гнездышко Галчонка :)
|
|
RedTata | Дата: Середа, 30.09.2015, 17:32 | Повідомлення # 211 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Статус: Offline
| Цитата Galchonok ( ) негра тобто ти вважаєш, що вона так поводиться через те, що відноситься до негроїдної раси? чи ти ввжаєш, що її некваліфікованість як викладача виправдовує расизм в твоїх реакціях на її рахунок?Цитата Galchonok ( ) Єгор не хоче йти до школи "А що якщо там буде ця нєгра?!" прекрасно, я вважаю. дитина навчена відрізняти людей не за індивідуальністю, а за расовими ознаками Цитата Galchonok ( ) типа "а що нам дасть те питання?" гррр!!! в Америці - дасть. і вам, що не мовчите і захищаєте свого сина, і адміністрації, щоб працювали краще. Вони до роботи відносяться відповідальніше и котроолюють їх ретельніше. Щось не так - обов"язково не промовчати, цим система робиться кращою.
Люблю Україну... :)
|
|
| |
Galchonok | Дата: Середа, 30.09.2015, 18:15 | Повідомлення # 212 |
Неповторимая уникальность
Група: Модерируем-развиваем :)
| RedTata, то я просто на неї зла, а слово "злюка" одразу в голову не прийшло. То охарактеризувалось як охарактеризувалось. Някого відношення до кольору шкіри, просто до того були викладачи інших кольорів, і всі різні: світлошкіра американка, азіатка (кітаянка мабуть), індуска і ця злюка темношкіра, зараз знов індуска. То ми з Єгором їх по кольору і розрізняємо, бо мені вони не кажуть свого імені, а малий не в змозі запам'ятати. Я не знаю інших їх особливостей, крім того, що у світлошкіирої вчительки якась хвороба і тремор рук, але ж не за тремором мені її відокремлювати
А взагалі я й написала до тебе зноску, щоб показати, що не у кольорі шкіри справа, а в поведінці її.
PS. Доречі, на курсах в мене я знаю декілька викладачів: світлошкірий дідусь і жінка, індуска, колумбійка і темношкіра американка. То найкраща - наша іспаномовна колумбійка, а найгірша - світлошкіра типова американка. Я вирішила тоді таки залишитись в колумбійки, незважаючи на її жахливу вимову, тепер радію. Якщо я не розумію її слів, або вимову, то вона пише її (інші розуміють), а як викладач - реально чудова.
|
|
| |
Galchonok | Дата: Середа, 30.09.2015, 18:17 | Повідомлення # 213 |
| А Єгор не хоче до неї не тому що вона темношкіра, а тому що вона зла.
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 30.09.2015, 18:25 | Повідомлення # 214 |
| Цитата Galchonok ( ) А Єгор не хоче до неї не тому що вона темношкіра, а тому що вона зла. і тому він її характеризує як "нєгра"? Галь, Цитата Galchonok ( ) А взагалі я й написала до тебе зноску, щоб показати, що не у кольорі шкіри справа, а в поведінці її. але ж ти вжила расистське слово, а не загальнолюдський тип характеристика, виділила її саме за расою і вжила саме для цієї раси неприємне слово. саме тому я й відповіла. мене не ображає расизм, щоб переді мною вибачатися. але якщо ти проявляєш расизм, то ти його проявляєш. я ж раджу просто відділити - незадоволеність діями люди від того, до якої раси вона відноситься. Цитата Galchonok ( ) а як викладач - реально чудова. рада за тебе, хороший викладач - запорука швидкого взяття мови. у мене найгірша викладачка була корінна кебекуаз, найкраща - теж корінна кебекуаз це якось характеризує кебекуазок як викладачів, чи має відношення саме до їхніх індивідуальних здібностей?
|
|
| |
Galchonok | Дата: Середа, 30.09.2015, 21:09 | Повідомлення # 215 |
| RedTata, 1. то не він її так назвав, а я 2. в нас всі викладачі різного кольору, нема поки що двох з однаковим кольором шкіри, тому це найлегша ознака іх відрізняти, вважаючи що ім'я ми знаємо лише у класної виховательки, яка відсутня. 3. Цитата RedTata ( ) виділила її саме за расою і вжила саме для цієї раси неприємне слово. ага, тому що вона мені неприємна. Чому я повинна вибирати приємні назви для неприємної мені людини? 4. Наталь, а тобі не здається що в тебе нездорове відношення до цієї теми? Тобі не здається, що в тебе той же самий расизм, але навпаки?
