Переезд в Квебек :)
|
|
RedTata | Дата: Субота, 26.03.2016, 18:31 | Повідомлення # 1516 |
Вдохновительница женственности
Група: Администрируем
Статус: Offline
| Olya, вона не протилежна. на правах у людини старше 28 років 15 пойнтів. вони знімаються за порушення так само. як і ти описала. я виразилася неточно, бо насправді ж не акумулюєш бали за порушення, а втрачаєш їх :)
Цитата Olya ( ) Невелика сума, але все одно приємно. чесно кажучи, я все більше стверджуюсь у думці, що покарання працює еффективніше, чим стимулювання. а суми, на які збільшується страховка в Україні за аварії настільки незначні, що не являються нічим, окрім бажання змінити страхову компанію.
Люблю Україну... :)
|
|
| |
alena | Дата: Субота, 26.03.2016, 22:49 | Повідомлення # 1517 |
Весенняя красавица
Група: Самоизучаемся:)
| Цитата ЛМ ( ) Третейский суд. есть еще понятие медиации. думаю, что в Канаде оно более развито, чем у нас.
|
|
| |
Николь | Дата: Неділя, 27.03.2016, 09:59 | Повідомлення # 1518 |
Всемогущая Нимфа
Група: .Дружим:)
| alena, о! Да! Я о медиации имела ввиду! Спасибо за напоминание, а то чет все мозги растеряла ))))
RedTata, пусть лучше будут жесткие штрафы без возможности отвертеться, чем такой как у нас бардак. Я вчера такого наслушалась... Короче, не бывать нам адекватной страной в обозримом будущем. Сильно засело вот это "вседозволенность и безнаказанность". А искоренять никто и не спешит, кроме отдельных личностей.
Мой блог
|
|
| |
ЛМ | Дата: Неділя, 27.03.2016, 10:29 | Повідомлення # 1519 |
Вдохновительница плодородия
Група: Модерируем-развиваем :)
| RedTata, я не углублялась в тему, как оно было к Канаде, но ты же понимаешь, что у нас проблемы рус.языка раздута искусственно, как и притеснения русских. Тут мне мъсестра недавно на кухне начала петь песню... Я ей говорю - ты преподаешь на каком языке? Вот сейчас со мной разговариваешь на каком языке? Заявы в офтц органы подаешь на каком языке? Взяла пару продуктов, показала пару этикеток :-) но, оказывается, журналы заполнять ей приходится на украинском и программу и методики писать так же. Ну просто ай-яй-яй, какая проблема для человека, знающего украинский (а она знает). Просто телевизор засрал мозги.
Что касается штрафов, мне нравится эта балльная система, ибо люди активно уклоняются и от их уплаты и от необходимости соблюдать правила. Муж раньше страховался в ТАСе, то ему тоже давали скидку, притащил туда же кума, так куму на второй год просто отказались продавать страховку, сколько раз он за это время бил свою и чужую машины - не сосчитать. А уж о его манере манипулировать педалями обеими ногами... (Машина-автомат) я молчу - выслушала тысячи историй, как он пытался и на сфетофоре вместо тормоза дал газ и наоборот, а хит - это одновременно выжать и тормоз, и газ. Деньги есть, штрафы оплачивает - катайся.... Насчёт кнута и пряника согласна, что кнут эффективнее. Плюшки работают, когда у человека есть стремление и его необходимо поощрить. Если стремления соблюдать законы нет, плюшка съедается, а выводы не делаются. Ну прокатило...
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
Повідомлення відредагував ЛМ - Неділя, 27.03.2016, 10:36 |
|
| |
RedTata | Дата: Неділя, 27.03.2016, 20:52 | Повідомлення # 1520 |
| Цитата Николь ( ) пусть лучше будут жесткие штрафы без возможности отвертеться, чем такой как у нас бардак. да, Оля. да! :)
Цитата ЛМ ( ) я не углублялась в тему, как оно было к Канаде, но ты же понимаешь, что у нас проблемы рус.языка раздута искусственно, как и притеснения русских. Аня, мне квебекская история очень схожа с украинской в плане отношений Украины (Квебека) и России (англоязычной Канады).
