 метра з ведмедями?! Тут в зоопарку нема жодного ведмедя, але ті тварини що є в чудовому стані. І територія кожному виділена відповідно виду, для слонів там взагалі повноцінна саванна зроблена, як і для жираф. І всі тврини доглянуті, здорові, не можу сказати, що щасливі, але хм не так погано, це факт. В цей зоопарк хочеться повернутися, а в наш - ні.
ЛМ, замінила відео. тепер там козенята
|
|
| |
RedTata | Дата: Субота, 26.03.2016, 18:24 | Повідомлення # 374 |
| Цитата Galchonok ( ) це залежить від багатьох факторів. у нас теж. але виділяють лише місцеве корінне населення - отоктонів (для нас це американські індійці, але їх дуже багато різних груп насправді), для них багато різних поблажок, якщо вони залишаються жити у власних резерваціях. якщо вибирають жити у Квебеку, як всі інші кебеку - то тоді багато своїх пільг втрачають. а загалом - все залежить від рівня доходу.
|
|
| |
Galchonok | Дата: Неділя, 27.03.2016, 04:40 | Повідомлення # 375 |
| RedTata, про корінне населення (індіанці) я нічого сказати не можу взагалі, крім того, що їх майже не залишилось. Я бачила пару людей, і вони намагалися заробляти на тому що вони native americans - продавали всіляке сувенірне щось пов'язане візуально з індіанцями на техаському ярмарку. Все. Про них в побутовому плані, чи на курсах, більше мова не йшла жодного разу. Їх ніби то вже й не існує - ті що десь є, скоріш виключення.
Завтра католицький Великдень і сьогодні день перед Великоднем. То ж по всьому Техасу проводять EggHunt або Eggstravagansa. Ми були на двох сьогодні. На першому все було чудово: велике поде, на ньому розкидують яйця, люди чекають, а потім по віковій категорії діти заходять і збирають яйця з цукерками виглядає воно приблизно ось так
або ось так
Все зібрали - розсипають для наступної вікової категорії. Мене вразило як все організоване: всюди поліція, що регулює під'їзди, паркову і т.д., поле обмежене, ніхто, крім найменших тодлерів на поле не заходить поки нема команди, старші чекають поки буде їх черга і т.д. Неподалік пожежна машина для розглядування, лазання, та фото, і пожежник стоїть, розповідає і відновідає на питання. В стороні наметик де размальовують облича, в іншому безкоштовне фото з веикодневим кроликом, і третьому попкорн роздають. Ми там не затримались, бо були плани з'іздити на гаражсейл де я побачила Лего в описі. Лео вже не було. То ж ми поїхали на другий EggHunt, де по рекламі яйця повинні розкидуватись з гелікоптера. То ж туди пішло дуже багато людей. І то був жах... Захід розрахований день на 500 людей, а прийшло декілька тисяч... в результаті, ми спробували підійти до поля, подивились на той жах і поїхали гуляти в парк... Церква просто не розрахувала на кількість людей що прийшли на гелікоптер... https://www.facebook.com/events/1093404307359603/ Але поки я дивилась посилання на фейсбук, то побачила, що пастор тієї церкви написав листа з проханням вибачити, бо вони не розраховували на таку кількість людей, мов було більше 10к...
|
|
| |