|
|
| |
RedTata | Дата: Середа, 30.09.2015, 21:26 | Повідомлення # 216 |
| Цитата Galchonok ( ) Чому я повинна вибирати приємні назви для неприємної мені людини? тому що вона неприємна тобі не як представник раси, а як людина. використовуючи образливе по расі для неї слово, ти акцентуєш увагу на тому, що її неприємність для тебе - саме через приналежність її до конкретної раси. а не тому, що вона неуважна і не кваліфікована в професійних питаннях. Цитата Galchonok ( ) Тобі не здається, що в тебе той же самий расизм, але навпаки? расизм - це виділення людей якоїсь раси, в позитивному чи негативному сенсі, над іншими расами. я так не виділяю людей. я тобі відповідаю тут саме з тої точки зору, що ти, будучи невдоволена викладачкою, як професіоналом, відреагували з расизмом, зачепивши іншу частину її особистості, яка до самої проблеми відношення не має. в інет-розмові це "перехід на особистості", коли закінчуються аргументи в дискусії. (наприклад). і я пишу спокійно, без наїзду. просто варто розділяти поняття. расизм і непрофесіоналізм в твоєму випадку.
|
|
| |
Galchonok | Дата: Середа, 30.09.2015, 21:48 | Повідомлення # 217 |
| RedTata, я розділяю ці поняття. Але я тобі вже вище написала, що ми вчителів тут зараз розрізняємо по кольору шкіри. То не расизм. Просто це найхарактерніша риса кожного, те що першим кидається у вічі і залишається у пам'яті. Якби такою поведінкою відзначилася біла вчителька, то я б сказала на неї скоріш за все (косорука, бо її характерна ознака - сильний тремор однієї руки). Я ще не навчилася одразу вибачати такі речі, особливо, коли роблять погано моїй дитині, то мені простіше тихенько ругнутися - випустити пар і відпустити, ніж варити в собі Все це до того, що мене можна звинуватити в тому, що я її обізвала, але не в расизмі.
Цитата RedTata ( ) расизм - це виділення людей якоїсь раси, в позитивному чи негативному сенсі то ти це й робиш. Ти всюди захищаєш права і акцентуєш увагу на словах по відношенню до темношкірих, а ось на слова "індус" і "азіат" ти не звернула увагу, хоч вони такі самі образливі, як і "негр".
|
|
| |
RedTata | Дата: Четвер, 01.10.2015, 02:57 | Повідомлення # 218 |
| Galchonok, чесно кажучи, не розумію, як попередження тебе про те, що слово "нєгр" викликає у людей негативну реакцію і в першу чергу може зашкодити саме тобі, бо саме тебе звинуватять у расизмі, а в Америці це набагато гірші може мати наслідки, ніж в Україні, можна називати "расизмом"? :)Цитата Galchonok ( ) То не расизм. в Америці - расизм. "темношкіра", "чорна", "афроамериканка" тобі в допомогу. Цитата Galchonok ( ) косорука може примінятися до людей будь-якої раси. сумніваюся, що характеристика "нєгра" може бути використана для характеристики когось іншого. крім представника негроїдної раси. одну ти виділяєш за властивостями рук, другу - за расою.Цитата Galchonok ( ) Все це до того, що мене можна звинуватити в тому, що я її обізвала, але не в расизмі. Галя, я тобі ще раз кажу - я пишу спокійно і без наїзду. постарайся так читати мої пости на цю тему. твій син ходить в школу і буде повторювати ті слова, які вживають вдома його батьки. Цитата Galchonok ( ) а ось на слова "індус" і "азіат" ти не звернула увагу, хоч вони такі самі образливі, як і "негр". я такого не знала, ти впевнена? із нововіянь американських (саме США) - не варто вживати слово "нелегал", бо на нього вже теж навісили дуже негативний сенс і воно рахується образою і приниженням людини, що не має статусу в країні.
|
|
| |
_УМ_ | Дата: Четвер, 01.10.2015, 05:57 | Повідомлення # 219 |
Таинственность в шоколаде :)
Група: .Дружим:)
| Цитата Galchonok ( ) Ти всюди захищаєш права і акцентуєш увагу на словах по відношенню до темношкірих, трудно признать свою ошибку, но еще труднее поблагодарить человека за его заботу о тебе? Галя, не перекладывай свою ответственность за конкретное "обзывание" на других людей И пиши дальше, нам же интересно, что там у Егорки в школе...
http://sana-saldan.livejournal.com/
|
|
| |
Galchonok | Дата: Четвер, 01.10.2015, 17:07 | Повідомлення # 220 |
| RedTata, власне в Техасі індусів не дуже люблять і те слово теж образливе. Приніймні я чула як ним негативно назиывають.