Цитата ЛМ ( ) так куму на второй год просто отказались продавать страховку и поэтому он просто меняет страховую компанию. в Канаде такое не прокатит - история доступна всем страховым компаниям и они ее очень детально изучают.
|
|
| |
Николь | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 13:03 | Повідомлення # 1521 |
Всемогущая Нимфа
Група: .Дружим:)
| RedTata, вот именно системой жестких правил мне и нравится Канада. Лично мне в таких условиях жить комфортней. Я не идеализирую, понимаю, что все же отклонения бывают. Но в общем и целом, система работает и это гуд.
Мы тут как раз с мужем обсуждали почему у нас в городе (да и в стране) все разлажено и тоже пришли к выводу Ани ЛМ, что метод пряника с основной массой населения не работает. Менять менталитет нужно. На корню. А на это не год и не два нужно.
Мой блог
|
|
| |
ЛМ | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 13:34 | Повідомлення # 1522 |
| Цитата RedTata ( ) Аня, мне квебекская история очень схожа с украинской в плане отношений Украины (Квебека) и России (англоязычной Канады) В этом плане, да, я помню Олины выкладки по этой теме. Сходство однозначно есть. Но я другое хочу донести. Французы давно существуют как нация и как суверенное государство. Так же - англичане. Я не сильна в истории, но вроде бы Англия никогда не поглощала Францию (как Раша Украину). Эти страны на протяжении веков конкурировали, конфликтовали, воевали... Так же, в принципе, как и Раша с Украиной. Вот терки Украины и России мне понятны, а то, что внутри Украины раздуто - нет, это не конфликт конкретных людей, конкретных национальностей, это все тот же конфликт раши с Украиной, раздутый из ничего, под надуманным поводом, на нашей территории. Канада в этом плане страна, во-первых, достаточно молодая, как гос-во, во-вторых, здесь изначально было несколько конфликтующих сторон, и этот конфликт то утихал, то разгорался с новой силой, насколько я понимаю. Хотя да, очень-очень все похоже. И мне непонятно (это я о квебекцах) - как можно хотеть отделиться от такой благополучной во всех отношениях страны?
Цитата RedTata ( ) и поэтому он просто меняет страховую компанию. Ага. Причем каждый год. И я думаю, что даже если бы была общая база таких водителей, жадные до наживы страховики все равно бы ему продавали страховку))))
Цитата RedTata ( ) и они ее очень детально изучают.
Цитата Николь ( ) метод пряника с основной массой населения не работает К сожалению, да. ((( И даже положительный пример не всегда заразителен. Буквально на днях в связи с внезапно образовавшимися лично у меня "каникулами" залезла на дачный форум и почитала, как дачники в городе улучшают-облагораживают, высаживаю, холят-лелеют, красят-мажут, кто-то надеется, что люди заразятся красотой, захотят жить в зелени... Угу. Аж бегом. Как написала одна несгибаемая оптимистка - в прошлом году у нее с городской клумбы выкопали все до единой 30 штук петуний. Что сделала это смелая женщина? В этом году посеяла на рассаду полторы сотни И высаживать будет под арматурную сетку, закрепленную арматурными колышками И ее слова: "Я их перевоспитаю и приучу жить в красоте". Я вздыхаю, мне очень хочется, чтобы у нее получилось, ибо это вдохновляет очень.