_УМ_, моя ошибка не в том что я назвала ее "негра", а в том что вообще назвала негативно. Расизм же я вижу в том, что если б я сказала что-то типа "Эта дура индуска", то все спокойно б прошли мимо. ПОтому что индусы на этом форуме никого не трогают, но при любом негативном упоминании о неграх у Наташи сразу включается "лампочка". И не имеет значения какой человек и что он делает, имеет значение его цвет кожи и то что его охарактеризовали по происхождению. Бред! Заботы обо мне не вижу. Разве что кто-то тут может найти нашу школу, конкретно эту учительницу и написать ей кляузу, что мол мама одного из учеников унижает ее по цвету кожи. Но мне как-то казалось что подобных желающих у нас не водится. Хоть может я неправа и в этом...
RedTata, ты очень спокойно цепляешься ко всему что тебе не нравится в отношени афро. Четко акцентируешь свое внимание именно на этом. Специально для этого я написала сносочку - что тебя мол обидеть не хочу, т.к. мне пофиг что она афро. А вот "негра" она по поведению. Ребенка своего не настраиваю, он такого не слышит, наоборот объсняю, что не называл так, потому что людям это НЕПРИЯТНО. И если он не хочет обидеть специально человека, то так говорить ни в коем случае нельзя. Извини, если сделала неприятно, можешь не понравившееся тебе слово везде мысленно заменить на "дура" (оно короче и объемнее) или "некомпетентный педагог калечащий психику ребенка"
Предлагаю замять эту тему т.к. у меня рассизма нет. Я не выделяю ее из-за цвета, мне фиолетово какая она - хоть фиолетовая в крапинку. Если все учителя, что есть - разного цвета кожи, то логично не зная их имена между собой узнавать о ком идет речь по цвету кожи.
|
|
| |
Olya | Дата: Четвер, 01.10.2015, 19:23 | Повідомлення # 221 |
Богиня
Група: Дружим :)
| Galchonok, я тут недавно уточнювала у Тати, чи правда слово "чорний" - політкоректне, а "негр" - расистське. Виявилося (для мене - це з 2 різних джерел), що "такі да"). Хоча я тебе розумію, мені емоційно та на слух "негр" - нормально нейтральне забарвлене слово, а "чорний" - принизлеве. Просто треба запам'ятати та враховувати, що це виключно власне сприйняття, а для АФРО-американців-канадців-українців, навпаки. Просто прийняти це, як те, що "позор" (серб.-хор.) - це увага, "овочі" (пол.) - то фрукти, а "диня" (бол.) - це кавун, тобто на слух та семантично зовсім не те, до чого ми звикли в російській або українській мовах.
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
Повідомлення відредагував Olya - Четвер, 01.10.2015, 19:24 |
|
| |
ЛМ | Дата: Четвер, 01.10.2015, 22:18 | Повідомлення # 222 |
Вдохновительница плодородия
| Цитата RedTata ( ) тобто ти вважаєш, що вона так поводиться через те, що відноситься до негроїдної раси? чи ти ввжаєш, що її некваліфікованість як викладача виправдовує расизм в твоїх реакціях на її рахунок? Наташа, я думаю, что тут не оскорбление целой расы, а конкретно характеристика учительницы, ведь называя кого-то с.кой ты не подразумеваешь ее половую принадлежность к женскому полу собак, а лишь характеризуешь личность и ее поступки... Ну была бы она еврейкой или русской, или армянкой... Меня бабушка обзывала кацапской мордой за скверный характер, а я вот не могу понять, почему я должна была обижаться. И меня совсем не цепляет, когда некто пытается меня обидеть, склоняя на все лады слово "хохол"... Я считаю, что все это комплексы униженных рас и народностей. Надо от них избавляться. Не будет реакции, не будет смысла их использовать.
Цитата Galchonok ( ) мені простіше тихенько ругнутися Можно и грмко, но не при детях. Потому что они все впитывают, как губки. Было ужасно дико, проходя мимо какой-то свалки, услышать от Ильи: "Проклятые кацапы!". И вроде ж не обсуждаем, но пару раз он застал меня за чтением блогов с фото, спросил, где это такой ужас, ну и все. А оказывается, сделал свои выводы. Как бы вроде и не смертельно, но вот где-то ляпнет невпопад и будет иметь проблемы. Ну или нарвется на травмированного национальностью.
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
RedTata | Дата: Четвер, 01.10.2015, 23:30 | Повідомлення # 223 |
| Цитата Galchonok ( ) что тебя мол обидеть не хочу интересно, каким образом обзывание неизвестного мне человека может меня обидеть? вопрос риторический. каждый увидел свое. можешь не соглашаться, Галь. но только чувствующий вину и ожидающий обвинения человек увидит ее.Цитата Olya ( ) Просто прийняти це, як те, що "позор" (серб.-хор.) - це увага, "овочі" (пол.) - то фрукти, а "диня" (бол.) - це кавун, тобто на слух та семантично зовсім не те, до чого ми звикли в російській або українській мовах. і я про це. американська реальність трохи інша, ніж українська. наприклад, я вже починаю відловлювати сексизм. раніше не бачила його. реклама, де норма - блондинка тупенька в рожеву - яскравий приклад сексизму. а в нас (постардянському просторі) всі просто посміються і все.Цитата ЛМ ( ) Наташа, я думаю, что тут не оскорбление целой расы, а конкретно характеристика учительницы, Ань, как слово "негр" может характеризивать професиональные качества учительницы? или все представители негроидной расы - плохие учителя? здесь смешаны мухи с котлетами, расовая принадлежность и профессиональные качества я же просто предложила разделить
|
|
| |
Galchonok | Дата: П`ятниця, 02.10.2015, 18:44 | Повідомлення # 224 |
| Цитата RedTata ( ) каким образом обзывание неизвестного мне человека может меня обидеть? Не знаю, но ты всегда очень остро реагируешь на любое упоминание слова "негр", в любом месте и в любом контексте. Значит ЛИЧНО тебя это задевает и видимо очень сильно, хоть я не понимаю почему. Какая тут реальность - американская или украинская (я же не называю так людей на улице), значения не имеет, ты реагируешь болезненно на это слово везде. Может тебе стоит покопаться и разобраться почему? Ясно что из-за мужа, видимо он тоже болезненно реагирует и его когда-то много так обзывали... я не знаю, но мне кажется, что лично тебе, стоит разобраться почему конкретно оно ТЕБЯ так сильно цепляет... и отпустить. Что б легче переносить когда люди не имеют в ввиду ничего расистского, просто ругнутся тихонько (ты не реагируешь так болезненно на "хохла", "дуру" и т.д. только на неприятное тебе название расы афро) и пойдут дальше забыв(если не поднимать бучу и не акцентировать многоразово внмание именно на одном конкретном обидном тебе слове).
Цитата RedTata ( ) как слово "негр" может характеризивать професиональные качества учительницы? или все представители негроидной расы - плохие учителя? я не аня Но может смогу объяснить Наташ, а ты всегда когда очень на кого-то зла высказываешься именно конкретно про те качества которые тебя зацепили? Ты никогда не говоришь просто любое первое пришедше в голову неприятное слово характеризующее того человека? Ты никогда не скажешь в слову "Дура" (а как это слово может охарактеризовать педагогические качества? никак, но так охарактеризовать уже нормально, когда зол), я приводила пример что у нс одна учительница с тремором, если я назову в сердцах косорукой, то как это охарактеризует ее как педагога? Никак. Так же и слово "негра" - первое что пришло в голову т.к. больше ничего о ней (кроме непрофессиональности) я не знаю. Но к афро это никакого отношения не имеет.
Цитата RedTata ( ) здесь смешаны мухи с котлетами, расовая принадлежность и профессиональные качества ага-ага. Но когда ты на кого-то зол, то разделять не получается, потому что при преобладании эмоций логика у многих выключается. Как по мне, то это обычное явление. И говорить "эта .... непрофессиональная училка" никто не будет, слишком долго, обычно говорят первое негативное что придет в голову.
Кстати, вся эта тема мне говорит сейчас одно. Это очень болезненная тема для большинства чернокожих. Я не понимаю почему, ведь цвет кожи ничего не значит. Если люди на нем акцентируются так сильно, значит для них значит что они не такого цвета... Если человек не ущемлен, то он не будет реагировать на слова. Значит они чувствуют себя хуже других? Но почему? У меня соседка темнокожая, я ее спрашивала, почему что да как, она рассказывала что да мол, не стоит говорить негр, лучше говорить "black", но почему "черный" не обидно, а "негр" обидно я так и не поняла. Спрошу еще раз когда мой англ будет получше. Лично мое отношение к словам всегда было "хоть горшком назовите, лишь бы в печку не ставили".
Цитата ЛМ ( ) Можно и грмко, но не при детях. Да я ж вроде и не при детях и не громко. А видишь какая буча...
Цитата ЛМ ( ) тут не оскорбление целой расы а кто-то еще кроме наташи увидел оскорбление расы?
Olya, я пам'ятаю твоє уточнення. Я сама тоді багато гадала чому "чорні"- це нормально, а"негр" - ні. Хоч як на мене, то логічніше було б навпаки. Я досі не можу звикнуть що тут назвати когось "чорним" то нормально і людина не образиться.
|
|
| |
RedTata | Дата: П`ятниця, 02.10.2015, 23:24 | Повідомлення # 225 |
| Галь, не присваивай мне не моих эмоций я тебя предупредила, дальше - только твоя ответственность Нередко чернокожие люди русскоговорящими оказываются, кстати у моей знакомой в Колорадо соседи так уже вляпались, на балконе мулатку обсуждали. У себя дома на балконе.
|
|
| |