Учись находить в жизни повод для радости - это простой и надёжный способ обрести счастье.
|
|
| |
Olya | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 17:36 | Повідомлення # 1523 |
Богиня
Група: Дружим :)
| Цитата Николь ( ) Лично мне в таких условиях жить комфортней. Український менталітет з такою базою може не з'єднатися в єдине ціле. Бо в українців почуття свободи, незарегульованості - воно дуже сильне. І правила вииконуються, коли вони приймаються біфльшістю, а не коли насильно насаджуються, тобто тут тільки через просвіту та інакше виховання майбутнього покоління все працює. Тому метод:
Цитата ЛМ ( ) как дачники в городе улучшают-облагораживают, высаживаю, холят-лелеют, красят-мажут, кто-то надеется, что люди заразятся красотой, захотят жить в зелени... як метод впливу на прийняття нових правил рештою спрацює. У нас так роблять на прикладі всього міста - парки, сквери і т.д.
Самые жаркие уголки в аду оставлены для тех, кто во времена величайших нравственных переломов сохранял нейтралитет. /Данте Алигьери/
|
|
| |
RedTata | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 19:10 | Повідомлення # 1524 |
| Цитата Николь ( ) Лично мне в таких условиях жить комфортней. и мне.
Цитата ЛМ ( ) Я не сильна в истории, но вроде бы Англия никогда не поглощала Францию на територии Канады именно так и произошло.
Цитата ЛМ ( ) жадные до наживы страховики все равно бы ему продавали страховку)))) это для меня и странно. обычно страховая оценивает в первую очередь свои риски. и в случае с тем, кто часто попадает в страховые ситуации - риски высоки и несут для страховой компании потери, а не выгоды.
Цитата ЛМ ( ) И мне непонятно (это я о квебекцах) - как можно хотеть отделиться от такой благополучной во всех отношениях страны? так и у них (квебекцев) все тоже благополучно. зависимость есть, но она обоюдная. а квебекцы ысегда именно квебекцы, а не канадцы. они французы с примесями индейских корней, ирландских и испанских. кстати, для меня начинает проясняться и история с коренным населением. ассимиляция малочисленными французскими колонизаторами тут происходила.... посредством браков с коренным населением (мужчины приехали ж без женщин). а вот англофонная колонизация была намного более численной (из-за чего франкофоны и проиграли войну за 8 минут....) и, увы, чуть более революционной и агрессивной.
Цитата Olya ( ) Український менталітет з такою базою може не з'єднатися в єдине ціле. на даний момент багато з менталітету я бачу схожого. патрітизм і гордовитість так точно але є й інші нюанси, ти права. наша українська традиція "домовитися полюбовно" тут не зрозуміла. хоча, ще один момент, про приклад. як робить більшість - так роблять усі. і питання лише в тому, як робить більшість. у нас, українців, є традиція порушувати правила і обходити їх. на жаль.
|
|
| |
Galchonok | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 19:50 | Повідомлення # 1525 |
Неповторимая уникальность
| Цитата RedTata ( ) традиція порушувати правила і обходити їх. на жаль. на превеликий жаль. Вона історично склалася, а як склалася, так може і змінитися.
Цитата Olya ( ) в українців почуття свободи, незарегульованості - воно дуже сильне. мені здається, що всі люди більш-менш схожі, всі люблять свободу, і всі люблять жити в комфорті. Неможна виділити українців, як занадто свободолюбиву націю, просто ми не в тих умовах зараз. Якби більшості спробувати перевагу дотримання законів, то й ситуація могла б змінитися.
|
|
| |
ЛМ | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 20:51 | Повідомлення # 1526 |
| Цитата RedTata ( ) то для меня и странно. обычно страховая оценивает в первую очередь свои риски. и в случае с тем, кто часто попадает в страховые ситуации - риски высоки и несут для страховой компании потери, а не выгоды. У нас многие страховые живут за счет таких клиентов, как мой муж (ни одной царапины за счет страховки не замазал, он вообще этим не заморачивается), а в аварии, в которую он попал по вине резко подрезавшей его барышни, ни он, ни водитель второй машины не имели времени и желания оформлять все это. Муж заплатил дядьке за разбитую фару и разошлись полюбовно. Так что в нашем случае компания всегда в плюсах))) А вот кум, да... Он туда раз в неделю появлялся. Но опять же - тут имеется и такая пагубная практика, как невыплата средств по страховкам, когда нужно ходить и положенные деньги выбивать. Посему у нас это страхование по большей части - съем денег. Хотя, конечно же, от сумы и тюрьмы не зарекаются. Пусть это будет откупной от неприятностей, чем не будет страховки и попасть в халэпу.
Цитата Galchonok ( ) так може і змінитися Але скільки пройде часу і чи вистачить нам сил та терпіння перевиховувати суспільство. В мене вже щитовидка дає про себе знати, стільки подразників навкруги, які я не можу ігнорувати... Хоча без здорового пофігізму виживати важко. А ось його у мене і нема.
Цитата Galchonok ( ) ми не в тих умовах зараз Галя, не зараз. Ось коли на Хрещатику міліціонер примусив мого баться підняти кинутий долі талончик, присоромив його та пообіцяв оштрафувати, то я це пам'ятаю до сьогодні. І Хрещатик був чистий-чистий. І на Теремках було чисто. Я тут мешкаю понад 35 років і я пам'ятаю, як було ы бачу, як стало. Рівень культури впав нижче плінтуса. У нашому парадному живуть переважно ті, хто ці самі Теремки будували. Це мешканці Яготина, Мотовиловки, Фастова. Такі хазяйновиті але дуже сільські люди. І в них менталітет такий - у хаті, надворі, на городі, там, де люди бачать "моє" та можуть засудити або пліткувати, там все блищить. А де "не моє", там можна насрати у прямому розумінні. Ось по квартирах у них - ремонти за ремонтами, красота та чистота, а у парадних та на вулиці смітять. Вже курців приструнювала. Ну палите ви біля парадного (промовчу. що затягує в кухню), то невже недопалки важко в смітник кинути (2 метри відстань), ні, наскладаюсть гори на тумбі для квітів... І так у всьому. Я посіяла газонну траву (ще давно), то онук одного дядька її повидирав. На моє зауваження - навіщо? дядько відповів - так це ж трава, вам що, жалко? А тепер уяви, ким виросли їх діти, і як вони виховують своїх дітей? Погиршений в рази варіант((( Ось сусідський малий ходить повз наші двері і обов'зяково у них гупає ногами, або рве ручку. Раз зробила зауваження, два... На третій вже показала йому, що залишаються сліди від ніг. Так сусідка образилась. Прихожу додому, а двері помиті))))) Але ж він як стукав, так і стукає. А йде від нас - лупцює двері ліфта та щей викликає його. Нова фішка - гупати по поштових скриньках. Сусідка все це бачить і мовчить, бо в її розумінні - "це ж дитина". Але й старший її лоб робить так само, а там вже дєточка скоро з мого чоловіка буде. Мало хто вчить дітей культурній поведінці навіть тоді, коли сам не смітить, не ламає. Що казати про тих, хто смітить і ламає. Ну все, зачепили за живе, зірвало гальма(((( Дуже боляче мені все це. Хочеться жити у якійсь мало-мальскій цивілізації, а не в гетто.
Повідомлення відредагував ЛМ - Понеділок, 28.03.2016, 20:54 |
|
| |
RedTata | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 22:13 | Повідомлення # 1527 |
| Цитата Galchonok ( ) Якби більшості спробувати перевагу дотримання законів, то й ситуація могла б змінитися. на кожному рівні українці намагаються перехитрити систему. не заплатити штраф, не попастися і т.д. це є і в Канаді. але система тут жорсткіша, набагато жорсткіша. суми вищі грошових втрат. і "домовитися" тут дуже малоймовірно, як і вирішити питання неофіційно.
Цитата ЛМ ( ) Хотя, конечно же, от сумы и тюрьмы не зарекаются. Пусть это будет откупной от неприятностей, чем не будет страховки и попасть в халэпу.
Аня, это ж обычный принцип страховой компании. Но в идеале они должны считать не только выгоды от покупки страхового пакета у них, но и рассчитывать страховые потери и оценивать свои риски. Именно поэтому тут так следят за страховой и кредитной историей - прибыль и в том, чтобы не терять.
Цитата ЛМ ( ) Хочеться жити у якійсь мало-мальскій цивілізації, а не в гетто.
от приклад вирішення таких ситуацій в Квебеку. якщо регулярно не прибираєш какашки за собакою - можна звернутися у муніципальни служби і вони реально втрутяться. починається все з попереджень, потім штрафи. наші сусіди нові минулого тижня мумдрилися вимазани килимки біля квартир моєї і ще одних сусідів. я звернулася до власника будинку. в купі з тим, що вони ще й дуже "ароматно" готують і через це в нас нерідко на парадному неможливо дихати - є розпорядження знову ж таки того ж муніципалітету. їх можливо виселити без штрафів і суду (а про контракти на заселення це окрема історія і зазвичай їх розривати немжливо, або з оплатою 4-5 місячної суми аренди).
|
|
| |
Galchonok | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 22:56 | Повідомлення # 1528 |
| Цитата RedTata ( ) якщо регулярно не прибираєш какашки за собакою в нас останнім часом бички стали валятись на газоні, по декілька штук, я здогадуюсь хто палить, бо коли піднімаєшся на третій поверх, то до другого інколи доходиш через цигарковий смок. При чому цей смог стоїть чітко до однієї квартири, я якось пройшлась. А далі - відрубає просто. За собаками не всі прибирають, це теж прикрий факт. Але сьогодні я була в шоці, я майже забула таку "красу", на газоні валялась прокладка використана... буе... В нас коли індуси переїжджають, то можуть валятись продукти перед сходами, розбиті скляні банки від/або з соусами, майонезами і т.д. В нашому комплексі типа штрафують, якщо виставляти сміття ввечорі перед тим як зранку проїде машина його збирати, но є люди що виставляють не просто ввечорі, а за добу до машини. І ніхто не штрафує, через те люди й виставляють. Якщо не штрафують, то будемо так робити далі, це не менталітет "вільної людини", що не хоче жити в рамках. Це менталітет більшості, що хочуть жити простіше, на напружуючись. Навіть у говні.
|
|
| |
RedTata | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 23:37 | Повідомлення # 1529 |
| Цитата Galchonok ( ) Це менталітет більшості, що хочуть жити простіше, на напружуючись. згодна. тей же расизм. у Канаді він дуже сильний. але - "на кухні поміж своїми", на привселюдно таку точку зору дуже ризиковано виставляти. у нас навколо університету, де я навчаюся на франсізасьоні після зими сміття немало на газонах. по відгукам місцевих викладачів - цього року це набагато більше, ніж минулого. єдине, що змінилося - це кількість груп на франсізасьоні, особливо за рахунок біженців...
|
|
| |
Galchonok | Дата: Понеділок, 28.03.2016, 23:58 | Повідомлення # 1530 |
| RedTata, Цитата тей же расизм. у Канаді він дуже сильний. але - "на кухні поміж своїми" тут теж. При чому він в обидва боки. А мій чоловік та його співробітники зараз працюють черед саміх індусів, а ми живемо серед індусів, то хлопці не люблять дуже індусів. А я розумію, чому кажуть, що Індія - то сама помийка. Бо в нас живуть типу виховані індуси, але те що вони витворяють мені на голову не налазить інколи. Тобто це типова ситуація, коли лише індуси беруть в бібліотеку жирну їжу, їдять її і паралельно книжки читають жирними руками після чипсів або чогось ще. Після них в туалет зайти неприємно, а Єгор на минулих вихідних вийшовши з туалету дивувався, що дорослий дядя, а не зливає за собою. Про те що переїжджаючи вони просто викидають кульок з їжею зі сходів другого поверху, щоб не нести, я вже написала вище (тоді все б'ється і плями на доріжках...) То ж я теж потрошки стаю расисткою. Але згадавши наш двір в Голосієво, мене попускає, бо свині є всюди, десь їх більше, а день менше.
|
|
| |